Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Ściąganie na egzaminach ... Polacy mistrzami :) 
Autor Wiadomość
**

heh jakos kucie na pamięć dat np idzie mi łatwo :D ale i tak najlepsza u mnie jest gografia i PO (ten sam nauczyciel). Koles wymiata !!. Jest Spr z PO i koleżanka pisze słowo w słowo z otwartego na ławce podręcznika i czestuje się w miedzy czasie paluszkami ( z mojej ławki... a 60 gr dałem za te paluszki..). Podchodzi koleś i w przestrachu że ściąga ogląda ta ksiązke, kartkuje, szuka luźnych kartek, patrzy na okładkę "przysposobienie obronne" jak byk napisane, a ten odkłada jej na ławke i na tej stronie co miała otworzone :D:D na geo podobnie, siadamy w jednym rzędzie leci jeden spr od lewej to prawej i kazdy dopisuje co wie :D to jest hardcore :D A teraz najlepsze: po tym sprawdzianie z PO, na kole astronomicznym -> również ten pan prowadzi, pada tekst: "no wiedze że klasa sie poprawiła i już nie ma ściągania jak na początku, pilnowałem i nikt nie ściągał !! " - on to mówił serio bez ironii czy aluzji... poprostu majstersztyx ;]

Obrazek

10 lut 2007, o 01:31

może to dla niego nie było ściąganie tylko praca grupowa z podręcznikiem :P

10 lut 2007, o 10:12
@MODERATOR

ty sie tak nie ciesz :]
ja an studiach juz 2 razys ie spotkalem z motywek wykladowcy ktory na egzaminie mowi:

"mozecie miec wszytko tylko nie gadac ze soba"

i zdawalnosc rowna 5 osob na 30 :)

10 lut 2007, o 10:57

wiem coś o tym. Nawet można mieć pokserowane zadania i rozwiązane z poprzednich lat bo się powtarzają, a i tak jest kilka terminów.... Bo spisywać zadania z ksero też trzeba z głową :wink:

Obrazek
weź udział:

10 lut 2007, o 11:01

ja przez 4 lata ścigam bez zadnej wpadki a siedze w pierwszej ławce przed biórkiem nauczyciela :D:D Ja obklejam długopis ściągami. Czcionka 4 i heeeja :) Ale to tez zalezu u jakiego nauczyciela. Czasami na ławce tez pisze a czasami poprostu jade z ksiązki :P

10 lut 2007, o 21:42

Marc n
ty sie tak nie ciesz :]
ja an studiach juz 2 razys ie spotkalem z motywek wykladowcy ktory na egzaminie mowi:

"mozecie miec wszytko tylko nie gadac ze soba"

i zdawalnosc rowna 5 osob na 30 :)

a gdzie studiujesz?? :D

10 lut 2007, o 23:38
@MODERATOR

wiec w razie czego zawsze robcie dobre notatki w zeszytach - moze akurat sie uda ;)

10 lut 2007, o 23:41
**

Ja tam mam ściągi w rękawie lewej ręki. dość duże, drukowane czcionką 4 w wordzie :). Potem jak babka jest daleko to wyciągam do dłoni i spisuje, a jak przechodzi (co bardzo żadko się zdarza, zwykle nie rusza swojej dupy z biurka więc zadanie mamy ułatwione z klasą :] ) to wtedy dłonią zasłaniam :) i git.

10 lut 2007, o 23:59

ja też czasem robię ściągi :D np. na historię na ściądze piszę 0141BPG (znaczy bitwa pod grunwaldem - 1410, rok napisany w spak a wydarzenie napisane skrótem). kiedy facetka ją odkryła (ściąga była napisana na nodze :D to powiedziałem jej że to kody do gier :D naturalnie kazała mi to zmazać z nogi i pisać dalej :P

mój kolega z klasy posunął się nawet do tego stopnia że wyrył sobie ściągę na nodze za pomocą żyletki :( ale przynajmniej nie mógł jej zmazać jak nauczycielka go przyłapała ;p

21 lut 2009, o 23:49

albo jak ściągamy u siebie na biologi to lajtowo :D prawie każdy ma podręcznik na kolanku, gadamy między sobą normalnym głosem, jeden gościu kończy z ławki i wyciąga podręcznik by sprawdzić czy ma dobrze i przy okazji pomaga koledze z ławki :D na fizyce to piguła czasem wychodzi z sali bo ma telefon w czasie sprawdzianu i oczywiście jak nie ma jej to w całej klasie jest szybka jazda :D

21 lut 2009, o 23:57

Jest jeszcze taki fajny sposób, że piszesz ściąge na kartce ołówkiem, a później przyklejasz na to taśmę klejącą. Po odklejeniu taśmy zostaje na niej odbity tekst, który naklejasz np na długopis :D .
Trzeba troszkę pokombinować tylko z odpowiednim papierem, żeby się w miarę dokładnie odbiło - najlepiej na papierze kredowym pisać. Przyklejać też trzeba na odpowiednie tło, żeby dało się odczytać.

Podobno można wydrukować te ściągi na zwykłej drukarce atramentowej i też przenieść na taśme. Osobiście mi się to nie udało na zwykłej kartce, ale można próbować, bo to od papieru zależy.

22 lut 2009, o 12:41

Jak mozna przynieśc własne kartki to polecam wydrukowanie na kartce z zeszytu czcionka 4-5 czarnym kolorem na 15-20%. Z 30cm mozna czytac, z 3 metrow nic nie widac, a jak jeszcze pilnujacy na okulary to wsio :)

22 lut 2009, o 13:46

Ja też sciągam tylko i wyłącznie z przedmiotów których niecierpie historia-niemiec-wok-wos-polski-PO i to zawsze robie tak że mam spodnie z dziurami :D przyklejam karteczke na skóre na udzie(gdy zrywam to boli) tak że jak siedze normalnie to nie widać a jak noge na noge założe to sciąga sie ukazuje :P jeszcze żaden nauczyciel mnie nie złapał bo w portki patrzyć nie będą:D sciągi sie mieszczą takie 15cm-10cm na 5cm

PRZEPRASZAM!!

22 lut 2009, o 14:16

Eee tam rżnięcie z zeszytu który mamy na kolanach nigdy mi nie wychodziło :( Dla mnie najlepiej jest napisać se sciąge i wsadzić ją do piórnika i gód a jak nauczyciel będzie szedł w naszą strone to wystarczy udawać że wyjmujemy gumke czy coś zamykając przy tym suwak :D :arrow: :arrow: Drugim sposobem jest telefon ktory mi sie juz wiele razy przydal :wink: np na wosie cichutko jest w calej klasie nikt sie nie odwraca wszystko pochowane nauczyciel siedzi przy biurku cos tam pisze i tylko esy z kolegami idą pełną parą :lol: a na polaku jak zwykle nikt nic nie wie w zeszycie malo pisze to wchodzi sie na google.pl i szuka co trzeba :D :arrow: :arrow: Trzeci też bardzo skuteczny sposób ale tylko kiedy samemu siedzi sie w ławce. Kiedy mamy wszystko napisane na sprawdzianie co wiemy odkładamy go na drugi brzeg ławki i... wyjmujemy zeszyt i czytami wszystko co nam potrzeba odkładamy zeszyt bierzemy sprawdzian i wpisujemy tam gdzie pusto :wink: Tę czynność powtarzamy aż zapełni sie nam sprawdzian. Gdyby nauczyciel nas przyłapał na czytaniu zeszytu mowimy spokojnym głosem że już skonczyliśmy :wink:
To są moje 3 przetestowane metody :wink: Najlepsza jest ta 3 w której wrazie przyłapania nie ponosimy w 90% przypadkach (zależy od nauczyciela) żadnych konsekwencji w postaci 1 w dzienniku. :P

22 lut 2009, o 16:36

U nas kiedyś był zaje*bisty ksiądz. ZERO kartkówek sprawdzianów i pytania
Niestety jest już proboszczem, więc nie uczy w szkole.
Teraz jest nowy- dosłownie przeciwieństwo tamtego a w dodatku jest tak nieuwazny( użyłbym gorszego słowa ale to ksiądz) Ze trzeba było uzupeł nić jakieś pieśni.- a cała klasa katechizmy na ławkach i jedziemy.

26 lut 2009, o 08:16
Zasłużony dla forum

O kurde, sprawdzian na religi, to takie coś istnieje?

26 lut 2009, o 15:53

O kurde, sprawdzian na religi, to takie coś istnieje?

No istnieje :)

26 lut 2009, o 16:27

26 lut 2009, o 17:38

co to jest religia ??

opium dla mas...a może źródło inspiracji do działania, sedno jestestwa ???

26 lut 2009, o 19:06

Ekstrakcja opium z religii. Ma ktoś jakieś info na ten temat ??

26 lut 2009, o 19:12

Jeśli już trzymamy się tematu religii, to u mnie w mieście było ostatnio afera, bo ksiądz puszczał dzieciom z podstawówki filmy o egzorcyzmach. :P

A co do kartkówek z religii itp to głupota całkowita, ja w 1 i 2 gim miałem 2 kartkówki w ciągu roku z różańca, które się pisało z modlitewnikiem na kolanach...

26 lut 2009, o 19:28
**

A ja tam nie wiem czy są kartkówki/sprawdziany, poprosiłem mamę i mnie wypisała :]

Szelki nałogiem...

S&C podstawą...

Brak kasy zwątpieniem...

Lecz nowe odczyny pocieszeniem...

26 lut 2009, o 20:08
PROFESJONAŁ

Podczas studiów na jednym z wydziałów AGH (Sulik wie o który chodzi ;-)) pewna Pani prowadząca ćwiczenia z matematyki była krótkowidzem...
Robiło się ściągi pisane ołówkiem na papierze kancelaryjnym - nie było szans żeby coś zobaczyła :roll:

26 lut 2009, o 22:17
@MODERATOR

Najbardziej lubię takie egzaminy i kolokwia gdzie przychodzi sekretarka i mówi że wszyscy zdali :lol:

Studentem jestem i nikt, kto ma wódkę, nie jest mi obcy.

27 lut 2009, o 00:04
@MODERATOR

Najbardziej lubię takie egzaminy i kolokwia gdzie przychodzi sekretarka i mówi że wszyscy zdali :lol:

ja tam wogóle nie lubie egzaminów i kolokwiów :P .

Ale chyba najlepsza metoda to sciągi na kalkulatorze - ołóweczkiem wszystkie najważniejsze wzorki. Ewentualnie - standardowe - wydrukowane odpowiednio małą czcionką.

Kilka lat temu w LO - internecik w telefonie :) - i całe wypracowanka z polskiego się przepisywało. Raz się zdarzyło że kumpel wpadł na podobny pomysł i akurat korzystał z tej samej strony co ja. Nie wiem jakim cudem polonistka się nie zorientowała 8)

27 lut 2009, o 00:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona