Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
nasz kanał IRC 
Autor Wiadomość

Proponuje w trybie natychmiastowym zakończyć „3 światową maglową” i zacząć rozmawiać a nie straszyć się nawzajem. Sugeruje rozwiązywanie problemów w miejscu gdzie one powstały.

Ponieważ jednak zrobił się tu ogródek bis to pozwolę sobie zamieścić kilka uwag.
Po przeczytaniu powyższych postów sprawdziłem logi, bo zwątpiłem, może jakieś zaćmienie miałem, czy też naprawdę bywam na kanale perwersyjnych narkomanów i piromanów będących równocześnie terrorystami. Wydaje mi się że nie. Nie traktujmy zbyt poważnie forum i irc’a, ale też nie popadajmy w skrajności.

Warto zwrócić uwagę iż różnorodność bywalców vortalu i forum, a także kanału irc #vmc jest ogromna. Począwszy od wieku kilkunastu lat do okolic pięćdziesięciu, z wykształceniem od podstawowego poprzez gimnazjalistów, licealistów, studentów a skończywszy na inżynierach magistrach doktorach i nawet wyżej, o różnym statucie społecznym i zawodowym, o różnym światopoglądzie.
To musi prowadzić do pewnych tarć, które przy odrobinie tolerancji same znikają. Niektóre osoby mogą mieć pewne problemy wynikające z faktu iż koś może się okazać lepszy od nich, lub jest po prostu denerwujący dla nich, albo je całkowicie ignoruje

Sama nazwa kanału sugeruje jaka jest jego tematyka i skąd są jego główni bywalcy. Szafowanie paragrafami może się obrócić się przeciwko wielu osobom.

Te kilka powyższych zdań proszę potraktować jako sugestie do dalszej dyskusji na kanale.

Szczerze mówiąc to po powyższych postach strach wejść na kanał bo może już policja go nadzoruje i wstyd się przyznać gdzie się bywa.

A tak było przyjemnie, ciekawe rozmowy, spontaniczne RPG z udziałem wszystkich, dyskusje związane z tematyką forum, czasami jakieś zadanie się na szybko rozwiązało, jakąś książkę i nie tylko zamówiło, odczynniki załatwiło . . . słowem interesujące uzupełnienie życia codziennego no i wziąwszy pod uwagę rozproszenie geograficzne userów raczej jedyny sposób na małą szybką „konferencje” . Zaczęły się też pojawiać ciekawe nowe osoby.

Ciekawe co takiego się zmieniło że tworzy się władzunia która rości sobie prawo do ustawiania innych, ich poprawiania, oczywiście w szlachetnym (?) celu.

Tu nie ma demokracji. Na forum są władze i koniec. To samo na kanale irc – władca jest jeden absolutny i niepodzielny Blady, on tworzy hierarchiczną strukturę pomniejszych op hop i tak dalej.

Na koniec proponuje aby tą dyskusje zamknąć (przynajmniej w tym wątku bo biegnie ona w kierunku groźnym ale nie dla obrabianego tutaj Mr Fronta) i o uporządkowanie własnych postów.

Biorąc pod uwagę posty powyżej i to co jest w logach (cytatów nie będzie nie ma co się ślinić) proponuje zamknąć ten temat normalną dyskusją na #vmc a tutaj podsumować to następująco.

Winę za to co zaszło ponosi jedna osoba – czyli ja. To ja nadałem Front’owi uprawnienia hop/op biorąc pod uwagę fakt iż poprzednio podejmował właściwe kroki i uważam że sprawdził się wtedy kiedy było trzeba. Sytuacji która wywołała tę porcje postów pozwolę sobie w tym miejscu nie komentować gdyż nie tu miała ona miejsce.
Skoro mamy winnego prosiłbym o zaprzestanie wzajemnych przytyków i powrócenie do stanu poprzedniego czyli pokojowego współistnienia i wzajemnej tolerancji.

9 lip 2007, o 21:09
Zasłużony dla forum

na #vmc, zagladam, hmmm cos jak luty '07, moze wczesniej moze pozniej.
Pamietam jak to z towarzyszem frontem, bylismy banowani, i prowadzilismy wojny wszelakie, poczynajac od ołowkow w oko, bolesnych kikow azuriego, konczac na na napalmie, saperce i wazelfauscie.
A teraz, Pan, Ekscelencja, Najwyzszy, Idealny, a Seksowny pewnie itp itp[/b] Front dorobil sie uprawnien , i probuje besztac mnie jak tylko mu sie ubzduralo. BO! jedna wymowka, jestem antysemitą, wyzwalem go od zydow, a on jako prawy i sprawiedliwy tepi wszelki przejaw antysemityzmu. ON, nie wiem kto wital sie na kanale uzywajac zwrotow "88", kiedys ochcil sie mianem NAZI. genialne, widze ze Front nie zna znaczenia slowa antysemita, albo totalnie nie zna sie na histori, Albo po prostu jest dzieckiem i nie wie o czym gada.Rozmawialem z Bladym na ircu, i Blady powiedzial ze, jezeli bedzie wiecej skarg na Fronta to po prostu zostana odebrane mu uprawnienia. I po tym znowu nagonka, front zaczal sie mnie czepiac, a za nim cala reszta. Rozumieniem spoko jest na kanale elita, i w pewnym sensie trzeba ja szanowac, z Bladym pogadam na spoko, z leonem tez, czasem z dako bo z reguly jak jestem to jego nie ma.A szanowny pan front, jak ma sprawe to ze mna gada, bo nie wie jak np, odlac ziarno paliwa itp itp, nie o tym gadka. Ale gdy ma kaprys, to zaczyna mi ublizac, bo ON ma do tego prawo.Jak to ju ktos wyzej powiedzial, dziecko dorwalo sie wladzy.
Pisze to na forum, bo znow beda sie mnie czepiac, ze frontowi na kanale ublizam.
A teraz do pana fronta, Jestes typowym czlowiekiem, jak jest dobrze to jest dobrze, a jak sa klopoty, to wszystkich masz w dupie.
Jak najgorzej.
Pozdrawiam, tych, co umieją doceniać innych ludzi.

10 lip 2007, o 13:18

Kurde ale sie przykleiliście do tego Fronta :/
Czasem mu sie zdazało przegiąć i co z tego już przestańcie po nim jeździć i tak już mu sie dostało wystarczy poczytać parę postów wzwyż :/

Jestem wciąż po stronie Fronta mimo iż czasem sie ze mnie pośmiał ale to głownie przez to ze ja strzeliłem gafę :( to i wy z niego czasem tez darliście łacha
wiec nie pierr.. głupot bo nikt nie jest bez winy

END OF TOPIC , Front

Pozdro TB303

10 lip 2007, o 14:26
**

wyluzujcie troche + niektorzy nauczcie sie zartow ;]

a jak jakis wulgaromaniak zaczyna po kims jechac to kick jak znowu sytuacja sie powtirzy to +b i spokuj :wink:

10 lip 2007, o 14:33

Ostatnio edytowano 9 lut 2008, o 11:55 przez Front, łącznie edytowano 1 raz

11 lip 2007, o 19:44
Post odo,
artnew napisał(a):
o ja... ze tak powiem(zacytuje):
Cytuj:
ale ftopa

Ta ftopa była pisana celowo :wink: i nie szukaj w wiaderku dziurki !! ,
Dziurke szuka się inaczej :P nasi userzy nie mają kłopotu zagadnąć Ostra czy Ekuś na wezelkie dwiacje gotowy ten pierwszy
Pisć do Nostry !! ja nie mam czasu eko.

12 lip 2007, o 02:13

Nostra nie znaczy Ostra :p chwilowo nie mam chętki na mrrruczenie z userami :P no ale zbliża się nie dość że PIĄTEK (to święto na ircu) to jeszcze 13! Będzie wyjedwabiście 8)

12 lip 2007, o 09:07
Zasłużony dla forum

hm a ja tymczasowo mam bana na kanale ;] co za ironia...
zmieniłem łącze i dostałem nowy IP ... BAN gratis... tak to jest dostać używany IP.... ale jeszcze chwilka i coś sie wymyśli ;)

12 lip 2007, o 09:45

Ostatnio edytowano 26 lut 2008, o 19:00 przez Front, łącznie edytowano 1 raz

12 lip 2007, o 10:31
**

no ale kurdeee ja w dni normalne juz dossstajjje attacku :lol: a co dopiero jutro xP

/me lepiej wykreci bezpieczniki i wywali je do kosza :wink:

P.S. I <3 całą ekipe z vmc :P

12 lip 2007, o 19:23

12 lip 2007, o 20:47

sluchajcie lacze sie przez mIRC i ciagle wyskakuje mi komunikat Banned. co zrobic?

9 wrz 2007, o 01:26

Myslalem ze "Wanted" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

uwazam temat za zbedny

wlasnej duszy kapitanem

9 wrz 2007, o 01:35
@MODERATOR

sluchajcie lacze sie przez mIRC i ciagle wyskakuje mi komunikat Banned. co zrobic?

Przemyslec za co dostales banana. Przez jaki serwer sie laczysz? Bo ktorys tam ma bana na neostrade

9 wrz 2007, o 09:02
**

chyba nie można mieć bana na neo, bo za każdym uruchomieniem masz inne ip To tak jak z łączeniem się przez proxy tylko za każdym razem inne.

9 wrz 2007, o 09:46
@MODERATOR

mi przez np. bialystok.ircnet.pl nie wchodzi.
Cytuj:
-krakow.ircnet.pl- *** Banned na tym serwerze wymagany jest ident, sprobuj polaczyc sie z innym
-
Closing Link: cgf224.neoplus.adsl.tpnet.pl (Banned)

Sprobuj przez katowice.ircnet.pl

9 wrz 2007, o 10:10

a dokladniej co pisze - przyczyna ?
bo moze byc kilka ;)
na kanale nikt nei jest zbanowany
moze byc sprawa identa (to juz bylo na forum opisywane ale chyb w swietej pameici kaczej zupie)
a mzoe wystarczy zmeinic serwer nainny z listy ;)

Cytuj:
Jak zrobić identa na Windowsach? Jestem zwykłym użytkownikiem mIRCa.
Jeśli używasz mIRCa, to wystarczy włączyć odpowiednią opcje w konfiguracji mIRC. Można to również osiągnąć wpisując: /identd on Twój_ident.
Jeśli nadal nie działa, najprawdopodobniej jesteś w sieci, gdzie Twój komputer jest za maskaradą. Musisz poprosić swojego administratora o włączenie identd z opcją masq.

9 wrz 2007, o 10:32

chyba nie można mieć bana na neo, bo za każdym uruchomieniem masz inne ip To tak jak z łączeniem się przez proxy tylko za każdym razem inne.

e tam nei mozna ;) wszystko mozna :)
widze ze ejszcze wierzysz w pradawne mity internetu i reklamy tpsa :))

9 wrz 2007, o 10:40

Connecting to bialystok.ircnet.pl (6667)
-
-krakow.ircnet.pl- *** Looking up your hostname...
-
-krakow.ircnet.pl- *** Checking Ident
-
-krakow.ircnet.pl- *** Found your hostname
-
-krakow.ircnet.pl- *** No Ident response
-
-krakow.ircnet.pl- *** Banned na tym serwerze wymagany jest ident, sprobuj polaczyc sie z innym
-
Closing Link: acua128.neoplus.adsl.tpnet.pl (Banned)
-
* Disconnected

9 wrz 2007, o 11:46
@MODERATOR

jak juz wspomnialem. spróbuj przez katowice.ircnet.pl

9 wrz 2007, o 11:49

o kurcze, ale fajnie!

no, chyba ze nieeeee mooooj ;(

26 mar 2008, o 18:58

lełon miał grymasa i mnie biednego przybanował, ale i tak teraz już nie ma tam nic ciekawego praktycznie...

26 mar 2008, o 20:43

nom popieram Nostrę :roll: jedynie to rozmowy:
-ile ja wypiłem wczoraj wódki 5l
-łał łał świetnie
i to tyle a zwłaszcza że nie ma obecnie CrazyUsera :evil:

26 mar 2008, o 21:17

jest nawet taki koleś znawca motocykli :roll: :lol:

hej, bo Was tu chłopaki brakuje :P (/me NIE jest sentymentalna)

27 mar 2008, o 09:28
@MODERATOR

/me to przesiaduje na innym kanale za wymienienie jego nazwy na #VMC dostaje sie bana (no co najmniej kicka)

27 mar 2008, o 10:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona