Kurcze ale się temat rozbudowałłłł To i ja dorzuce swoje trzy grosze. Jak z obrazeczka wynika KAT jest to zespół pieśni i tańca który od dawnych czasów jakoś się mnie trzymał i do tej pory często gości w odtwarzaczu. Nawet mi kiedyś dawno temu płyte KATa z pod kościoła ukradli :D:D. Okno w malczaku się obsuwało i ktoś to wyczaił ...i po balladach Niestety po rozpadzie jest coraz gorzej. Koncerty to już raczej 'wariacje na temat KATa' . A Romek...ehhh szkoda gadać... No i początki jak się zaczynało przygodę z metalem najpierw lekko Nirvana, Metallica, jakieś magazyny typu Mystic Art, Morbid Noizz, Metal Hammer i poszerzały się horyzonty. Uwielbiam In Flames, Katamenię, Bathory, klasyków rocka (Alice Cooper, Black Sabbath, Nazareth i wielu innych). Oj strasznie by się rozpisywać... Od ciężkich brzmień Behemoth/Vader/Cannibal Corpse po Anathemę, Riverside czy jakiś przyzwity gotyk (z tego chyba już wyrosłem ale Artrosis stare płyty nadal lubie). Ogólnie temat na nowe forum bo przypuszczam że każy mógłby urzeźbić listę conajmniej na 5 stron . Kożystając z tematu troche prywaty:
Jest tam kilka kawałków do odsłuchania. Komu się chce niech posłucha i napisze co o tym sądzi. Jest to zespół kolegi - taki rock niespecjalnie ciężki.
Poza tym dość często zbieramy się ekipą na koncerty - zawsze miło poznać nowych ludzi. A i zgadać można się i razem jechać. Ogólnie jak ktoś wybiera się na metalmanię najbliższą to pisać Ps był ktoś ostatnio na Anathemie w Kraku albo Judas Priest w Ostravie?
28 paź 2008, o 11:40
salpa1
Dołączył(a): 7 paź 2008, o 19:09 Posty: 41 Lokalizacja: Jejkowice
Jak dla mnie to Oi! nie wiem czy ktos kojarzy muzyka ulicy troche RAC i power metal znaczy mój ulubiony zespół SABATON!
Jesli chodzi o Oi! to All Bandits, Zbeer, The Analogs, BACHOR moje ulubione!
_________________ Ja nie umre... Ja wylece w powietrze...
4 lis 2008, o 21:02
Maciejzettt
O Sabaton ostatnio mi się spodobał, zwłaszcza Ghost Division
5 lis 2008, o 02:30
analityk
@MODERATOR
Tak sobie patrzę czego słuchacie i chyba sam nie powinienem się tu wtrącać, jednak mam nadzieje że ktoś tego posłucha a może to zna? Muzyka jaką preferuje to muzyka dobra, taka która musi mieć minimum treść lub przesłanie albo łączy te dwie części w jedną całość. HH-L.U.C, Fokus, Magik, Rach, O.S.T.R, nieco obok będzie Etna (występowaliśmy wtedy jako gość specjalny po Etnie, świetnie grają) Vava Muffin (jakkolwiek tego się nie pisze), zupełnie z innej półki Kazik, różne jego piosenki (grzesznik, bal kreślarzy). Teraz nie wiem w którą stronę skręcić. Niech będzie, jestem fanem takiej niemieckiej kapeli rammstein oraz trochę słucham Oompf'a. Z tych typów jeszcze SOAD i kiedyś Korn. I chyba najlepsze, jak jestem z moją kobietą słucham francuskich piosenek o miłość. Choć ich w ogóle nie rozumiem to mi się podobają.
No i klasyka, jak ktoś nie zna to niech pozna bo to moim zdaniem powinno się znać.
http://www.youtube.com/watch?v=2yBFmqaK ... annel_page http://www.youtube.com/watch?v=ZXL0OLc0 ... annel_page http://www.youtube.com/watch?v=4o3eiEHm ... annel_page http://www.youtube.com/watch?v=VexO1L0_ ... annel_page zwłaszcza ostatnią. Wiem że to dziwna mieszanka ale mi się podoba i jest to dobra muzyka. Każdy wykonawca ma lepsze i gorsze kawałki, tych nie muszę słuchać. Słucham muzyki, nie stylów czy gatunków.
Rock, metal, punk, ska, reggae, poezja śpiewana, muzyka narodowa. Słucham praktycznie cały czas (chyba że gram, albo filmy oglądam). Podczas tworzenia różnych mieszanin pirotechnicznych bądź pojedynczych doświadczeń - jak najbardziej leci muzyka
Ja słucham chyba wszystkiego. Bez ograniczeń, jak coś mi się podoba, to wrzucam na playlistę i leci ^^
A tak konkretniej to zainteresowania muzyczne mam raczej w tą "ostrzejszą" stronę gram też na perkusji i gitarze, a jak się odważę, to i zaśpiewam ;D
Pozdrawiam
Rajek
_________________ "Nie poradzisz nic bracie mój, gdy na tronie siedzi..."
27 gru 2009, o 16:18
kmno4
Dołączył(a): 9 lip 2004, o 23:05 Posty: 432 Lokalizacja: z Krainy Deszczowców
Peter Steele (ToN) nie żyje.
Everything dies...........
Szkoda
16 kwi 2010, o 01:04
aktus
**
Dołączył(a): 19 lut 2009, o 01:16 Posty: 456 Lokalizacja: /dev/random
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości