Dołączył(a): 4 mar 2005, o 10:38 Posty: 249 Lokalizacja: Starachowice
Nic nie słucham.
Ostatnio edytowano 26 maja 2006, o 17:59 przez SBKch, łącznie edytowano 1 raz
23 gru 2005, o 17:19
CTX
Dołączył(a): 20 sie 2004, o 09:48 Posty: 1084 Lokalizacja: /dev/nul
SBKch napisał(a):
PS. Co sądzicie o tym kawałku?
Jak dla mnie to taki se
23 gru 2005, o 17:34
HMTD
Dołączył(a): 15 lis 2005, o 20:57 Posty: 40 Lokalizacja: z nienacka:)
SBKch napisal:
Cytuj:
PS. Co sądzicie o tym kawałku?
Ten kawalek caly czas lecial w wakacje w radiu, ogolnie takie sobie, dobra do posluchania jak sie innna muza znudzi. Wole cos bardziej hardcore'owego np Rammstein-Feuer Frei
23 gru 2005, o 17:58
SBKch
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 4 mar 2005, o 10:38 Posty: 249 Lokalizacja: Starachowice
Jak wyżej - niczego już nie słucham, nie mam czasu
Ostatnio edytowano 26 maja 2006, o 18:00 przez SBKch, łącznie edytowano 1 raz
Cóż... Poza 52 rozmiłowałem się ostatnio jeszcze w jedynej słusznej muzyce czyli moim ukochanym DISCO POLO. W zasadzie to piszę to tylko dlatego, że chciałem się zapytać o tytuł jednej pioseneczki:
"Jadę z Elvisem złotym Cadillackiem, rozkładam ręce i jestem ptakiem"
Takie są słowa ale ani tytułu ani wykonawcy nie mogę nigdzie znaleźć. Wie ktoś może jak to się nazywa? Albo może ma ktoś?
_________________ Per Aspera Ad Astra
4 sty 2006, o 21:10
Anonymous
oo jak o muzyce gadacie to posłuchajce BRUJERI mój ulubiony zespuł (black metalowy xD)
10 sty 2006, o 15:27
kris_czarny
Dołączył(a): 30 gru 2005, o 20:26 Posty: 63 Lokalizacja: Z Doliny Muminków
NIe ograniczam się do jednego rodzaju, czy gatunku muzyki.
Nie ma lepszych i gorszyh form muzycznych.Dobry "kawałek" będzie wieczny niezależnie od tego czy to muzyka poważna, hip-hop, czy rock.
Każdy ma inne preferencje, i szanujmy to (choć Chopina nie znoszę ) Uwielbiam ballady rockowe i poezję śpiewaną -ale to może dla tego , ze sam trochę brzdąkam na gitarce
17 sty 2006, o 22:35
kris_czarny
Dołączył(a): 30 gru 2005, o 20:26 Posty: 63 Lokalizacja: Z Doliny Muminków
Uwaga kawał odnośnie muzy:
Na koncercie w Opolu śpiewa Mandaryna.
Po zakończeniu koncertu publiczność skanduje:
"MANDARYNAAA!!!
MANDARYNAA!!!
JESZCZE RAZ!!"
Mandaryna śpiewa kolejny już raz, sytuacja się powtarza
na co Mandaryna odpowiada:"Kochani śpiewam bis już piąty raz, nie mam już siły"
Na co publiczność
"MANDARYNAAA!!!
MANDARYNAA!!!
JESZCZE RAZ!!
DOPUKI SIĘ KU A ŚPIEWAĆ NIE NAUCZYSZ!!! "
Ale laska z niej niezła
17 sty 2006, o 22:44
MaRyaan
Dołączył(a): 12 sty 2006, o 15:12 Posty: 3 Lokalizacja: że znowu!
Hey kris_czarny, ale osobiście nie chciałbyśchyba mieć takiej laski?
Co z tego, że ładna, ale niestety "pusta w środku" Chopina to ja też nie za bardzo...
Osobiście lubię posłuchać wszystkiego, ale jak wspomniał kris_czarny dobrych kawałkow z każdego gatunku. Nawet w klasycznej się coś znajdzie PozdrawiaM
ja słucham wszystkiego głównie old school'a i techna. Ale nie gardze hh, metalem, punkiem, i resztą. Poprostu słucham wszystkiego, ale nie ma to jak dobry OLD SCHOOL to jest git.
