Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Chemicy w TVN Rozmowy w toku 
Autor Wiadomość

Taa... zaraz po takim spotkaniu z TVN , będą ino czekac ludzie CBŚ , ABW itd żeby zrobic Nam rewizje w domku co trzymamy ... oczywiscie wszytko będzie uznane z MW np mąka , węgiel itd... :] Ludzi z drugiej strony trzeba uświadamiac powoli kto to jest pirotechnik a kto to jest piroman ... albo terrorysta dla nich petarda a Oktogen to to samo - robi huk i oczywiscie zabija. Może założyc jakieś koło pirotechników amatorów , niech każdy będzie miał legitymacje i opłacał ją , przejdzie testy wszytskie itd ... musi miec wkońcu jakąś wiedze... półki jakieś na odczyny , i wogóle wszystko miodzio , Wtedy może piro widowiskowa byłaby legalna ... ale tak to ta Polityka jeszcze gorzej robi ... niemamy gdzie odpalac , musimy wszystko w ukryciu , wszystko nielegalnie ... Nie da się załątwi jakiejś petycji czy czegoś , zebrac ileśtam Nasi pokazac jaką jesteśmy grupą, dbamy o BHP , odpalamy na poligonach , dużo lontu dajemu i Żeby Rząd Nas jakoś zagospodarował a nie że my terroryści odrazu... :idea:
[/quote]
Zgadzam się z tobą!! Dziwi mnie że jeszcze takie coś nie powstało??
Przecierz tylu jest chemików i pirotechników amatorów.
( Ale napewno biurokracja w naszym kraju zniechęca do tego :roll: )

28 sty 2007, o 21:12

Medal ma zawsze 2 strony- gdyby zalegalizować piro i podwórkowe laborki, nasz rząd trzepałby na nas niemałą kasę- wielu z nas zjadłaby akcyza :evil: DMchemik: Prawdę powiadasz, człowiecze. Gdy kilka lat temu wiatr zasiał mi na ogródku samosiejki konopii (siewnej, rzecz jasna) i faktem tym pochwaliłem się koledze z osiedla na drugi dzień przed domem miałem 20 metrową kolejkę ćpunów wszelkiej maści. Pielgrzymki szły, jak do mekki, eh :? Gdy zaś ktoś, gdzieś usłyszał, że montuję laborka były prośby, groźby i zażalenia w sprawie amfetaminy... chory naród.
Pozdro

28 sty 2007, o 23:02
@MODERATOR

ze jak poznaje nowych ludzi to w 80%,a pozniej dowiaduja sie kim jestem z zawodu to pytaja sie czy:
1. umiem zrobic bombe
2. amfetamine

kiedys mowilem, ze wszytko sie da i tak dalej probowalem tlumaczyc tez trudnosci, ze to nie jest latwe i potrzeba duzo czasu - ale teraz zmadrzalem i na takie pytania odpowiadam zawsze: nie umiem/nie da sie :) - daje to tyle, ze wiecej pytan nie ma

ale zdecydowanie czesciej pojawialo sie pytanie dotyczace drugow

28 sty 2007, o 23:59
**

ja nie wiem macie dziwnych kumpli... mnie sie tylko kolega zapytal czy by dalo zrobic niebieski nietoksyczny dym na mecz druzyny pilkarskiej....

Obrazek

29 sty 2007, o 01:52

To nie koniecznie jacyś tam koledzy.....to wykształceni i "mądrzy" ludzie często wala takie pytania ....lol

Kontakt na PW :]

29 sty 2007, o 10:56
@MODERATOR

To nie koniecznie jacyś tam koledzy.....to wykształceni i "mądrzy" ludzie często wala takie pytania ....lol

a ich pytania najczesciej spowodowane sa niechecia do chemii w szkolach oraz nie douczeniem tego przedmiotu

29 sty 2007, o 14:59

Ja bym dodał do tego stereotypy i jeszcze to że jak człowiek czegoś "nie zna" to się strasznie tego boi ....lol

29 sty 2007, o 16:37

no u mnie tez byly pytania o fete:D zawsze odpowiadam ze jak czegos chce to nie do mnie bo ja nie wiem! a co do bomby... kazdy (KAZDY!) chcialby jakas taka duza petarde albo odrazu zebym c4 zrobil, bo on chcialby sie pobawic... zawsze odpowiadam czy nie zastanawiali sie dlaczego petardy sa takie slabe i male ;)

Alternatywne Forum Gitarowe - www.gitara-online.pl

30 sty 2007, o 18:42
**

ja wam radze zmienić kręgi towarzyskie :D Panowie w turbanach i z długi brodami są spoko, ale jak sie za bardzo MW interesują to radze znajomości porzucic :D

Obrazek

30 sty 2007, o 23:20

nie no ciekawe jakby to wygladalo gdyby do programu zaprosic "przedstawiciela jednej z opcji religilno-politycznych":D opowiadalbym jak to ich szkola i czego ucza:D

Alternatywne Forum Gitarowe - www.gitara-online.pl

31 sty 2007, o 22:24
@GŁÓWNY MODERATOR

Pomysł z legalizacją i formalnym kółkiem pirotechnicznym jest nierealny. Poza tym politycy i urzędnicy mają w dupie ważniejsze sprawy, więc czemu mieliby się zajmować tą.
Jeśli chodzi o ten program, to jest on na poziomie Faktu i na pewno nie jest w tonie "zobaczcie, to wcale nie gryzie". Prędzej "patrzcie, bijmy skurwysyna". Zatem o ile go wypuszczą, to pewnie będzie smród i nagonka.

2 lut 2007, o 04:40
przyznać sie, kto dzisiaj będzie w rozmowach w toku??? Pytam!!!

28 lut 2007, o 10:16

Jam myślałem że to wał z tymi całymi rozmowami w toku, a tutaj zonk naprawdę będzie o chemikach i pirotechnikach. w oczach społeczeństwa jeszcze bardziej stracimy po tym programie. Przynać się kto idzie do programu, jak narobi wiochy to...

Całe forum ogląda TVN o 17.15 !

GG:3716505

28 lut 2007, o 15:48

Bardzo bym prosił jeśli ma ktoś możliwość to niech nagra dla mnie i innych którzy nie mogą oglądać.Później można to np. wrzucić na jakiś serwer.

P.S. A może będzie powtórka ?? Jeśli ktoś wie kiedy to bardzo bym prosił o informacje :)

28 lut 2007, o 15:59

ja bym mogł nagrac <mam> :D ale nie mam jak zrzucic na kompa i raczej by sie z dzwiekiem nieudało :evil: a tak wogole to niektorzy przez to beda mielicholerny przypał w chcie :x

Wszystko co pisze przysniło mi sie albo to moja chora wyobraznia, nic nie działo sie naprawde.

Czysta chemia ]:-)> <<--klik

28 lut 2007, o 16:14

hehehe będzie śmiesznie :roll: a najśmieszniej jak będą się psycholodzy kłócić :lol:

28 lut 2007, o 16:14

może ktoś nagrać?

28 lut 2007, o 16:19

Moze ktos to wrzuci na google albo cos.. A tak wogule- kiedy beda te cale rozmowy w toku?? Moze namowilbym ojca na przestawienie anteny... :roll:

28 lut 2007, o 16:32

Front ma TVN i jest ciekawy tego programu :D Spirol zobaczymy tych psychologów i Tchemika we własnej osobie :lol: Nie no koniec jaj i całe forum ogląda TVN a jak "masońska TELEWIZJA" zrobi ze jestesmy bardzo bee i fee i ze trzeba nas zamknac i rozstrzelac to robimy sciepe na skład AA(zeby roslinki lepiej rosły i Lepper się cieszył :wink:) Sciepa i program nie za sobą nic wspolnego kupmy nawóz zeby w Polsce było lepiej.

28 lut 2007, o 16:32
**

Nakusiliście mnie !! pójdę pooglądam i będę się tarzał po podłodze ze śmiechu :wink: ciekawe, co tam będzie się działo, może ktoś pokaże w TVNie wybuch ANFO :D

Pozdrawiam Alchemik

Obrazek

Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.

28 lut 2007, o 17:31

Własnie widziałem zapowiedź... Ehh NC "czy ból może byc zabawny??"
I wydaje mi się wielce prawdopodobne ze będzie to program typu jak to określił NPiW Tweenk:"patrzcie, bijmy skurwysyna" tak więc masa śmiechu(lub płaczu)gwarantowana :?

28 lut 2007, o 18:11

Wszystko co pisze przysniło mi sie albo to moja chora wyobraznia, nic nie działo sie naprawde.

Czysta chemia ]:-)> <<--klik

28 lut 2007, o 18:16

Tak chłopak zapewne trzymał w piwnicy tony trotylu, którego produkcja nie jest wcale tania nawet chałupniczo :D I oczywiście Drzyzga: "Co czuli Ci ludzie ,którzy musieli opuścić domy na KILKA godzin"
A najlepszy był taki pedał w czerwonym sweterku z widowni, on i jego komentarze. Ogólnie chłopak wypowiadał sie w miare sensownie. Tylko miałjakiśtaki tik głową :D

znowu Drzyzga :
"A co by było gdyby ktoś Ci to ukradł i straszył kogoś bombą"
Gówno by było, jak ktoś by umiałzrobić z trotylu ładunek, który mozna by zdetonować, to sam by sobie takie coś zrobił i nie ważne czy by to ukradł czy sam zrobił i tak jak chce kogos lub coś wysadzić to to zrobi.

Pani Zomocjantka : "Substancja anfo" - fakt anfo to substancja - buahahaha, a myślałem że to mieszanina substancji ale cóż, być moze Pani ZOMOcjanka skończyła szkołe dla chemofobów i kaprofili.

Dziadu z publicznosci : "A co by było gdyby wysadziło cały blok" no coż,ćwierćkilo trotylu, nawet jakby zdetonowało w piwnicy, bez nawiercenia otworów strząłowych w ścianach i odpowiednie go rozmieszczenia w ścianach noścnych, to by ewnetualnie syfu narobiło i może jedną ściane obaliło w piwnicy.

Dzryzga: "Czy czujesz sie winny?"
Patryk: "Tak posiadania nie legalnych substancji"

A ja sie czuje winny debilstwa polskiego społęczeństwa i polskiej szkoły, która nie pozwala na rozwijanie zainteresowań, substancje chemiczne nawet proste są reglamentowane, mozę źle sie wyraziłem są trudno dostęne, Chemia schodzi do podziemia. Nie jestem za legalizacją materiałów wybuchowych bo to nie jest dobrym rozwiązaniem etc. Ale pozwólmy sie ksztąłcić ludziom od młodego w tym co lubią. Co z tego że w szkole naucze siereakcji chemicznej, skoro nie mam mozłiwości przeprowadzenia jest na żywo. A zresztą Polskie społeczeństwo to w większości ludzie nie myślacy samodzielnie, i pedzący z tłumem. Bijmy Chemików bo to przez nich istnieje zło na swiecie i wszyscy nie lubią chemi i sie jej boją. Kocham sój kraj ale ubolewam nad głupotą jego ...

GG:3716505

28 lut 2007, o 20:02

jak już ktoś ma film to proszę wrzucić :D

28 lut 2007, o 20:17
**

Obejrzałem tylko dwie trzecie... był ten koleś, co "zagrażał ponad 60 rodzinom i przedszkolu". Usmiałem się. "Usiądzie na trotylu" i będzie fajny film... a wszyscy na publice zaraz panika, że wszystko by z dymem poszło. Nie upilnował sobie chłopak, będzie się musiał spowiadać przed sędzią... na pytanie czym teraz zajmuje swój czas wolny, jak usłyszałem, że elektronika, to zaraz pomyślałem sobie: ZAPALARKI :twisted:

Pozdrawiam Alchemik

Obrazek

Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.

28 lut 2007, o 20:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona