Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
papierosy 

Czy palisz papierosy
Nie 59%  59%  [ 46 ]
Tak 23%  23%  [ 18 ]
Czasami 13%  13%  [ 10 ]
Tak, ale zamierzam rzucić 5%  5%  [ 4 ]
Liczba głosów : 78

papierosy 
Autor Wiadomość
@MODERATOR

zawroty u poczatkujacych powoduje toksyczne dzialanie na uklad nerwowy - przynajmniej tak mi sie wydaje ;]
a jak juz mowilem pozniej to znika lub sie zmiejsza przez samodostosowanie sie organizmu do coraz wiekszych dawek

3 mar 2009, o 17:35
@MODERATOR

A ja bym na objawy niedotlenienia i na podtrucie tlenkiem węgla stawiał :)

3 mar 2009, o 18:39

Ja nie pale i nie mam zamiaru palić nic nie zawżywam nie pije ale faktem jest to że am dopiero 14 lat ale mam kolegów którzy palą ale mnie to nie kręci.

8 mar 2009, o 13:54
@MODERATOR

Wydaje mi się że te wszystkie działania się łączą. Niedotlenienie, toksyczność nikotyny i dymy, dym to przecież nie jest sam CO i nikotyna, ale poza samą toksycznością wł. psychoaktywne, w końcu działa na ośrodkowy układ nerwowy. Co do przenikania przez skórę. Kiedyś był środek stosowany do zwalczania szkodników w uprawach rolnych. Był oparty na nikotynie (Nikotan czy coś o podobnej nazwie). Znane były przypadki śmiertelnego zatrucia spowodowanego kontaktem środka ze skórą. Nikotyna przenika przez skórę jakby jej wcale nie było. A stamtąd do całego organizmu. Efekty jakie wywołuje zatrucie tym alkaloidem są godne uwagi...
Tolerancja jest ogromna, przy wspólnym działaniu z alkoholem albo wzrasta albo alkohol mocno zmniejsza działanie nikotyny. Ale stawiam na na pierwszy wariant. Jak ktoś wypije to może palić i palić...
Analityk.

8 mar 2009, o 14:25
SianoPIS!

Słusznie Analityk napisał... Ja na przykład nie wyobrażam sobie piwka bez fajki. Jak piję do rozmowy (nie, żeby się upoić) to do JEDNEGO piwa potrafię spalić nawet 5 fajek....

8 mar 2009, o 19:29

a ja lubie palic jestem nałogowym palaczem juz chyba z 7-8 lat jak narazie nie mam zamiaru rzucać bo sprawia mi to przyjemność:) czasami sie tylko zastanawiam nad rzuceniem w czasie kryzysu czy kupić fajki czy coś do jedzenia (studenckie życie nie jest łatwe):) i zawsze wybieram fajki:)

29 mar 2009, o 13:43

nigdy nie paliłem i palić nie zamierzam. Uważam, że papierosy to jedno wielkie świństwo. Co to za przyjemność wciągać szkodliwy dym i po chwili go wypuszczać? A smród od osoby palącej przez jakieś 15-20 min. jest nie do zniesienia nie dość że ubrania śmierdzą to jeszcze z jamy ustnej, nawet po mocnej gumie czy cukierku nic nie pomaga.

ale osobiście nic do takich osób nie mam, to ich sprawa żesobie palą.

Pozdrawiam,

29 mar 2009, o 13:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3