17 sty 2006, o 23:22
Alton
metal jest świetny
generalnie słucham wszystkiego co leci w radiu BIS
Dołączył(a): 20 lis 2005, o 21:14 Posty: 84 Lokalizacja: Okolice Jasła i niedaleko Gorlic ;)
ATB napisał(a):
kto lubi Mansona
krowy Ci co wiedzą o co chodzi neich sie
_________________ Nigdy nie robiłem MW i robil nie będę wszystko to brednie
19 sty 2006, o 19:44
Anonymous
Niewiem dlaczego, ale większość chemików i pirotechników słucha roka i metalu.
Ale taka muzyka to nie dla mnie...
19 sty 2006, o 19:52
Elmo
@MODERATOR
Dołączył(a): 28 lis 2005, o 20:10 Posty: 608 Lokalizacja: Kraków
Cytuj:
Uwielbian ostre techno
Cytuj:
Ma ktoś z was kawałek Dj buhh,tede,kołcz - pękniety jeż ew. gdzie go mozna ściągnąć .
"pęknięty jeż hit sezonu" pozdro
Cytuj:
czy tu wszyscy to jakieś METALE ja tam drech jestem i nielubie takich ale jak METAL to pirotechnik to nic do niego niemam
Cytuj:
Teraz słucham 50 Cent najlepszy kawałek to candy shop Ogólnie fajna płytka warta przesłuchania.
Cytuj:
ub nazistowskich piosenek wojskowych.
Cytuj:
No ja ogólnie to przepadam za techno , house , club i każde inne techno przy którym można sie dobrze bawic. Czasem posłucham też popu jak jakaś fajna piosenka.
Cytuj:
Uwaga kawał odnośnie muzy: Na koncercie w Opolu śpiewa Mandaryna. Po zakończeniu koncertu publiczność skanduje: "MANDARYNAAA! MANDARYNAA! JESZCZE RAZ!!" Mandaryna śpiewa kolejny już raz, sytuacja się powtarza na co Mandaryna odpowiada:"Kochani śpiewam bis już piąty raz, nie mam już siły" Na co publiczność "MANDARYNAAA! MANDARYNAA! JESZCZE RAZ!! DOPUKI SIĘ KU A ŚPIEWAĆ NIE NAUCZYSZ! "
Ale laska z niej niezła
Na to jest tylko jeden komentarz: k...a! Ludzie! czy wy wogole uczuc nie macie?! Przeciez to jest muzyka o niczym! Posluze sie tutaj cytatem, ktorego ogolnie nie lubie uzywac bo go uzywaja w szkolach : "To jest jak Media Markt - powinni tego zabronic"! Zalosne! Do metalu nic nie mam bo jest to muzyka pozwalajaca sie czlowiekowi rozwijac (choc sa wyjatki ), dlatego ciesze sie ze jednak wiekszosc forumowiczow slucha muzyki z sensem i mowiaca o zyciu, a nie "peknietym jezu", narkotykach i paniach za pieniadze oraz innych badziewnych tematach .
Ja ogolnie metalu nie slucham choc jak mowilem szanuje . - Naturalnie z wyjatkami:
AC/DC
Guns'N'Roses
Black Sabath
Nazareth
Led Zeppelin
(jak sobie przypomne to dopisze )
Slucham jazzu i bluesa: Ray Charles, Louis Armstrong, Tom Waits (w szczegolnosci!), Lester Bowie, Roger Waters, Eric Clapton i pare innych,
Rocka: Bob Dylan, Leonard Cohen, Pink Floyd, Doors, Deep Purple
A także innych: Bob Marley, Sting, Mike Oldfield, Vangelis
Nie mowie ze nie slucham rapu! Slucham, ale czarnego i prawdziwego, mowiacego o zyciu, a nie o paleniu marihuany dla szpanu min.:
Dr. Dre, 2Pac, Snoop Dogg (ale starszych kawalkow bo nowsze sa zabardzo komercyjne), z polskiego to tylko Kaliber 44 i Paktofonika (reszta to g*wno!),
Klasyka: Mozart, Vivaldi...
Wymieniac tego caly dzien! To tylko namiastka tego co slucham
23 sty 2006, o 23:55
Andrew
Elmo napisał(a):
Na to jest tylko jeden komentarz: k...a! Ludzie! czy wy wogole uczuc nie macie?! Przeciez to jest muzyka o niczym!
Jako ze slucham muzy trance i zapewne tez bys ja zaliczyl do tego co powiedzies to... niezgadzam sie!!!!!! to jest tak jak muzyka klasyczna... tez defakto o "niczym". Posluchaj sobie jakichs utoworkow typu holding onto nothing, God's Love albo np kai tracid - conscious i dopiero mozesz sie wypowiedziec. Co do standard techno to racja muzyka o niczym ale na dyskoteke bardzo fajna [/quote]
24 sty 2006, o 00:57
kondix
Dołączył(a): 17 sie 2004, o 15:23 Posty: 68 Lokalizacja: not yet......
Explosion napisał(a):
Niewiem dlaczego, ale wiêkszo¶æ chemików i pirotechników s³ucha roka i metalu. Ale taka muzyka to nie dla mnie...
mo¿e dlatego, ¿e wiêkszo¶æ chemików jest bardzo inteligentna ?
mi sie techno po 15 sekundach nudzi, bo znam ju¿ piosenke na pamiêæ
Techno to jest coś w stylu
um-cyk bum-cyk umcy bumcy umcy bumcy umcy bumcy tududiwdimdim.
Metal to jest coś w stylu
rauggghhh!! arghhh!! rau gar arghhh!!! gagruu!!!
Ja wole rap ale dobry rap. wiadomo że każdy będzie bronił swojego i nie ma sensu. O gustach sie nie dyskutuje ale przyznajcie że nasz polski hip hop to gówno do ^2.
24 sty 2006, o 11:01
CTX
Piter napisał(a):
Metal to jest coś w stylu rauggghhh!! arghhh!! rau gar arghhh!!! gagruu!!!
No sorry stary ale...
Ściągnij sobie albo kup jeśli jesteś uczciwy
Bathory-Song To Hall up High lub Blood on Ice lub Valhalla
lub Father to Son lub jakieś inne kawałeczki z albumu HammerHeart
I proszę nie oceniaj mi metalu po usłyszeniu jakiegoś kawałka w którym koleś śpiewa arie z nożem w klacie
24 sty 2006, o 11:31
Marc n
**
Dołączył(a): 4 sty 2006, o 20:40 Posty: 486 Lokalizacja: From Dead Eternity
Jak przelecialem ten post to widzę 2 grupy: metal i rock vs. rap techno hh
Ale nie zauwazyłem niczego takiego jak nu-metal , rap-metal co od rapu ani od metalu nie odstaje np. taki korn , czy P.O.D. lub im podobne. Ja tam osobiście wole bardziej metalowe kawałki wpadające w trash po death (frontside, korn, slipknot, napalm death, bullte for my Valentine) niz hh i techno ale kazdy ma swoje zdanie, bo grupa szlamsów w dresach to nie hh, a grupa długowłosych wydzierających sie debili to nie metal i o tym wszyscy pamiętajmy....
Dołączył(a): 28 lis 2005, o 20:10 Posty: 608 Lokalizacja: Kraków
Andrew napisał(a):
Elmo napisał(a):
Na to jest tylko jeden komentarz: k...a! Ludzie! czy wy wogole uczuc nie macie?! Przeciez to jest muzyka o niczym!
Jako ze slucham muzy trance i zapewne tez bys ja zaliczyl do tego co powiedzies to... niezgadzam sie!!!!!! to jest tak jak muzyka klasyczna... tez defakto o "niczym". Posluchaj sobie jakichs utoworkow typu holding onto nothing, God's Love albo np kai tracid - conscious i dopiero mozesz sie wypowiedziec. Co do standard techno to racja muzyka o niczym ale na dyskoteke bardzo fajna
Calkowita racja! Nie mam nic do Trance (jesli nie jest muzyka komercyjna, jak to bywa w wielu przypadkach...)
W sumie to szanuje inne kultury, jestem czlowiekiem tolerancyjnym, ale nieznosze dresow i takich sytuacji jak ta:
przychodze do szkoly z discmanem (a w nim, np. plytka "The Wall" Pink Floydow), podchodzi do mnie jakis typ (nie zawsze dres ), bez pytania chwyta za sluchawke i pyta dlaczego ja slucham takich rzeczy (Czego ty sluchasz , Co to jest , i inne pop......ne teksty) Ja im k...a nie krytykuje ich muzyki
tu jeszcze jeden cytat:
"...Miernoty kultury masowej coraz bardziej dominuja na rynku schlebiajac tanim gustom..." - Patrick Humphries (autor biografii Toma Waitsa)
No to widze ze kolejny co gówno i nim wie a się wypowiada
Piter napisał(a):
Metal to jest coś w stylu rauggghhh!! arghhh!! rau gar arghhh!Exclamation gagruu!Exclamation
O żall kolejny.... CTX już odpowiedzał Podpisuje się
Elmo napisał(a):
przychodze do szkoly z discmanem (a w nim, np. plytka "The Wall" Pink Floydow), podchodzi do mnie jakis typ (nie zawsze dres Idea ), bez pytania chwyta za sluchawke i pyta dlaczego ja slucham takich rzeczy Shocked Evil or Very Mad Mad (Czego ty sluchasz Question Exclamation , Co to jest Question Exclamation , i inne pop......ne teksty) Ja im k...a nie krytykuje ich muzyki Exclamation
fajna szkoła..albo z dresiwem nieumiesz sobie radzic ..ale spoko..różne elemęty są..
a Tak..ja cos dodam..Wydaje mi się że każdy człowiek powinien spróbować histori..rock lata 60-70 te..nawet muzyke klasyczą..a nie ulegać trendą i stawać się ..no sory bezguściem..chodzi mi o Fanów Crazy Froga Mleko 52 dębiec Meza..i innych świństw..to sa ludzie którzy w młodym (jak na ich psyhike) wieku zostali zaatakowani tanim komersyjnym szajsem zapodowanem przez np. radio eska..w zasadzie eska to młodzerzowy odpowiednik Radia Maryja tyle że zamiast Rydzyka mamy Żabe...No i wtedy się rodzi się takie odrzycenie ze strony tejże młodzierzy do innej muzyki mamy przykład pietera:
Piter napisał(a):
Metal to jest coś w stylu rauggghhh!! arghhh!! rau gar arghhh!Exclamation gagruu!Exclamation
no wybacz co wg. Ciebie to metal..jakie znasz zespoły metalowe co wiesz o tej mózyce..właśnie gówno..no wybacz ale albo zrób coś z sobą albo niewypisuj takich farmazonów.
to tyle sox za orty i brak gramatyki ale...wolałem to szybko napisać
_________________ Do we get it? NO! Do we want it? YEAH! This is the new shit.Stand up and admit.
24 sty 2006, o 21:12
Anonymous
Nie lubie wszystkiego co jest głośne i drą sie. Metal taki dla mnie jest[ne wiem jakoś mi nie leży] może sie nie znam ale poprostu taki dla mnie jest i tyle[szczególnie death metal,black metal] reszta [nu-metal itp] może być jednak i tak mnie nie przekonują. Wole Xzibita,Snoop dogga[chcociaż wygląda jak pedał] 50 centa,lil jon,dr dre,ice-t.
24 sty 2006, o 21:42
prawdziwy_hemik
Dołączył(a): 20 lis 2005, o 21:14 Posty: 84 Lokalizacja: Okolice Jasła i niedaleko Gorlic ;)
piter:
xzibit gra ostro to sam sie zaprzeczasz...
co do metalu w twoim myśleniu...
posłuchaj czasem Iron Maiden... Nightwish...
Samael, Cannibal Corpse.. rozumiem tam to jest hardkor ale i tak nei ma tego twoejgo rararrasrdafrrraragfh gagagaahhh
atb to byl tylko taki żarcik ale i tak wszyscy wiem cy o co chodzi, poza tym kury tez lubił ale to swoja droga
pozdro
_________________ Nigdy nie robiłem MW i robil nie będę wszystko to brednie
24 sty 2006, o 22:08
CTX
Iron Maiden Nightwish Cannibal Corpse Samael to dla Ciebie hardkor :>
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości