Witam Co myślicie o użyciu gazu ziemnego jako paliwa? Np. napakować go do balonika i umieścić w rakiecie. Pozdrawiam
15 wrz 2013, o 13:49
mar28
@MODERATOR
Re: Gaz ziemny
I może jeszcze użyć 10dm3 gazu, żeby efekt był lepszy?
Według mnie nie na warunki domowe, zbyt niebezpieczne i wybuchowe. Jak zrobisz system dawkowania go? Napompujesz nim balon i podpalisz koniec? Zapali się, wybuchnie i zrobi tylko kuku!
15 wrz 2013, o 14:01
Impakt
mar28 napisał(a):
I może jeszcze użyć 10dm3 gazu, żeby efekt był lepszy?
Według mnie nie na warunki domowe, zbyt niebezpieczne i wybuchowe. Jak zrobisz system dawkowania go? Napompujesz nim balon i podpalisz koniec? Zapali się, wybuchnie i zrobi tylko kuku!
a taki wybuch byłby mocny?
15 wrz 2013, o 14:22
mar28
@MODERATOR
Impakt napisał(a):
Nie odpowiem na to bezmyślne pytanie! Życie i zdrowie Ci nie miłe?? Na kolejne bezsensowne pytanie mogę tylko odpowiedzieć ostrzeżeniem!
15 wrz 2013, o 14:29
Impakt
mar28 napisał(a):
Impakt napisał(a):
Nie odpowiem na to bezmyślne pytanie! Życie i zdrowie Ci nie miłe?? Na kolejne bezsensowne pytanie mogę tylko odpowiedzieć ostrzeżeniem!
spokojnie nie chcę robić bomby. byłem tylko ciekawy, czy warto próbować i czy ewentualne niepowodzenie nie zagrażałoby mojemu życiu. Domyślam się z Twojej wypowiedzi, że lepiej nie próbować
Jeśli się domyślasz wypowiedzi, sam odpisujesz że lepiej nie próbować to nie prowokuj do warna, mod wyraźnie napisał że to jest be , albo to zrozumiałeś i temat leci do kosza, albo będziesz dalej pisał zaliczając warny na tego typu pytania/ e-8
15 wrz 2013, o 14:41
brmarek
Myślę, że to dosyć niebezpieczny pomysł
29 lip 2019, o 12:03
Hales
Jakie są przykłady gazu ziemnego? W studni gazu ziemnego może znajdować się woda, etan, butan, propan, pentany, siarkowodór, dwutlenek węgla, para wodna, a czasami także hel i azot. W celu wykorzystania jako energii metan jest przetwarzany i oddzielany od innych składników
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości