Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Studia - jak wybrać kierunek z przyszłością? 
Autor Wiadomość

Problem w tym, że niestety w większości jesteśmy średni :wink: Tak już jest w naturze,że tych wybitnych jest mało. Pisząc średni mam na myśli IQ ponad społeczeństwo z dobrymi ocenami któremu wszystko na studiach łatwo wychodzi ale niestety wybitny nie jest. Nie ma co się okłamywać moim zdaniem, że pracowitością się nadrobi swoją wybitność. Można być turbo pracowitym a niestety nie mieć przebłysków jak przeprowadzić jakieś badania itp. Dlatego trzeba czasem racjonalnie spojrzeć na siebie i rozkminić jak to z tą pracą będzie po studiach.

Osoba wybitna z fizyki nie potrzebuje aby jego kierunek był zamawiany. Kierunki zamawiane w moim mniemaniu omamiają biednych średniaków którzy później będą bezrobotni.

5 wrz 2009, o 12:24

Jestem w 2 klasie lic Biol-chem-"gegr". Chciałbym na maturze zdawać chemie rozszerzoną. Na jakie studia mogę iść po tym? Nie interesuje mnie medycyna,farmacja (nie umiem fizyki a biologi jest za dużo).

Trzeba powoli zaczać myśleć nad nauką... dlatego pytam.

Wszystko tutaj pisze , ale nie ma odpowiedzi na pytanie co po chemii?
Pozdrawiam.

5 wrz 2009, o 22:30
Wszystko tutaj pisze , ale nie ma odpowiedzi na pytanie co po chemii?

Bo nie ma na to pytanie jednoznacznej odpowiedzi, po chemii możesz zarówno pracować w laboratorium w sanepidzie za 1800zl miesięcznie jak również w firmie produkującej polimery, dużo zależy od specjalności jaką wybierzesz oraz od Twojego sposobu szukania pracy bo sam papierek pracy nie daje :wink: Równie dobrze możesz otworzyć własną firmę w sektorze chemicznym, możliwości jest pełno. Zresztą co Ci będę dużo mówił, rób to co lubisz najbardziej a nie goń za trendami bo dzisiaj jest jeden a za 5 lat będzie całkowicie inny.

17 wrz 2009, o 14:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4