Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
wypadek z kw solnym w podstawówce 
Autor Wiadomość
@MODERATOR

Post wypadek z kw solnym w podstawówce
http://wiadomosci.onet.pl/1454153,11,item.html Nader osobliwe. Pamiętajcie żeby nie kopać słoika z kw solnym bo Wam cały blok ewakuują. Ale w końcu to podstawówka była.

Studentem jestem i nikt, kto ma wódkę, nie jest mi obcy.

21 gru 2006, o 18:14

ehh dajcie dzieciom kwas to se krzywe zrobią :roll: Jednak zastanawia mnie jedna rzecz po kija ewakułowac całą szkołę jak można wezwac staż(wiadro wody by wystarczyło później Soda i po problemie) i wyjśc z pomieszczenia(otworzyc okna) i po krzyku. HCl to nie gaz bojowy(zdrowy tez nie jest) Ja osobiście jak bym poczuł HCl to bym sp*****ał. Ta uczennica pewnie stała i sztachała się tym :roll:. No ale jeśli sprawa miała miejśce na korytarzu w czasie przerwy to ewakułacje juz jestem w stanie zrozumiec.

Głupich nie sieją sami się rodzą

Ostatnio edytowano 21 gru 2006, o 18:56 przez Front, łącznie edytowano 2 razy

21 gru 2006, o 18:37

Głupich nie sieją sami się rodzą

Nom właśnie front nom właśnie ...

21 gru 2006, o 18:45
No mistrzowie swiata przyniesli kw do szkoly :szok:
Co za inteligety

28 gru 2006, o 20:28

Nie napisali tam po co przyniósł ten kwas.Może po to by sie chemicy pochwalić czy coś.

28 gru 2006, o 23:16
**

Ciekawe czym się miał chwalić? Chemica nigdy solnego nie widziała? Wydaje mi się to szczytem głupoty, żeby przynosić do budy odczynniki (jakiekolwiek) bez konkretnego celu. Już prędzej je przynosić do domu ze szkoły :twisted: Dzieciarnia spanikowała po wypadku, a belfry jeszcze bardziej... ewakuacja całej szkoły - aż łza się w oku kręci...

Pozdrawiam Alchemik

Obrazek

Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.

29 gru 2006, o 00:20
@MODERATOR

Ciekawe czy dzieciaki sie teraz odważą rzucać czyims plecakiem ;)
No a dziewczyna mogła się zatruć, podeszła powąchać, a dziewczyny z podstawówki to słabe główki mają ;)

29 gru 2006, o 00:36
Dziewczynie musiał sie widocznie spodobać plecaczek z unoszącymi sie oparami HCL :wink: . Stała pewnie i faze łapała.
A tak wogóle to czego w naszych polskich szkołach nie było ??
Były granaty, fajerwerki, niewypały powojenne a teraz jeszcze kwasy. Coś pominąłem? :)

29 gru 2006, o 00:45

Ostatnio edytowano 26 lut 2008, o 19:20 przez Front, łącznie edytowano 1 raz

29 gru 2006, o 00:52
@MODERATOR

Jak ja nienawidze tekstow gdzie byli <ktosie>.. Co, ma być codziennie rewizja plecakow przed wejsciem do szkoły? :/

A fajnie by było jakby młodziez mogła zarobić łatwo (niekoniecznie bez wysiłku, ale nie mowie o ulotkach..) trochę grosza na odczynniki (szczegolnie tak przydatny odczynnik jak alkohol etylowy) ;)

29 gru 2006, o 04:31
**

jaozyrys dobrze mówi....apropo pracy to jest niezła ale na czarno i trzeba mieć juz troche zaopatrzenia i wiedzy. A mianowicie oczyszczanie odczynników na życzenie dla firm... Np. moja ciotka (chemik) kupuje jakis odczynnik tech lub bardzo słaby tech i doprowadza go do cz. mówi ze duzo z tym roboty ale firma nie płaci masakrycznych cen za odczynniki, wiec sie im to opłaca. Porówanjcie ceny tech i czda a zobaczycie jakie różnice. Skąd inąd wiem ze mozna zarobic z 20-30 zł na kg, bo firma płaci 50 zł mniej wiec i tak jest 20+. Trzeba tylko zacząć, bo na poczatek mało kto da odczynnik debilowi w fartuchu który wysadza ziemie za miastem
:wink: :wink:

Obrazek

29 gru 2006, o 13:38

front masz facjie ale nasz kochany Giertych nie pozwoli na rozpowszechnianie sie takiej glupoty oczywiscie.
bedzie z tym walczyl . 8)

1 sty 2007, o 19:03
zzastanawia mnie jedno na kiego śledztwo skąd mial kwas?? kupil i tyle to takie trudne do zrozumienia??

2 sty 2007, o 01:02

Obrazek
weź udział:

2 sty 2007, o 10:21
@ADMINISTRATOR

Nie napisali tam po co przyniósł ten kwas.Może po to by sie chemicy pochwalić czy coś.

tak "chemica" w podstawowce... zmienilo sie coś? :roll: :wink:

2 sty 2007, o 13:05

Eeeee na kw w niektórych sklepach coś jak budowlany idzie kupić Ze 3 rodzaje Kwasów i nic sie nie wypełnia.
Ja sie z kw nie bawie ale mój kolega kupowal nie raz a ma 15 lat :roll:

2 sty 2007, o 16:31
Co wy wogóle gadacie, np. o pochwaleniu się chemicy?...przecież w podstawówce jeszcze nie uczą chemii :lol:
A co do tej sytuacji, to nie ma co się śmiać...To jest tragiczne, lecz nie ze względu na to, że jakaś 13letnia* cnotka się sztachneła HCl lecz dlatego, że nasz wspaniały minister edukacji wprowadza co rusz jego nowe "SuPeR" pomysły...właśnie po "zabawach" takich idiotów..

* 13-sto latka powinna już być chyba w 1gim :D no chyba, że kiblowała..

2 sty 2007, o 17:50
**

Ale zauważmy tez ze teraz jest po prostu boom na takie coś... od x lat wiedziano ze w szkołach jest przemoc prochy itd. Ze są osoby które zagrażają innym itp. Były sprawy o których wiedziała event wieś małe miasto a teraz sie to wszytsko na wierzch wyciaga by dokopać ministrowi edukacji jak to jest gdy on ma kontrolę, a ten nie przejmując sie wprowadza kolejne beznadziejne pomysły. Niedługo bedzie tak ze rozszerzanie zainteresowań takich jak nasze ( chemia pirotechnika i małe co nie co, czy nawet fiz ), bedzie zakazane bo posiadmy za dużą wiedzę i kto wie co nam odbije ( co ci zrobi zdesperowany humanista, wiersz napisze...a ktoś ze znajomością MW)...ze nasz Roman jest zwolennikiem humanistów wiedzą chyba wszyscy.

Wracając do dziecka z HCL, z tego co sie orientuje to tam jest kompleks szkół wiec i gim jest chyba. Ale pytanie po kiego grzyba dziecku butla z hcl to sie chyba nie dowiemy...

Obrazek

2 sty 2007, o 18:43
są rożne "zabawy" z takim czyms, a do szkoly przyniosl na 100% zeby sie pochwalic...

2 sty 2007, o 19:09

są rożne "zabawy" z takim czyms, a do szkoly przyniosl na 100% zeby sie pochwalic...
ja kidyś (początki chemij) przyniosłem do szkoły świece dymną ale nie żeby ją tam odpalić tylko coby wyjść gdzieś dalej na przeorane pole powiedziałem koledze (coby samemu nie odpalać) myślałem że będzie cisza a tu za 5 mninut: te podobno bombe przyniosłeś do szkoły :szok: były pogłoski że mam w plecaku głowicę nuklearną etc. wkońcu w kilka osób ze szkoły odpalilem to na zadupiu popatrzyliśmy na chmurę dymu i... nic

4 sty 2007, o 19:29

Litr solnego w podstawówce, ale są debile na tym świecie, u nas w gim. jest taki 1 klasista, co każdy wie że się piro bawi. Gość dopiero ma odpały, na dyskotece na korytarzu fotobłyska odpalił z 20g, i ma teraz chłopak przejebane, ale dobrze mu tak trochę zdrowego rozsądku jest wymagane :?

4 sty 2007, o 19:55

problem też polega na tym że nikt nie ma wypisanego na czole uwaga jestem de bilem - a co do kwasu to koleś mógł mieć zamiar iść po lekcjach do kolegi i tam coś majstrować, na przerwie zapomniał że szkło czasem się tłucze i zostawił plecak pod ścianą a sam poszedł do klopa albo do sklepiku a w tym czasie rezolutni koledzy dorwali plecak i użądzili sobje rozrywkę która zakończyła się w niezwykle widowiskowy sposób. pozostaje pytanie na co kolesiowi (zakładamy 5 - 6 klasa) kwas solny? czy on wogóle wie co to jest? pewnie w domu tylko na chwile odkorkował butelkę zobaczył że dymji więc postanowił robić z kolegą świece dymną :szok: a tak wogóle to co on mógł z tym zrobić? albo co zamierzać?

4 sty 2007, o 22:57

Co do naszych inteligentnych kolegów to u nas był taki przypadek ze taki cwaniak z 3 gim kupil swiece dymna i ja w klope odpalił.
Najlepsze jest to ze sie mu drzwi zatrzasnely i omalo co a by sie jak to mowia
"zaczadzil"
Prawie wogóle dym sie z klopa nie wydobywal a on inteligentny zamiast otwierac okna to do tej pory nie wiem po co wlaczyl wode w wszystkich kranach :szok:

To sa dopiero inteligenty :wink:

4 sty 2007, o 23:01

wlaczyl wode w wszystkich kranach

chciał spłukać dym tak jak młodszych koledów ;)

4 sty 2007, o 23:17
*

Sory że odświeżam, ale czy ktoś ma tą wiadomość skopiowaną? Bo już usunęli.

MAM CIĘ!

29 paź 2007, o 00:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona