Dlaczego w USA można w zwykłej aptece kupić bez recepty suplement strontowy, borowy, manganowy, litowy oraz witaminy B12, wit H ? W Polsce takich rzeczy chyba nie m,a a jak już to na receptę.
Czy w Polsce jest jakiś zakaz na te produkty czy może firmom farm. nie chce się tego wprowadzać?
30 maja 2011, o 17:28
ander
bo w ameryce nawet mąka jest witaminizowana. zwykłej tzn. bez dodatku badziejstwa nie widziałem- może źle szukałem.
31 maja 2011, o 21:37
eko osiem[*]
@MODERATOR
odp.
Porównanie USA do kraju zwanego Polska jest zabawnie śmieszne....
Dlaczego tam pistolet czy strzelbę można sobie kupić legalnie w sklepie bez problemu ... nie zadawaj idiotycznych pytań tylko głosuj w wyborach powszechnych, może wtedy kiedyś tam nauczymy się słowa DEMOKRACJA inaczej niż dotychczas...... przez szacunek o bratnich Czechach nie wspominam uczmy się nowego znaczenia tego słowa nie trzeba szukać daleko prawda jest prozaiczna "Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest"
pzdr.
eko
31 maja 2011, o 23:15
feuerfrei77
Akurat wszędobylstwo sztucznych witamin w każdym produkcie nie jest jak dla mnie oznaką wyższości USA nad Polską Aczkolwiek brak dostępności tych środków to fakt. Pracowałem kiedyś w internetowym sklepie farmaceutycznym i ludzie niekiedy pytali o takie różne "wynalazki".
1 cze 2011, o 15:15
Bździna
To nie jest idiotyczne pytanie
Suplementów borowych to chyba w ogóle w UE nie wolno sprzedawać nie wiadomo czemu.
1 cze 2011, o 17:42
Karvon
Dołączył(a): 30 gru 2006, o 02:36 Posty: 428 Lokalizacja: Poznań
A mógłbyś zdradzić, po co Ci "suplement strontowy, borowy, manganowy, litowy"?
Przyznam się, że najbardziej mnie interesuje właśnie bor (bo ciężko znaleźć cokolwiek o jego roli fizjologicznej u ludzi) oraz lit, który stosuje się w leczeniu psychiatrycznym - byłbym wdzięczny o napisanie do czego jeszcze służą [/quote]
_________________ Quod fuimus estes
Quod sumus fos erites
Mille anni passi sunt ...
Ten lit suplementowy to nie wiem do czego jest. Jego dawka jest za mała by stosować go w psychiatrii.
2 cze 2011, o 08:18
Bushu
Re: odp.
eko osiem napisał(a):
Porównanie USA do kraju zwanego Polska jest zabawnie śmieszne.... Dlaczego tam pistolet czy strzelbę można sobie kupić legalnie w sklepie bez problemu ...
Mogą posiadać w oparciu o starą poprawkę w ich konstytucji jeszcze z czasów kiedy rolnicy musieli pilnować swoich upraw / bydła,
czyli czasy które widzimy na westernach