Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Informatyka i inne zwierzaki 

Interesujes się
Tak 67%  67%  [ 33 ]
Może trochę 16%  16%  [ 8 ]
Boje sie klikać w tą ankietę 14%  14%  [ 7 ]
Raczej nie 2%  2%  [ 1 ]
Liczba głosów : 49

Informatyka i inne zwierzaki 
Autor Wiadomość

Pisze ktoś może w jakimś środowisku na interfejsie graficzno-wizualnym?
Ja pisze - w Delphi 5 ;). Witam! Ogólnie to chyba mam odwrotnie niż większość ludzisk z formum. Pracuje jako programista, a chemia to pasja 'pozazawodowa'. Co do delphi to nie specjalnie jestem zachwycony środowiskiem - ale cóż przyszło mi się w tym grzebać i tyle. Poza tym bardzo mocno działam z bazami danych. A prywatnie lubie majstrować przy www/grafice (Flash/Corel/itp.) :) Pozdrawiam!

28 paź 2008, o 10:56
SianoPIS!

@up
Mówisz, że Delphi, mi się nie podoba, bo troszkę Pascalowskie a nienawidzę tego języka... Jako, że programuję w C++ badałem troszkę środowisko z pełnym interfejsem graficznym z wstawkakami (coś na wzór Delphi) I teraz zastanawiam się, czy da się w jakiś sposób zamienić źródło z BC++ Buildera na Delphi lub na odwrót... Próbowałeś czegoś takiego?
Pozdrawiam,
Imaginus.
PS: http://www.webdiary.pl/news+art.id+20.htm :lol: :lol: :lol: Paranoja..

14 sty 2009, o 13:45
*

A ja z kolei zaczynałem od "10" czyli znacznika pierwszej linii w Atari BASIC :) (mikrokomputer Atari 65XE). Miałem może z 6 lat. 2 lata wcześniej miałem styczność z pierwszym komputerem w moim życiu, "pociskiem" jak na te czasy czyli i80386, ze zdaje się 640kB pamięci niższej (HI-MEM brak!), czyli duża ilość, bo nawet przy moim Athlonie XP mam tyle samo tylko jeszcze 768MB pamięci wyższej - szczegół ;) No więc wracając do pierwszego pieca, znalazł się on w moim domu za sprawą ojca elektronika (po nim odziedziczyłem wszystkie zainteresowania - lubi elektronikę ale także informatykę, trochę chemię i pirotechnikę). Później było chyba coś z pierwszych Pentium, a dalej już pamiętam, "WinChip" (odpowiednik Pentium MMX) 200MHz, dalej VIA Cyrix chyba 600MHz i Celeron (zły wybór) 950MHz. Wyobraźcie sobie że ten wehikuł czasu stoi do teraz.
Znowu się nieźle rozpędziłem, bo już na tym pierwszym Pentium próbowałem coś pisać w Microsoft Quick BASIC, miałem nawet książkę "QBASIC nie tylko dla orłów". Potem niezła przerwa i powrót do programowania - tym razem w C++, w środowisku Borlanda. Z pomocą mojego niezastąpionego wujka powstał programik Capculator, w wersji pierwszej służący do obliczania energii zgromadzonej w kondensatorze z napięcia i pojemności. Kolejne wersje będą miały ciekawsze funkcje :)

Dałbym ten program w załączniku, ale "Rozszerzenie 7z jest zabronione" więc się wypchajcie :/

MAM CIĘ!

16 sty 2009, o 01:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2