Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Bezpieczne miejsce? 
Autor Wiadomość
**

Aleście tu kurde nachlapali OT :) myślałem się rozerwać trochę przed egzaminem z mechaniki a tu kurde taki ubaw :)
Powiem tyle - żadne miejsce pracy z chemią nie jest bezpieczne. Wie o tym każdy, kto choć raz miał dosyć poważny przejaw złośliwości ze strony chemii (albo i zemsty). Miałem kilka głupich (dosłownie) wypadków, gdzie z mojej winy i nieostrożności musiałem lizać podłogę. Od tamtej pory jakoś nie mam problemów, ale to wcale nie oznacza, że wszystko jest bezpiecznie i OK.
Co do trucia - nooo tak jak Front i Sulik.. popieram ich zdanie. Zawsze jesteś narażony na trucizny - słabsze lub silniejse - ale zawsze. I dlatego ZAWSZE o tym pamiętaj, że chemikalia TO NIE ZABAWKI.
Inna sprawa, co do miejsca - było to już tyle razy poruszane na tym Forum, że aż omijam wielkim łukiem niektóre fragmenty. Chcesz mieć lab swój własny? zadbaj o własną odpowiedzialność, zdrowie, bezpieczeństwo innych i pokaż, że nadajesz na prawdziwego chemika.

Pozdrawiam Alchemik

Obrazek

Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.

1 lut 2009, o 23:21
**

Można gdzieś do jaskini wynieść i wypuścić :lol:

w tej jaskini tez ktos mieszka do cholery !! moze ja bym tobie NO2 czy inny syf wpuscil do chaty ciekawe czy byloby ci milo.
myslisz 'kto?' ? no to fajnie, kolejny co widzi tylko swoj gatunek na swiecie...

8 lut 2009, o 18:18

Piwnica nie jest dobrym pomysłem jak już zauważyli moi poprzednicy, ale dobrą lokalizacją jest altanka na działce pod pewnymi warunkami oczywiście. Najlepiej jeśli owa działka znajduje się w jakiś zacisznym miejscu, a teren dość dobrze ogrodzony, żeby nikomu nie wpadło do głowy ze z altanki można jakieś fajne fanty wynieść. Ważna sprawa jest też brak wścibskich sąsiadów, którzy chcą byś bohaterami dzięki którym "...kolejna wytwórnia narkotyków została rozpracowana".

22 lut 2009, o 22:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2