Azotan Baru Ba(NO3)2 Trzeba mieć pozwolenie, bo w polskim prawie jest uważana jako trucizna i każde jej związki, tak samo Sr(NO3)2 i to samo co wcześniej.
Pozdrawiam
Bystry
Moderator: #Moderatorzy
kubatron napisał(a):Mendelejew i jego spolka
Bystry napisał(a):Jestem ciekaw co mogę posiadać w domuŻeby nie obawiać się nie przyjemności z tym związanych
.....
Bystry
mrox15 napisał(a):Jakieś dziwne i mało zrozumiałe.![]()
crazyuser napisał(a):No i cóż na koniec mozna się cieszyć (?) ze chemia w wiekszości przypadków jest wiedzą tajemną dla ustawodawców i piesków(nawet tych stanowiących prawo związane z chemią)
Junior napisał(a):U nas w budzi jest remont całej sali chemicznej i ja dostane pełno szkła z budy i odczynnikówTo się nazywa mieć szczęście. (Praktycznie dostane wyposażenie całego laboratorium)
cieszyć (?)
mrox15 napisał(a):OjOstro od tematu odbiegamu
![]()
Może zmieńmy nazwe tematu
Strona
a wracając dosłownie do tematu to nawet PCz można zrobić w domu bez większych przeszkód, idziesz do chemicznego prosisz Kno3 idziesz do hipermarketu kupujesz węgiel drzewny i do ogrodniczego i siarkę i co koszta łączne z 10 zł i masz pcz domowej roboty i za to już można mieć nie miłą sytuacje .... za swoją wiedze i zainteresowanie i poszerzanie go
Bystry
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości