Odpowiedz w wątku  [ Posty: 324 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
i jeszcze jeden 
Autor Wiadomość
@MODERATOR

ek - chodzi mi bardziej, o to, że jak jakaś firma szuka firmy do wywozu odpadów to aby mogła się też kierować tym co dana firma z tymi odpadami robi, a nie tylko kosztami. Niestety w naszych realiach... liczy się kwitek i nic więcej i nikogo nie interesuje czy odpad będzie składowany czy przerabiany - a powinno.

Tak np. wiem, że niektóre odpady ode mnie z firmy mogą być z powodzeniem przerabiane, a są składowane (przynajmniej z tego co zdołałem wypytać jednego z kierowców) i niestety jest to działalność powszednia i różnica jest w tym, czy składowanie jest w warunkach legalnych czy też nielegalnych. I tak pewnie będzie do czasu do kiedy UE będzie łożyła pieniądze na zagospodarowanie odpadów, bez sprawdzania w jaki sposób są one gospodarowane, bo składowanie to nie gospodarowanie imho.

11 sty 2011, o 08:09
@MODERATOR

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... altu_.html

" ujawnił m.in., że w listopadzie 2008 roku, kiedy w dzienniku "Fakt" ukazały się kompromitujące go zdjęcia obrazujące, jak leży na korytarzu hotelu sejmowego, leżał tam odurzony pigułką gwałtu. Kto go odurzył, zrobił zdjęcia i potem wysłał do gazety? - Nie wiem, nic nie pamiętam, wiecie państwo, że po tym środku nic się nie pamięta. Nie wiem, z kim wtedy przebywałem - mówił dziennikarzom. "

Powinien też wiedzieć, że w pracy się nie pije !
A tzw. pigułki gwałtu działają poprzez interakcje z alkoholem, czyli ktoś mu też drinka podsunął ?
ech... cwaniaki

12 sty 2011, o 10:12
@MODERATOR

Post odp.
Jaki kraj takie obyczaje .... niestety, posłem radnym czy wojewodą nie staje się dożywotnio wszelkie afery wyraźnie pokazują że społeczeństwo dopiero raczkuje w dobie demokracji, tego typu przypadków związanych z seksaferami nepotyzmem lub zwykłym łapówkarstwem jest na pęczki..... może to powoduje dalsze robienie z wyborców idiotów.
W każdym demokratycznym kraju taki człowiek nie miał by czego szukać w polityce, w ciemnogrodzie zawsze uchodziło począwszy od pomroczności jasnej poprzez tropikalną chorobę i jak słyszymy obecnie na GHB .
Być może idąc za tokiem rozumowania wypowiedzi Lepperowi i Łyżwińskiemu do herbaty kosmici dodali astronomiczne ilości viagry i są zupełnie bez winy.
Jak mawiano cytując klasykę -"co tam niezawisłe sądy sprawiedliwość musi być po naszej stronie"
Ogólnie staram się wystrzegać telewizorni jednak widząc te same mordy w zacietrzewieniu od lat głoszące własne jedynie słuszne prawdy zalatujące z daleka spoconym i brudnym styropianem, czemu właśnie los jest na tyle łaskawy dla łaskawców VIP-ów i eminencji iż ograniczył umysł konstruktorowi samolotu Tupolew do marnych stu kilku miejsc lub zamiast tabletki gwałtu nie podał np. arszeniku lub tabletek na sranie ? ot figlarczyk z tego losu jest , lub pijak " bo każdy pijak to złodziej" tak mawia klasyka .
pozdrawiam
eko

13 sty 2011, o 01:37
*

Nie wiem czy było, ale warto obejrzeć :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=HUVNf-y349E&feature=related
Za pierwszym razem naprawdę się przestraszyłem.

http://www.youtube.com/watch?v=HUVNf-y349E&feature=related
A tu prawdopodobnie nieudany "barking dog" albo coś w tym stylu.

W skrócie - geniusz w czystej postaci 8)

Pozdrawiam
Rajek

ObrazekObrazek

3 lut 2011, o 21:34
*

Przepraszam, w pierwszym powinien być ten link:
http://www.youtube.com/watch?v=Wcj81A3oEbA&feature=related

Kliknałem "wstecz" a Opera zrobiła mnie w konia :(

ObrazekObrazek

3 lut 2011, o 21:49
**

łooo k****...mieli baaaaardzo dużo szczęscia! Taka szyba mogłaby posiekać ich na sałatkę

3 lut 2011, o 22:20

emmm a czy w przypadku wyciągów nie stosuje sie szkła hartowanego które pęka w sposób "w miarę bezpieczny"?

5 lut 2011, o 19:06
@MODERATOR

emmm a czy w przypadku wyciągów nie stosuje sie szkła hartowanego które pęka w sposób "w miarę bezpieczny"?

Wyciąg wyciągowi nierówny :)
tzn. że są np. wyciągi przeciwwybuchowe, które tak jak piszesz prawdopodobnie mają szkło hartowane, lub jeszcze lepiej hartowane i laminowane. W standardowym wyciągu pod którym nie powinno pracować się z materiałami które mogą wybuchnąć stosuje się raczej zwykłe szkła okienne.

5 lut 2011, o 19:16
@MODERATOR

Post następny
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

skoro było ich tyle w jednym miejscu to pewnie trafił na składzik a skoro tak to pewnie nie miały zapalników. pytanie brzmi czy tak było i czy był w stanie to ocenić (może miał szczęście). no i reklama w sieci - tu już naprawdę widać przebłysk geniuszu'

"zadajmy sobie pytanie czy musiało do tego dojść?
skoro doszło to znaczy, że musiało!"

21 lut 2011, o 16:32

Chłopak miał szczęscie w nieszczęściu.Znalazł i nie przemyślał pewnych ważnych spraw.Nie dawno chodziłem po polach w okolicy Kątów wrocławskich jednak takiego szczęścia nie miałem.
pozdro
kolka

21 lut 2011, o 17:21
*

O właśnie czytałem, i chciałem wrzucić ten przypadek właśnie tutaj.
Jedyny komentarz jaki w tej sytuacji pasuje:

Obrazek

ObrazekObrazek

21 lut 2011, o 17:47

Dobrze, że mu nie wpakowali kary śmierci.

21 lut 2011, o 19:55
*

http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,9214982,Student_nic_nie_umie__Trudno__trzeba_mu_zaliczyc_.html

:twisted:

ObrazekObrazek

7 mar 2011, o 21:22
*

Panda3 i te sprawy - rozumiem... Ale takie jaja? Są chyba jakieś granice :twisted:

7 mar 2011, o 21:35
@MODERATOR

Oj przydało by mi się to z jednego egzaminu :)

7 mar 2011, o 23:30
@MODERATOR

Do tej pory uświadczyłem czegoś odwrotnego, i to w znacznej skali. Nie wpisują zaliczenia choć umiesz, bo np. za poprawki zapłacisz, bo na laborkach wszyscy się nie zmieszczą, często nie zaliczą bo nie i koniec, bo profesor ma ego jak ... i myśli że jest bogiem.
Kurde, może pora pomyśleć nad zmianą uczelni :roll:
A tak bardziej na serio - tak zreformowali to tak mają.

8 mar 2011, o 00:17
@MODERATOR

Cytuj:
Cześć. Mam twoj numer z forum. Mam takie pytanie chce sie troche pobawic w elektrolize (soli, wody) ponoc mozna uzyskac w ten sposob rozne fajne substancie jak np wodor tylko wszedzie pisza ze jest potrzebny prąd staly a ja do niego nie mam dostępu (tzn. mam prad w gniazdku ale tam jest ponoc zmienny i sie ponoc nie nadaje). ale kolo mojego domu sa tory kolejowe na ktorych rzadko jezdza pociagi i slyszalem że w tych kablach nad torami jest prad staly. i mialem taki pomysl ze przygotuje wszytstko, postawie w ogrodku (bo ponoc przy soli powstaje też chlor ktory jest trujacy) to znaczy wezne wiadro, rozpuszcze w wodzie woreczek soli, wsadze tam dwa kabelki, jeden przyloze do torow a z drugiego siagne troche izolacji na koncu, zrobie taki haczyk i rzuce jakos na te kable co sa nad torami i wtedy powinien sie obwod zamknac (myslalem zeby jeszcze dać na kabelku żarowke zeby sie zaswiecila jak bedzie w niej prad) i powinna sie zaczac elektroliza. Tylko mam prblem z tym jak złapać te gazy co tam powstana. Odpisz prosze jak bedziesz, bardzo mi na tym zalezy bo w przyszlym tygodniu mam kilka dni wolnych w szkole bo pisza test gimnazjalny

Nie wiem, żart, podpucha? Możliwe, żeby ktoś miał aż takie pomysły? Bo po tym jak widziałem dzieci zrzucające znad wjazdu do tunelu kolejowego kawałki kabli na trakcję by potem patrzeć jak fajnie one się iskrzą gdy dotykają elektrowozu, jestem w stanie nawet uwierzyć, że ktoś mógł mieć też taki pomysł.
To tak ku przestrodze, żeby za jakiś czas w tym temacie nie pojawił się kolejny artykuł o chemiku-amatorze.

9 kwi 2011, o 21:21

Odpisz mu żeby tego czasem nie robił bo tam jest HV.Możę chłopak troszkę zagubiony jest.Dajmy mu szansę.
pozdro
kolka

10 kwi 2011, o 10:43
@MODERATOR

kurde ludzie to mają pomysłu :)

Ray - dla bezpieczeństwa napisz mu po postu, że w materiach jest prąd stały i one wystarczą :)

10 kwi 2011, o 11:01
@MODERATOR

Napisałem mu olczywiście, że ma wziąć baterie :) i do tego wysłałem mu to http://www.youtube.com/watch?v=tkQHcYDmh28 i chłopak sam stwierdził, że miał bardzo głupi pomysł.

10 kwi 2011, o 16:11
**

Filmik błędnie zatytułowany - chciałbym widzieć jak ten pociąg by jechał przy 110kV.

11 kwi 2011, o 23:51
@MODERATOR

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

mam nadzieję, że to nikt stąd.

"zadajmy sobie pytanie czy musiało do tego dojść?
skoro doszło to znaczy, że musiało!"

15 maja 2011, o 22:55

Eee tam, nie ma co się smucić. To gorzów :twisted:

16 maja 2011, o 17:32
*

http://www.youtube.com/watch?v=g4kTlJ4VXos

Od teraz każdy będzie wiedział, że okulary nosi się "na oczach" a nie "na czole".

ObrazekObrazek

16 maja 2011, o 21:03
*

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9612730,Powtorka_matury_z_matematyki_w_liceum_Hoffmanowej_.html

Nie, jako tegoroczny maturzysta mówię temu dość!
Najpierw błędy w poleceniach na maturze z Polskiego, potem te same wykresy do porównania na maturze z geografii, teraz CKE zjebało sprawę i dało na matmie rozszerzonej dano takie same zadania, które niektóre szkoły miały na testach standaryzujących...
I oni wymagają od nas staranności i rzetelności :twisted:

Czy jeszcze kiedyś będę miał sposobność, gdy wstanę rano, przeciągnąć się w łóżku i powiedzieć: "Kocham ten kraj"? Czy to zawsze będzie kraj absurdu i niedorzeczności?

Pozdrawiam
Rajek

ObrazekObrazek

17 maja 2011, o 17:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 324 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona