Autor |
Wiadomość |
Panzerfaust_PL
|
nie mówili ze wybucha od zapałki, ale nie dali sobie tłumaczyć, że MW potrzebują spłonki
ja na jego miejscu chciłbym być na poligonie w momencie montowania 'MW' i zobaczyć jak to wygląda , podejrzewam że wsypali wszyscho do rurki i zrobili petardę i sie dziwią że wybuch
poza tym: substancja anfo i trotyl to chyba jedyne MW jakie ta baba zna policjantka za dwie dychy, dobrze że ja w bloq nie żyję i mw prócz NC nie robię (NC też dawno nie robiłem), a ponadto nikogo nie krzywdzę .
A co by było jakby kto ogień zaprószył?
- spaliło by się, z możliwymi rozpryskami łatwopalnych cieczy, MW pozostaną nieruszone, albo się spalą, ew. anfo bedzie pełnić rolę dotleniacza (N2O). budynek może zostać nieznacznie zniszczony przez płomienie (nieznacznie!)
A co by było jakby usiąść na trotylu?
to nie podlega resocjalizacji.
tyle na temat chemika
kaskaderka - zawód jak zawód nic specjalnego
czubek (andżej (andżej)) to debil
a kierowca też w sumie debil (choć zawsze jakaś pasja, a skskanie jajami na rurkę nie bardzo)
PS. jak o rurce opowiadał to myślałem że te rurki pionowo stoją, to aż mnie zabolało
L---------P
|___|___|
|___|___|
gdzie L to lewa noga, p to prawa, a _ i - to powietrze
_________________ "Uderzenie kolbą o zlew powoduje jej stłuczenie"
|
1 mar 2007, o 16:02 |
|
|
Madilio
|
Taa. To też jest dobre. Ciekawe kiedy napiszą, że kolo miał jeszcze "U 235" w lodówce i hodowle Wąglika w klopie. No i jeszcze kiedy "był poz mieszkaniem" napewno robił kontrakt z Przyjaciółmi ze Wschodu
A tak na serio to by trzeba tych wszystkich ludzi i speców zapyać jakie mieli oceny z chemi i fizy
|
1 mar 2007, o 17:16 |
|
|
sychu
|
Mnie osobiscie wkurza jak gosc mowi "wszystko mozna kupic przez internet i jest niedrogie". Toz to pretekst na ktory spoleczniaki czekaja by wszystkiego zakazac.
Program żenujący jak zwykle... chłopak był mądrzejszy od nich wszystkich.
_________________ Wladza chce Twojego dobra, lepiej je ukryj!
|
1 mar 2007, o 18:30 |
|
|
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
|
Panzerfaust_PL - z tegoc o ja wiem, a wiem niewiele to przykladowo niewypaly z rpg detonuje sie na poligonie w taki sposob:
wykopany dolek, do niego ostroznie przenosi sie niewypal, niewypal obklada sie MW z zapalnikami, oddala sie na bezpieczna odleglosc, detonacja - w ten sposob niewypal zostaje zniszczony - zdetonowanie go w inny sposob moze byc bardziej niebezpieczne - dlatego tez prawdopodobnie, policjantka stwierdzila, ze efektem pracy mlodego chemika jest potezny wybuch (o ktorym preawdopodobnie slyszala od kolezanki z przy paczku i kawusi, ktora slyszala jak rozmawiali inni koledzy w pracy, ktorzy slyszeli to od jakiegos sapera... etc.)
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
|
1 mar 2007, o 18:45 |
|
|
Marc n
**
Dołączył(a): 4 sty 2006, o 20:40 Posty: 486 Lokalizacja: From Dead Eternity
|
nie no ja to musze obejrzec jak takie jaja i jeszcze raz powtórzę to co eko to jest choroba tyle że akurat tej nie powinno się leczyć :]
_________________ Life is brutal, a CTX bardziej...
|
1 mar 2007, o 19:29 |
|
|
GenMaster
Dołączył(a): 11 lut 2007, o 21:01 Posty: 235 Lokalizacja: Z Polski
|
Witam
Ehh szkoda gadać ale predzej trzeba zacytować to w tym wypadku „piro nie zabija głupota zabija „.
Co do legalizacji piro to na pewno nie przeszło by to .
Niektórzy dobrze tu napisali ludzie z ulicy ( miedzy innymi moherki ) boja się sami nie wiedząc czego ( maja zerowe pojecie na temat PIRO )
jak to juz gdzieś napisali w mądrej książce " niewiedza jest przyczyną strachu " .
Posiadanie ćwierć tony trotylu w piwnicy to juz wiecie inna sprawa no niby to samo nie wybucha ale mnie by nie dało to spać ze mam pod sobą ćwierć tony trotylu (jak bym był na miejscu tego kolesia),
gdyż to juz jest przesada a bynajmniej to ze to jest przechowywane w piwnicy, pod blokiem i to w takiej ilości . Także z jednej strony współczuje temu kolesiowi a z drugiej strony myślę ze to jakiś wariat był .
Myślę ,że rozumiecie o co mi chodzi
Jak by ktoś w końcu zarzucił link do filmiku był bym wdzięczny .
All Pzodro
_________________ ..... . . TB303 . . .....
|
4 mar 2007, o 21:26 |
|
|
MeDiNA
|
Stary najpierw sie zastanów co ty piszesz ćwierć tony trotylu ?
widac ze nawet nie oglądałeś materiłu filmowego a piszesz takie bzdury... no comments
|
4 mar 2007, o 23:25 |
|
|
Marc n
**
Dołączył(a): 4 sty 2006, o 20:40 Posty: 486 Lokalizacja: From Dead Eternity
|
heh to chyba przenośnia miała być. Coś w stylu ze masz MW w piwnicy i sie matrwisz czy komuś spłonka przypadkiem nie wpadnie itp. nierealne, niemożliwe ale jednak się martwisz
_________________ Life is brutal, a CTX bardziej...
|
4 mar 2007, o 23:49 |
|
|
GenMaster
|
Przeciez tu nie chodzilo o kurat tyle chodzilo o dużą ilosć ... :-/
@Marc n .. juz nawet nie o wybuch chodzi o pożar
|
5 mar 2007, o 00:01 |
|
|
dexterkrak
|
Towarzysze pirotechnicy! Odzyłam do tej strony http://forum.pirotechnika.one.pl/viewtopic.php?t=12732&postdays=0&postorder=asc&start=60 Gedzie jest mojawypowiedź na ten temat jako najbliżej zwiazanym z tematem.
6 mar 2007, o 20:23 |
|
|
Alton
|
grrr nie ładuje się ta stronka http://rozmowywtoku.onet.pl/1,1394605,1,news.html
u was też?
pojęcie o chemii jest nikłe u większości ludzi, można by moherom powiedzieć że bombę można zrobić ze wszystkiego właściwie a wiedzę o tym czerpać z biblioteki miejskiej i oczywiście ze szkoły (Roman by zakazał nauczania chemii pewnie ) właściwie ciekawe jaka reakcja by była i właściwie gorzej być nie może (no chyba że babcie zaczną dzwonić na policję na cokolwiek [mąkę ziem.]) lol zadzwoń na policję z donosem na księdza który ma ogródek warzywny (aa może mieć) a mąkę ziemniaczaną właściwie każdy ma więc prekursory jakieś już są eee poprawka ksiądz ani moherki nie będą używać nawozów (bo to sztuczne i chemia i w ogóle zło)
szkoda że nie były na biologii w gimnazjum tylko ślęczały przy radiu bo było coś o bakteriach nitryfikacyjnych i denitryfikacyjnych (bakterie które robią zło ) a poza tym roślinki potrzebują tego zła i wszystko co żyje bezpośrednio lub pośrednio te zło zjada - zboże zjada zło z ziemi no i wiadomo ze zboża robi się mąkę a z mąki chleb a chleb się JE !
|
13 mar 2007, o 19:32 |
|
|
Front
Dołączył(a): 4 cze 2006, o 20:19 Posty: 1039 Lokalizacja: Warszawa
|
|
13 mar 2007, o 19:51 |
|
|
Owsiak
|
Echhh... Najgorsze jest to, ze zasadniczo NIKT w tym programie nie mial zielonego pojecia o MW. Totalnie NIKT (poza tym chlopcem oczywiscie). Bez przesady, nie zrobili z niego terrorysty, ale raczej nieodpowiedzialne dziecko. Szkoda mi go, bo widac, ze chlopak inteligentny i faktycznie wiedze posiada w przeciwienstwie do tego dresika co sie bawil w jackassa. Ludzie, ktorzy na oczy trotylu nie widzieli usilowali wszystkim wmowic jaka to jest omg uber niebezpieczna substancja, na ktorej wystarczy usiasc lub dotknac zapalona zapalka, by wywolac katastrofe na skale kontynentu. To takie zalosne. Zeby chociaz byl tam jakis chemik. Ale nie... Sami niekompetentni do wypowiadania sie na ten temat. Ciemnota, mowiac krotko. Kimkolwiek byl ten nastolatek, jestem z nim, uwazam ze zrobil co mogl, by wszystkich przekonac i na pewno nie przyniosl nam wstydu.
|
17 mar 2007, o 03:01 |
|
|
Panzerfaust_PL
|
tylko raczej jak to mówili wcześniej pan/pani od montażu nam wstyd przynieśli
_________________ "Uderzenie kolbą o zlew powoduje jej stłuczenie"
|
17 mar 2007, o 09:31 |
|
|
GenMaster
|
Nasuwa mi się tylko jedno na myśl...
Gdyby nie było amatorów na tym świecie to i profesjonalistów tez by nie było .
A to ,że nikt nie wiedział o czym kolega po fachu mówił to juz wiecie nie jego sprawa . Wyszło z szydło z worka kto jest nie douczony ,
nastoletni chłopak czy banda mocherów ... po prostu MUGOLE
Pozdo
|
20 mar 2007, o 01:15 |
|
|
piroszymon
|
napisałem do rozmów w tłoku żeby nakręcili jeszcze raz program w całości o Nas... może to zrobią i zaproszą kogoś z Nas:)
|
9 sie 2007, o 00:16 |
|
|
Nostra
|
|
9 sie 2007, o 09:13 |
|
|
beaker
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 23 wrz 2006, o 18:25 Posty: 149 Lokalizacja: Świętokrzyskie
|
z jakiej dziury to wyłazi to ja nie wiem.....
|
9 sie 2007, o 10:23 |
|
|
Front
Dołączył(a): 4 cze 2006, o 20:19 Posty: 1039 Lokalizacja: Warszawa
|
NA STOS Z NIM
taa już lecem a poźniej ABW pod studiem.... Żeby tam iśc trzeba byc naprawde gupim.....(z Patrykiem to juz inna historia bo On wpadł..)
|
9 sie 2007, o 10:29 |
|
|
prezes- the inventor
**
|
tia tvn swietoszki kuzwa jak przyjdzie co do czego to nawrzucajom ino ciezarowke gofna i kaput wogole 95% wszystkiego w tv to takie pier*** ze az sie niekiedy idzie poprostu do kibla wyrzygac wiec nei ma co liczyc na help u tej bandy bo shit ... bedzie jeszcze gorzej
/me leje toluen
front popanieruj w AP...
|
9 sie 2007, o 11:28 |
|
|
Tomekm
Dołączył(a): 18 lip 2007, o 12:52 Posty: 79 Lokalizacja: Serce Roztoczańskiego P. N.
|
Szkoda mi tego chłopaka, a oni takich głupot napieprzyli, ta policjantka powiedziała, że niektóre materiały były bardzo niebiezpieczne i zawieziono je na poligon wojskowy na nakaz sądu, myślę że ten sąd też wiedział wielkie gówno na temat chemii i jak usłyszeli słowo chemikalia odrazu panika i kazali w praktyce niegroźne odczynniki wywieźć na poligon. Ludzka głupota nie zna granic
|
9 sie 2007, o 11:57 |
|
|