Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Moda w Japonii 
Autor Wiadomość
Zasłużony dla forum

Tzn nie wszystko co ładne to głupie)

dlatego tak trudno znalesc:)

6 lut 2007, o 16:10

Ale Wy głupoty gadacie. Generalizujecie zbytnio. Jest wiele bardzo fajnych dziewczyn, które ubierają się w obcisłe ciuszki, spódniczki na lato, zakładają seksowną bieliznę (różową.. co jest złego w odrobinie różu?) i mają ładny makijaż. I nie każda z nich to `pokemon`, nie każda jest głupia. Poprostu dziewczyny podobają się sobie, nie mają kompleksów, więc chcą się także podobać innym. Dopóki nie przekracza to granic dobrego smaku (goła dupa na wierzchu), dopóty nie ma co `najeżdżać` na płeć piekną - że jest głupia, nieszanuje się itp.
Świat idzie do przodu. Każdy z nas (normalnych facetów) ogląda się za takimi na ulicy więc nie ma o czym gadać. Około połowa takich dziewczyn zapewne ma ciekawy charakter, a to że lubią zakupy i mają inne dziwne dla was przyzwyczajenia i powody do uciechy, to wiecie, każda dziewczyna tak ma.

Nie widze siebie z typową kujonką w spódnicy do kostek, która nie lubi zakupów i rozmawia ze mną na o szczególnej teorii względności, religioznawstwie, psychologii... Takie okazy to jest dopiero przegięcie. To pewnie przez kompleksy. Zero rozrywki z taką. Trzeba znaleźć złoty środek panowie. Szczerze wolałbym dyskotekową lalę niż tą wyżej opisaną przeze mnie, gdybym miał wybierać. Ale ja już mam swoją - IMO ładną, seksowną i inteligętną, z którą i pójdę do kina, i na zakupy, i pogadam o poważnych tematach na poziomie ;).

Może część z Was jeszcze do tego niedorosła ;-P i jesteście w tym okresie, gdzie dziewczyny są ogólnie "bee, fee" inne i głupie. Ale ten okres to o ile pamiętam wiek podstawówki.. ;)

Wg mnie jak kobieta ma co pokazać (jest ładna poprostu) to powinna to w granicach rozsądku eksponować. Nie mozna karcić dziewczynę za to, że posiadając ładne kształty chodzi w krótkiej spódniczce (taki przykład, zimowy.. ;) ) Nie żyjemy w muzłumańskich krajach, gdzie takie coś jest zabronione.

PS: to z tą szerokością tyłka było głupie..

6 lut 2007, o 21:30
**

Kolejny JapaneseFashionTrend:
Obrazek

;)

pierwsze primo ;)

dla takiego widoku wystarczy odwiedzic pierwsze lepsze gimnazjum albo liceum, ale gim lepsze bo tam wiecej szmat sie panoszy. Czasami widoki sa jeszcze bardzije intersujace ;)

drugie primo ;)

jak pewnie zauwazyliscie to prawie wszystkie panie to azjatki sa(w 1 poscie), a jka powszechnie wiadomo wszystko co dziwne made in china...

pozdrawiam :P

6 lut 2007, o 22:20
@MODERATOR

macie tutaj japonski wortal na temat mody :)
http://www.style-arena.jp/

6 lut 2007, o 22:36

(...) dla takiego widoku wystarczy odwiedzic pierwsze lepsze gimnazjum albo liceum, ale gim lepsze bo tam wiecej szmat sie panoszy.

Bez komentarza :roll:
Skoro na pierwszy rzut oka stwierdzasz, że ktoś jest szmatą to jesteś strasznie stereotypowo myślącym dzieciakiem. Dla ciebie dziewczyna, której wystaje bielizna to od razu szmata, mimo iż nic ci do tego, jak ona się ubiera. Kompleksy? Tak czy siak i tak się pewnie oglądasz za takimi dziewczynami. Niemniej słownictwo niestosowne.

6 lut 2007, o 22:55
**

JoHn napisał(a):
(...) dla takiego widoku wystarczy odwiedzic pierwsze lepsze gimnazjum albo liceum, ale gim lepsze bo tam wiecej szmat sie panoszy.

Bez komentarza :roll:
Skoro na pierwszy rzut oka stwierdzasz, że ktoś jest szmatą to jesteś strasznie stereotypowo myślącym dzieciakiem. Dla ciebie dziewczyna, której wystaje bielizna to od razu szmata, mimo iż nic ci do tego, jak ona się ubiera. Kompleksy? Tak czy siak i tak się pewnie oglądasz za takimi dziewczynami. Niemniej słownictwo niestosowne.

czy napisalem ze wszystkie?
spoko nie mam kompeksow ;) i potrafie odroznic szmate od dziewczyny i nie mysle ze wszystki sa - poprostu jedne tak sie z tym obnosza ze nawet debil by sie zczail ze cos nie tak z nimi..

6 lut 2007, o 23:04
Post odp.
DMchemik napisał(a):
cóż co do ostatniego zdjęcia to powiem, że wszyscy się kiedyś zestarzejemy i to jest naturalne. A co ciebie eko, to jesteś w błędzie, gdyby wszystkie laski tak chodziły to po prostu byś się przyzwyczaił, zwłaszcza gdybyś widział na codzień takie od dzieciństwa i nie kojarzyłoby ci się to z seksem. Nagość jest naturalna, jej ukrywanie powoduje że odsłonięcie kawałka ciała budzi żądze, nawet te dzikie... :wink:

Na temat starości nie bede sie wypowiadal bo wiadomo że nieominie nikogo ,natomiast zestarzeć należy sie godnie !! to co pasuje w pewnym wieku w innym budzi smiech ,publiczne ubieranie sie w stringi pani po 60 tce uwazam za niesmaczne i beznadziejne godność wieku polega wlasnie na wlaściwym doborze okrycia bo nie szata zdobi
Nie widze nic zdrożnego w zdrowym sexualnym zainteresowaniu pieknym ciałem kobiety !! niestety nie obcowalem od dziecinstwa jak to napisaleś :wink: z lekko zakrytym przez koronke łonem kobiety i dlatego nie przyzwyczailem sie :cry: nie wychowywalem sie u Indian lecz w naszym kraju kochanym a tu jak wiesz tak kobiety sie nie ubieraja na codzien , nie sadze bym ja jeden na taki widok na ulicy uległ fascynacji czy zaskoczeniu bo z postow inaczej wynika :wink:
Może coś ze mna nie tak ale odbieram to raczej sexualnie jesli masz inne zdanie to nie gdybaj "gdyby" jest jak jest !!
Pewnie jakaś część społeczenstwa wolala by taka modę dla meskiej urody i faceta w majtach z koronki nie wnikam bo jestem tolerancyjny ale raził by mnie taki widok publicznie i powodował obrzydzenie do tej osoby !!
W fascynacji sexem nie ma nic zdrożnego każdego ciagnie tam czym się podnieca czy to kobiece lono czy goły falus !! nie mnie oceniac dlatego nie oceniam !! co znaczy że zdecydowanie wolę to pierwsze :P
eko.

7 lut 2007, o 00:45

a dla mnie nagość jest czymś oczywistym, dlatego na widok gołej kobiety nie tracę zmysłów. Byłeś kiedyś na plaży naturystów? jak się idzie pierwszy raz to faceci leżą na brzuchu, drugi czy trzeci dzień i już goła młoda blondynka obok nie wzbudza żądz, a wczoraj nie mogłeś się opanować, dzisiaj uznajesz to za naturalną rzecz. Inną trochę sprawą jest fikuśmy charakter prezentowanych tu strojów, które jednak bardziej napalają, ale do tego też można szybko pwywyknąć :wink:

Obrazek
weź udział:

7 lut 2007, o 00:54

Post odp.
Lubię jak dziewczyna ma co pokazać, jest inteligentna, a przy tym ładna i powabna :) ale nie lubię jak ma dekolt większy niż mózg i spódniczkę krótszą niż włosy :twisted:

7 lut 2007, o 14:15

Bystry jak widac nie takis nickowy jak udajesz :)
Tu sie nastroj rozkreca, szczegoly coraz drastyczniejsze i perwersyjne ida, malolaty juz drzacymi raczkami wyrazaja zachwyt i podziw nad watkiem a ty tu z jakimis lisami wyjezdzasz i rozwalasz imprezke
echhh wstydzilbys sie

7 lut 2007, o 14:50

Post odp.
co :D trzeba wam przystopować :D ktoś musi dbać o porządek :D a przecież pisać możecie dalej ... nawet wskazane :D

7 lut 2007, o 14:59

GG:3716505

7 lut 2007, o 16:05

DMchemik napisał(a):
a wczoraj nie mogłeś się opanować, dzisiaj uznajesz to za naturalną rzecz. :wink:

Jasne wczoraj na sam widok dostalem wzwodu i onanizowalem sie patrzac na fotki dzisjaj sa juz mi obojetne !!
Dlatego przywykłem !!

eko.

wiesz, w plemionach w których na codzień chodzi się nago faceci nie cierpią na wieczny wzwód...

PS

na plaży nudystów chłopak podchodzi do dziewczyny i mówi:
-podobasz mi się
-widzę...

Obrazek
weź udział:

7 lut 2007, o 16:10
Post odp.
Na głupie docinki glupia dop. !! Tyle od eko. !!

Nie cierpie na wieczny wzwód bo nie mam 13 lat i blad wlosow na głowie by rajcowały mnie marnie erotycznie fotki !! Widze że zagubiłes sedno !! czyli erotyczny kontekst fotek, piszemy tu o Modzie nie o mlodzienczym zapaleniu na nagośc ujawnionego sutka z spod koronkowego staniczka !! choc nie watpie ze jest przecudny ,Temat raczej zobowiazuje do okreslenia sie co do Mody panujacej w dalekim kraju i zachowania sie w przypadku absoprbcji tejze mody na Nasz kraj !!
A nie polemik pachnących starym testamentem i naftaliną !! z goryczką koronek i arszeniku dla zakladacego temat prawie bluznierczy !!
Muszisz być w daleko posunietym rozkładzie moralnym by nie widziec piękna z ciała kobiet na foto . /unikam ostsatniej / co nie wnikam w gust b
eko.

8 lut 2007, o 02:40

może trudno ci w to uwierzyć, ale potrafię :wink:

Obrazek
weź udział:

8 lut 2007, o 10:36
Może część z Was jeszcze do tego niedorosła ;-P i jesteście w tym okresie, gdzie dziewczyny są ogólnie "bee, fee" inne i głupie. Ale ten okres to o ile pamiętam wiek podstawówki.. ;)

nie wiem jak to było za Twoich czasów(i też nie wiem ile masz lat), ale gdy ja chodziłem do podstawówki to z kolegami już rozmawialiśmy na różne ero-tematy i patrzyliśmy w "ten" sposób na dziewczyny... a "fee" to było hmm 1-3 klasa? :D

9 lut 2007, o 20:18

O ludzie ale się dokopałem :P (chyba za to nie ma warninga xd)

Cytuj:
Założenie Fronta: Szerokośc tyłka jest odwrotnie proporcjonalna do ilorazu inteligencji Laughing Teraz po normalnemu: Im szerszy tyłek tym mniejsza inteligencja. Laughing Nie zawsze ale często tak bywa.(Tzn nie wszystko co ładne to głupie)
===> made my day

A tak a propos tematu, ja osobiście interesuję się kulturą Japonii od dawna, nawet od roku uczę się japońskiego =D [jednym z moich dylematów jest czy iść na japonistykę czy farmację(lub coś innego z chemia/biologia maybe medycyna)]. Nawet znam osobiście jedną japonkę :D( studentkę polonistyki :szok: ) Co do tamtych ubrań to niech se każdy nosi co chce, jak już ktoś tu powiedział...

6 sie 2008, o 23:02

użyje pewnego zdania - jesteśmy sto lat za murzynami....w japonii i USA dzieci myślą że jesteśmy komunistami, głodujemy i jak ktoś powie o próbie jądrowej w wykonaniu korei południowej to będziemy srać w gacie ze stachu....trochę czasu minie nim takie coś zawita u nas...no i u nas były by raczej majtki wykonane z polaru :szok: zimno u nas jest w końcu to fakt :D ale fajnie by było :D

22 lut 2009, o 00:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3