Autor |
Wiadomość |
doznanie
@MODERATOR
|
no to ja mam odwrotnie ;p mnie po tych bialkach siada uklad trawienny i sikam dwoma stronami 
_________________ <center>
"...ale to już tak jest, że chemia jest the best i tyle..."</center>
|
31 mar 2008, o 18:22 |
|
 |
Chuher
|
Chłopaki to temat o piwie a nie o tych takich wydalniczych sprawach! Dość tej nędznej biologii
Brackie - Cieszyńskie, dobre piwo. Polecam na przyszłość tym, którzy nie lubią słodkiego browaru.
_________________ Młody mąż wyniósł z pożaru swoją świeżo upieczoną żonę!
|
31 mar 2008, o 22:08 |
|
 |
Jack21
Dołączył(a): 21 sie 2006, o 18:59 Posty: 60 Lokalizacja: Łódzkie
|
Odżywki....brać? Nie brać? Czy są zdrowe? Ehhh, panowie - trenujecie, macie pieniądze? No to nie zastanawiać się tylko kupować i wspomóc trochę swój organizm. To nie są jakieś sterydy aby faktycznie siały jakieś spustoszenie swoimi skutkami ubocznymi.
_________________ Jack21
|
31 mar 2008, o 22:15 |
|
 |
Nostra
|
swoją chudą wagę biorę
nie jestem koxem, próbuję przybrać mięsni na wadze 
|
1 kwi 2008, o 15:07 |
|
 |
MeDiNA
|
ludzie co wy wogole gadacie o odzywkach??
sieją spustoszenie, nie zdrowe i kit wie co jeszcze
wazą po 50 pare kg jeden z drugim i sie mądrzy
palnij sie w łeb zanim takie brednie napiszesz ze białko nie wiadomo co robi w organiźmie.a co na codzien białka nie spozywasz?
i co ci da białko jak diety na dodatni bilans kaloryczny nie masz?
jak wiadomo białko składa sie z aminokwasow i jakim cudem mają one wyniszczac organiz?
nie mowie jakie by było komętarze do stakow kreatynowych czy tez roznego rodzaju boosterow tesica.
wiec jak nie masz o tym pojęcia to sie nie wypowiadaj bo jak ktos jest zielony w temacie to piepszy 3 po 3.
no to by było na tyle.
|
1 kwi 2008, o 20:38 |
|
 |
Nostra
|
do mnie to? jeśli tak to chyba logiczne że mam na + kalorie skoro tylko jedną porcję na noc biorę
|
1 kwi 2008, o 21:24 |
|
 |
MeDiNA
|
mam wrażenie, ze nie wiesz o czym piszesz.
by nabrać masy musisz mieć wiecej dostarczonej energi niz zużywanej.
a gainer czy białko bądz carbo to tylko wspomagają diete to nie są jej podstawa.
nie rozumiem doznanie wprowadzania rowerka bądz biegów do masówki jeśli bys miał tendencje do zalewania sie to ok.
przed aeroby wychodzisz praktycznie na 0.
chyba ze dieta nadrabiasz ale nie sądze.
|
1 kwi 2008, o 21:34 |
|
 |
Nostra
|
Medina przeczytaj mojego posta dobrze
to chyba logiczne, że jakbym nic nie jadł to bym nawet nie bawił się w jedną porcję białka na noc bo gów*o by mi to dało, znam tą całą teorię diet, supli w stylu "kreta nie wcześniej niż 6 miesięcy", "w megabolu widziałem robaki", "dieta to 50% sukcesu" i inne.
Mam dużo węgli bo nic mi białko samo nie da, gainera regeneracyjnego piję po treningu, a ostrowię na noc bo nie idzie mi codziennie twaróg
nie jestem laikiem ani koksem, ale teorię mam opanowaną, praktykę ćwiczę dla jako takiej sylwetki nie katuję się godzinami
a doznanie biega bo chce kondycje, masy będzie mniej ale będzie lepszej jakości
nie jestem z ludzi co najpierw katują się węglami, wyglądają jak świnie na ubój, a potem z uśmiechem mówią "idę na redukcję!", ja wolę zdobywać powoli czystej masy mięśniowej 
|
1 kwi 2008, o 21:53 |
|
 |
doznanie
@MODERATOR
|
to zrozum ze rozmawialem z gronem lekarzy niepolecających bialek + mam takie zalozenie jak cos sie nie podoba to nie ale nie mow ze pieprze 3 po 3 mozesz uwazac ze pieprze a wiesz co uwazam z twoim zdaniem
do tego cwicze dla przyjemnosci ja nie chce sie wypakowac byc wielki ja powoli sobie cwicze nawet jezeli moje osiagi sa limes 0 to mnie to tito ja sie relaksuje cwiczac a to jak mi idzie to chyba ja moge ocenic
jeszcze dodajac nie jestem kolesiem typu to zle to zle to zle to tego nie robie jem to co kaza itp <debilizm> wale skutecznosc oraz mam na co wydawac kase a nie na puszki jakiegos syfu do pakowania sobie miesni i wyrywania na to lasek przy golfie dwojce -.-
robimy duzego OT i palaszowi sie to nie podoba wiec podziele ten temat
co do diety - jest ona urozmaicona - oczywiscie na + i do tego ze wzgledu na moje slabe jelita musze jesc czesto a malo (kazde bialko powoduje u mnie gwaltowna defekacje) jem wszystko co naturalniejsze od syfow typu gotowe dania Mc donaldy syfy i inne - mam domowe obiadki trzymam sie 2g soli dziennie nie jadam sztucznych rzeczy - slodycze diete mam zbudowana na wszystkim co korzystne ale nie jest to takie, ze mam wytyczone, ze rano jem to a popoludniu to - jem to co chce zachowujac wszelka roznorodnosc i ograniczajac niezdrowe rzeczy, przy czym czerwone mieso takze
|
1 kwi 2008, o 21:54 |
|
 |
Nostra
|
doz, co do lekarzy, jak byłem u rodzinnego... mówi mi "te odżywki weglowodanowe to na czarno kupujesz pewnie? słyszałam że powodują przerost mięśnia sercowego"
autentyk 
|
1 kwi 2008, o 22:02 |
|
 |
MeDiNA
|
lekarz widząc duzą puche obojętnie co to jest to i tak mowie ze szkodzi i te inne ich schematyczne gadki.im to chyba kazali jak małpy na okrągło powtarzac.a jak lekarz nie polecił ci białka to widac tą profesjonalość.
gainer regeneracyjny patrz nigdy o czyms takim nie słyszałem wez mi o tym opowiedz troche  .Nie ma czegos takiego .chyba ze to twoj taki wymysł.
i tak to nazywasz.gainer to gainer białko wegle podstawoe składniki porzywienia toz to zaden złoty srodek na mięsnie.a to ze masy bedzie mniej a lepszej jakosci przez aeroby to jestes w błędzie.dobra ubita masa miesniowa to nie tylko zasługa diety i treningow ale tez naszej genetyki ktorą niestety nie da sie przeskoczyc w zaden sposob.a co do stwierdzenia ze kreta po 6 miechach to jest to sprawa indywidualna bo kto ci powie kiedy stagnacja złapie??
"mam na co wydawac kase a nie na puszki jakiegos syfu do pakowania sobie miesni"
tak samo moge powiedziec z wszystkim innym.po co mi te wszystkie odczynniki ? przeciez to nudne huknie sobie czasem i to wszystko.kazdy ma pasje i kazdy w co innego wkłada pieniądze to co uwaza za słuszne wiec takie stwierdzenia są bez sensu.
"jest ona urozmaicona - oczywiscie na +"
urozmaicenie diety jest spoko dla organizmu bo nie przyzwyczaja sie ciągle do tego samego.ale na + to mają być kcal a nie urozmaicenie.Najlepiej policz energie jaką tracisz w ciągu dnia i jaką zyskujesz i wtedy mozesz mowic ze twoja dieta jest na 0 + czy -.
|
1 kwi 2008, o 22:23 |
|
 |
Nostra
|
albo tępy jesteś od tego pakowania albo nie rozumiesz co się do Ciebie mówi. Nie rozumiesz ironii i funkcji cytowania
regeneracyjny bo mi się taka nazwa podoba
sam piszesz, że zbite mięśnie to nie tylko zasługa diety i treningów, ale i nie samej genetyki. a doznanie jeszcze nie umie swoim DNA się bawić więc co może zrobić? bingo!
i gainer to nie tylko podstawowe składniki pożywnienia, to sama chemia, nie narzekam na to, ale nie ma co porównywać tego do jedzenia.
a co do diety nie każdy chce być za 2 lata miśkiem i nie znaczy że jak nie ma kalori z naddatkiem to nie ma sensu ćwiczyć... to ma sprawiać przyjemność a nie katowanie dokładną ilością jedzenia co 3 godziny... a doznanie i ja nalezymy do tego typu ludzi
|
2 kwi 2008, o 16:02 |
|
 |
doznanie
@MODERATOR
|
stary nie gadam z lekarzami a znajomymi, ktorzy sa lekarzami
wg mnie nie ma co roztrzasac ja nie biore bo mam slaba "faune i flore" jelitowa
co do bilansu to obliczylem i wlasnie ten wydatek energi jest mniejszy od pobieranej
co do pakowania i skutecznosci niestety jestem jaki jestem i niewazne czy bede koks czy nie koks czy da mi efekt czy nie ja widze ze mi daje, sprawia mi to przyjemnosc  co jest najwazniejsze
do tego jest klimat na mojej silce mamy grupe i sobie pakujemy czasem Snuffiemy gadamy muzyka gra i je gites 
|
2 kwi 2008, o 17:59 |
|
 |
Pasterz
Dołączył(a): 25 wrz 2004, o 17:32 Posty: 138 Lokalizacja: Warszawa
|
a ja mam dziwną sprawę że jak wezmę sobie zjem dawkę jakieś 30g serwatki Ostrowi z mlekiem to mam temperaturę jakie 36,8-37  tak z dupy trochę bo to pewnie wychodzi na to że mam jakieś uczulenie. W każdym razie z piciem mleka nie mam problemu. Ja w ostatnie wakacje przez dwa miesiące 5 dni w tygodniu na basen chodziłem zwiększyłem zdecydowanie ilość spożywanego żarcia + to białko w dawkach po 20g rano i wieczorem(po takiej dawce tempo praktycznie mi nie wzrastała) i przytyłem 5kg no i trochę wyglądam lepiej 
2 kwi 2008, o 21:21 |
|
 |
MeDiNA
|
ostrowia nie jest białkiem na noc to jest białko wybko wchłanialne potrzebne w ciągu dnia . na noc stosuje sie wolno wchłanialne białka aby dostarczały rownomierną energie przez kilka godzin.
może konkretnymi rekordami sie pochwalicie??
mc, wl , przysiad?? 
|
2 kwi 2008, o 22:10 |
|
 |
danio
*
|
mc - 130 kg
wl - 78 kg
na nogi nie biore bo boli mnie staw kolanowy
biorę Createston Hi-Tec + gainera Olimpa i efekty są widoczne
pozdrawiam
|
2 kwi 2008, o 23:02 |
|
 |
Ęriu
Dołączył(a): 18 lut 2008, o 19:23 Posty: 27 Lokalizacja: z kątowni
|
Da się nie jeść mięsa i być dużym. Ale jest baardzo ciężko. A na samych suplach nie ma sie co opierać. Dieta to podstawa. Nie rozumiem wegetarianinów...
|
2 kwi 2008, o 23:41 |
|
 |
Pasterz
Dołączył(a): 25 wrz 2004, o 17:32 Posty: 138 Lokalizacja: Warszawa
|
jakieś 3 miechy temu 58 basenów w 30 minut czyli 1450 metrów całkiem niezły wynik biorąc pod uwagę, zę od wakacji nie trenowałem  (a i nigdy do jakiś sekcji czy ratownictwa czy czegoś takiego nie uczęszczałem)
3 kwi 2008, o 00:19 |
|
 |
tygrys
|
polecam izolat białek serwatkowych BV 159 to najlepiej przyswajalne białko efekty są szybko widoczne przy zakupie odżywek smakowych trzeba zwrócić uwagę na zawartość słodzików niektórzy producenci trują jeszcze aspartamem osobiście wolę natural bez domieszek, woda z sokiem na popicie ,dobre jest też białko z jajek egg protein też dobrze przyswajalne moim zdaniem nawet lepsze efekty daje ale nie każdy może je spożywać mogą się pojawić pryszcze, po każdym białku są niezłe wiatry przynajmniej przez pierwsze dwa tygodnie, przy wzmożonym treningu lub większym zapotrzebowaniu na energie trzeba dietę wspomagać gainerami,glukozą .Kreatyna,cynk tez pomoże przy budowaniu masy oczywiście bez wielu godzin ciężkiego treningu nic ciekawego nie uzyskamy
|
3 kwi 2008, o 00:25 |
|
 |
Afgan
|
A tu niewiele na poważnie, więc ja powiem tyle że siłownia fajna jest 
_________________ Zakazuje modom dopisywania się do moich postów
|
3 kwi 2008, o 00:35 |
|
 |
Nostra
|
ja ostrowię wsuwam z oliwą i nie narzekam
|
3 kwi 2008, o 16:08 |
|
 |
=MaLuTkI=
@ADMINISTRATOR
|
Doznanie odzywki obecnie legalnie na rynku nie niszcza w zaden sposob zdrowia. Zdrowie moze niszczyc trening jesli masz problemy z organizmem ale nie odzywki.
Niezdrowe bylo trenowanie ostre bez odzywek i odpowiedniej diety bo organizm z czasem by sie wyniszczał.
Co do lekarzy to lekarze nic nie wiedzą o odzywkach bo nie maja o nich wykaldow. Idz do lekarza sportowego to ci powie ze moze żreć to kilogramami.
Pozatym odzywki sa dla sportowcow, sam wiem że trening szczegolnie przed zawodami bez odzywek jest niezdrowy. Ja osobiscie gdybym nie wspomagal sie odzywakmi przed zawodami bardzo zle bym sie czuł/
3 kwi 2008, o 18:01 |
|
 |
mlynekt
Dołączył(a): 30 mar 2008, o 11:55 Posty: 59 Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
|
przeciez odzywki to tylko suplementy diety
mozna ich uzywac ale to ten nie jest tak do konca ze kilogramami
chociaz chyba najgorszym skutkiem ubocznym bedzie mocna biegunka
_________________ ------------------------------------------------------------
GG 2046594
|
3 kwi 2008, o 18:11 |
|
 |
SecretKiller
Dołączył(a): 6 sie 2007, o 13:18 Posty: 88 Lokalizacja: co skad...niby ja?
|
ja tam odzywek nie bore (narazie  ) ale i tak jak pije codziennie ok 1l-1,5l mleka (z Lidla takie niebieskie kartoniki maja:D i nawet to tym lidwoskim tanim gownie nie mam problemow zdrowotnych)i jak pocwicze troche to cosik widac:) a tak btw BMI mam 16,231:) czyli mam niedowage:)
3 kwi 2008, o 20:28 |
|
 |
Nostra
|
a ja sobie policzyłem dopiero w necie w kalkulatorku i wyszło
19.93 - PRAWIDŁOWA WAGA
a ważę 66kg przy 182cm 
|
3 kwi 2008, o 21:52 |
|
|