Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
VMC w interwencji w polscacie 
Autor Wiadomość

Zawsze jest tak samo, gdy są jakieś wypadki, albo jakiś głupek wpadnie na super pomysł, media to (...), bo i tak już im brakuje materiału więc chwytają się byle czego. Dowodem jest coraz więcej powtórek w TV i debilnych programów w stylu "Clever i wszystko wiesz" czy jakoś tak. Raz obejrzałem ten program i wystarczył mi tylko jeden materiał, w którym padło pytanie czy z gaśnicy na CO2 można zrobić rakietę. Normalnie polski Brainiac, poziom żenujący. Otóż takie reportaże przyciągają uwagę społeczeństwa, którego poziom wiedzy na takie tematy jest niższy niż w szkole zawodowej, podsumowując ludzie wierzą we wszystko co im TV do czaszki wpakuje. Wina leży także po drugiej stronie, ukazany film, na którym w powietrze leci beczka po wystrzale z karbidu, gdy dookoła jest pełno ludzi, jest idealnym przykładem na ludzką głupotę. Ciekawe ile TV zapłaciła tym 3-em nastolatkom za taki występ w reportażu. Lepszy Mexyk jest w internecie, czytając komentarze pod takimi artykułami (których było już nie mało), można się nie tylko uśmiać, ale wdać w porządną kłótnie, z "ludźmi myślącymi inaczej". Tak czy owak wiele się nie zmieni o ile jakiś genialny polityk nie wpadnie na pomysł ograniczenia handlu czymkolwiek. Chemicy i pirotechnicy mają wspólne korzenie, każdy z nas na 100% próbował jednego i drugiego i wie, że pewien umiar i rozsadek zawsze się przydaje. Nasze hobby było i będzie w pewien sposób nielegalne, na szczęście tak szybko nas się nie pozbędą o nie :) Żal tylko tych początkujących hobbystów, których rodzice obejrzą programy tego typu. Wiem jak to jest bo sam byłem kiedyś w takiej sytuacji i sporo musiałem się natrudzić zanim zdołałem się przebić przez ten chory zabobon. Pozdro

6 mar 2008, o 20:19
**

Przede wszystkim - VmC przestrzega prawa !! po drugie, jest ostrzeżenie, że to, co ktoś zrobi z danym przepisem to już jego indywidualna sprawa. Więc VmC jest czyste, nie powinniśmy się o nic bać. W sumie, tutaj pojawia się mentalność ciemnego narodu naszego... szkoda słów.
Co więcej, jak zwykle zgodzę się z Sulikiem. Pirotechnik nie tylko przestrzega BHP - jak to mówili ponoć w mediach, ale także ma ukończone odpowiednie kursy, szkolenia, jest obeznany w swoim fachu i przede wszystkim jest zdrowy psychicznie i on sam stanowi zasady BHP. Moim zdaniem, nie ma czego zarzucać naszemu Vortalowi, jedynie dzieciaków bez żadnej wyobraźni, którzy naczytają się (znam i takich :cry: ) i potem w amoku szykują piro. Skutki bywają naprawdę opłakane...

Pozdrawiam Alchemik

P.S. Walczyć z ciemnotą i lekkomyślnością, a nie prawowitymi obywatelami i odpowiedzialnymi fachowcami !!

Obrazek

Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.

6 mar 2008, o 20:21

tutaj był tekst, ale został usunięty ponieważ zawierał treści niedozwolone dla pełnoletnich
EDIT: jeżeli bystry dostanie warna za swą wypowiedź, również proszę o warna

Ostatnio edytowano 6 mar 2008, o 20:42 przez piop, łącznie edytowano 2 razy

6 mar 2008, o 20:24

Post odp
Przeczytałeś kur** co on chce do (...) kur** mać ! zrobić ... umiesz czytać kur** ... BOMBA rozumiesz kur** BOMBA a skąd wiesz, że nie na Ciebie na napisał ! ? Bomba rozumiesz kur** B O M B A !! rozumiesz czy łopatologicznie Ci to kur** wytłumaczyć do (...) !! a może ten kur** cwiek chce tą bombę na Ciebie kur** rozumiesz kur** właśnie przez takich lamusów jak on i Ty kur** to forum padalcu je*** pod upada !! kur** rozumiesz ja pier*** !! je*** dziecko YouTub'a Dzieciak neo kur** to forum powinno być kur** od 17 lat czy coś i selekcje kur** dowodów legitymacji czy jeszcze innego (...) kur** !! :/ albo test na inteligencje do (...) kur** !!

6 mar 2008, o 20:35
@ADMINISTRATOR

Bystry... Juz masz dwa ostrzezenia i lecisz z forum jesli zobacze jeszcze jeden taki twoj post i juz nie wrocisz na forum tak jak kiedys.

Pozdro
Tchemik

PS. A wy nie marudzcie bo reportarz nie pierwszy i nie ostatni a prawda jest taka ze 90% tego co robicie jest nielegalne wiec nie narzekajcie na innych bo sami swieci nie jestescie...

6 mar 2008, o 20:48
@ADMINISTRATOR

co racja to racja Tchemik. Wy sie nie musicie martwic o VmC bo gdyby nawet była koniecznosc jego usuniecia to istnieja zagraniczne serwery.
A wniosek o usuniecie mozemy dostac jak ktos "mądry" wysunie wniosek w sejmie o zmiane prawa wzgledem takich portali.

pozdr.

6 mar 2008, o 21:00

dlatego nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, a w szczególności nie poniżać się wypisując jaki to kto jest nienormalny/moralny czy amoralny i bluzgać czy to na pismaki czy to na policje każdy orze jak może za chlebem ;) pozdro ;]

Kontakt na PW :]

6 mar 2008, o 21:14

a o mnie nie napisali nawet avatarka nie pokazali :evil:

6 mar 2008, o 23:49
@ADMINISTRATOR

7 mar 2008, o 00:07
Post odp.
Miło że zrobili Nam reklamę,choć intencje były niezbyt szczere :cry:
Zazwyczaj w tego typu sprawach pismaki pewne sprawy naginaja emocionalnie by wzbudzać sensację, całość montowana pod publikę a cytaty wyrwane z kontekstu /w tym moj/ avary pokazywane pod katem MW jak widac ze skromnego materiału np. GenMaster ktorego pozdrawiam ,
Sami widzimy do czego prowadzi fobia,ojciec ktory powinien cieszyć sie z rozwoju zainteresowania chemią swojego syna podkłada swinię i bawi sie w klonowanie ciuś ciuś :cry:
Tak stanowcza reakcja swiadczy tylko o widocznym braku kontaktu miedzy rodzicami a dziećmi , apel do tzw. ojca :arrow:
zastanów sie czlowieku jako rodzic czy masz na tyle czasu by własnie te zainteresowania do chemii wysublimowac na tyle by była pasją ,czy tylko kontrolujesz wg. wlasnego Pana i Władcy uznania !!
Czas poswiecony na rozmowe nauczanie i dotarcie do zagadnienia bedzie procentował w przyszłosci wlasnie od pasji mamy tyle swietnych naukowców i autorytetow w tej dziedzinie , kazdy kiedyś zaczyna ale od poczatku dobrze ukierunkowany wg. zamiłowania kiedyć w przyszlej pracy bedzie mial ten atut ktorego ogólnie brak -prace ktora lubi i kocha .
Nigdy nie wolno sugerowac sie pozorami ,niedoczytanie ,podniecenie wzbudza emocje na tyle silne że samo sedno sie nie dostrzega :cry:
Brak tego sedna doprowadza wlasnie do braku realnej oceny , idąc dalej twoim tokiem myslenia nalezy zatem zniszczyć bezpowrotnie wszelkie opracowania na tyle by nikt nigdy o nich nie słyszał /to juz bylo -stalinizm itp./
Nie problemem sa publikacje lecz wychowanie wlasnych dzieci !! każdy młody człowiek szuka autorytetu jesli własny ojciec go nie posiada to szuka dalej , szkoda mi cie na tyle że z wlasnym dzieckiem nie potrafisz rozmawiac :cry:
Szukanie sensacji w literaturze ogolnodostepnej jak np.
Wojskowy płyn samozapalajacy
Jest procesem z czasow propagandy sukcesu dawnego PRL ,zbyt wiele tego w wydaniach MON lub innych dostępnych w bibliotekach ,ktore jak widze nie czytało sie bo i po co ?? teraz własny brak wiedzy i pomrocznośc jasną uzupełniamy czytaniem gazet o talibach , szkoda mi cie klonie byś zrozumiał forum zamiast pisac o tabletkach z SO3 uzupełnij wiedze lub poczytaj to nie boli.
pzdr.
eko

7 mar 2008, o 01:30

Dobre to było "tutaj zwycięża każdy kto skonstruował skutecznie jakiś mw i doprowadził do eksplozji" , albo "rzecz polega na tym kto jest większy chojrak, kto większą bombę zbuduje". Gdybym nie był w temacie i obejrzał taki program pomyślałbym pewnie, ze na taki internetowy portal zaglądają niekochane dzieciaki które próbują zaszpanować i chcą aby ktoś wreszcie zwrócił na nich uwagę. Szkoda, że nie zaprosili do udziału w programie jakiegoś profi z forum tylko pokazali jakichś rurobombiarzy, no i oczywiście słowo "terrorysta" tez się musiało przewinąć wrrr

7 mar 2008, o 09:42
@MODERATOR

http://wiadomosci.onet.pl/1706299,11,item.html

dziwy zbieg okolicznosci - najpierw mówią że będziemy terrostyami a następnego dnia zamach bombowy na jakiegoś adwokata... :roll: coś czuje że dziś może się pojawić ponownie jakieś info o vortalu w TV.

7 mar 2008, o 12:46

Co jak co, ja sie zacząłem interesowac piro/mw własnie po jednym z takich reportaży.
Jestem rozsadny, ale ilu debili przyciagnie taki odcinek?

7 mar 2008, o 14:18
SianoPIS!

Moim zdaniem ludzie którzy sie na tym nie znają myślą ze pirotechnika służy do złych celów. Maja trochę racji bo rożni ludzie są na świecie

7 mar 2008, o 16:21

Jakiś tam pan się wypowiedział że "to są dziesięciolatki".
Nie żebym ironizował p-sze pana, ale ja mam mniej niż dziesięć lat i bardzo mnie to bawi, że mogę zginąć.
Pozdro600 dla tego ziomka, na pewno przegląda ten temat.[/quote]

7 mar 2008, o 16:39

Jak to już było powiedziane: Nie pierwszy i nie ostatni raz. Co na to poradzić? NIC

7 mar 2008, o 17:01
**

lubię się..... pośmiac z TV. zawsze mi humorek wraca :lol: jesli ludek lubi jak im takie polsaty czy tvny robia wode z mozgu to proszem bardzo nikt im tego nie zabroni. o sory nawet zacheci bo ogladalnosc i orgazm skacze biz sie kreci biz sie kreci cyferki skaczom prezes stacji XXX bije konia se z podniety i siupel morda cieszy lec smietana! lec !! lec !!!!!! :lol:

"edukujcie dzieciaki, nie wsadzajcie do paki" ;) e i doroslych tez by sie przydao niektorych :lol:

7 mar 2008, o 17:12
SianoPIS!

lubię się..... pośmiac z TV. zawsze mi humorek wraca :lol: jesli ludek lubi jak im takie polsaty czy tvny robia wode z mozgu to proszem bardzo nikt im tego nie zabroni. o sory nawet zacheci bo ogladalnosc i orgazm skacze biz sie kreci biz sie kreci cyferki skaczom prezes stacji XXX bije konia se z podniety i siupel morda cieszy lec smietana! lec !! lec !!!!!! :lol:

"edukujcie dzieciaki, nie wsadzajcie do paki" ;) e i doroslych tez by sie przydao niektorych :lol:

Ty masz jakies problemy :D

7 mar 2008, o 17:40
**

niekturzy mowia ze jestem poj*bany ale mniejsza 8)
mam choroby pofrontowe :lol:

7 mar 2008, o 18:45

Prezz nobel z medycyny gwarantowany :lol:

7 mar 2008, o 18:46
SianoPIS!

Masz racje teraz w TV takich artykułów będzie coraz więcej i coraz więcej "psychologów" będzie sie wypowiadać na ten temat negatywnie. Na samym początku tego reportażu wypowiada sie gostek mówiąc " Rzecz polega na tym kto jest większy chojrak, kto sie bardziej narazi " juz po tych słowach nie wiedziałem czy sie śmiać czy płakać

7 mar 2008, o 22:17

Można zacząć klnąć ale to nic nie da, bo oni nie rozumieją że tylko niewielki % z wszystkich ludzi, którzy coś zrobili i nagrali to jest głupia. (no.. może nie tak niewielki 8))

7 mar 2008, o 22:25
@ADMINISTRATOR

dlatego zastanawiam się nad komnata Filmy, co z nią zrobic zeby dla mediow "nie scigalismy sie " w robieniu coraz to wiekszych "bomb".

8 mar 2008, o 05:45

Trzeba poprostu po raz kolejny przeczekac. Niestety ostatnio dziennikarzom bardziej zalezy na sensacji niz na zetelnej informacji.Jesli nawet zrobil material ktory bylby wmiare obiektywny to zostal pociety tak zeby bylo jak najwiecej sensacji.

8 mar 2008, o 10:03
SianoPIS!

dlatego zastanawiam się nad komnata Filmy, co z nią zrobic zeby dla mediow "nie scigalismy sie " w robieniu coraz to wiekszych "bomb".

I nie narażamy sie

8 mar 2008, o 11:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona