Moderator: #Moderatorzy
kubatron napisał(a):Mendelejew i jego spolka
A nie susi teoretycy.
w piwnicy bloku przeprowadzał eksperymenty.
Podejrzane środki chemiczne znaleziono również w jednym z mieszkań bloku.
Ciekawe czy ten Pan, należał do grona forumowiczów?
W rękach policji jest już 16-letni uczeń technikum podejrzewany o gromadzenie chemikaliów.
Chodziłam z nim do klasy w gimnazjum <lol2><lol2>
Ale jazda, jak się dowiedziałam, to myślałam, że
padnę! Cóż, ****** zawsze miał duże zdolności z
chemii i lubił dziwne rzeczy mieszać. Poszedł
do technikum chemicznego i najwyraźniej domowe
praktyki. Jaja są niezłe, tylko współczuję
chłopakowi, że będzie miał teraz trochę
przesrane;/. W sumie to jest pełno młodych, którzy
sami hodują sobie materiałki takie, a akurat jego
złapali.
które po zmieszaniu mogą tworzyć mieszankę wybuchową
Jak by k***a tajemnicą było ze MW można zrobic z tego co sie w sklepach kupuje.
każdy kto robi doświadczenia jest niebezpieczny
Mw nie mogły wybuchnąć ... same z siebie nie wybuchną
inteligentni nauczyciele Chemii czy Chemicy zawodowi A nie susi teoretycy.
Swoją droga kto nie ma w domu kreta, proszku do prania itp. . A wybuchy pyłu w silosach na zboże, czyli każdy kto robi placek w domu jest prawdopodobnie niebezpieczny.
Mnie bardziej ciekawi co za pała go wsypała
Czyli co, samo posiadanie odczynników jest nielegalne
miał duże zdolności z
chemii i lubił dziwne rzeczy mieszać
crazyuser napisał(a):Już widze jak w jednej piwniczce masz reduktory a w innej utleniacze, widze ten sejfik na niektóre odczynniki, widze te karty charakterystyk, sprzęt przeciwpożarowy, natryski itp itd.
Chyba każdy regulamin sółdzielni zabrania trzymanaia chemikalii i paliw.
Jka sie ktos bedzie chcial przyczepic to bedzie mial d o czego i specjalnei wysilać sie nei będzie musiał.
Z tego wynika że szkolne laboratoria również nie spełniają odpowiednich warunków...hmm Pozamykać!
A bez mieszania to co? Kurz zbiera?które po zmieszaniu mogą tworzyć mieszankę wybuchową
Dlaczego ogrodnika za posiadanie Saletry amonowej nie zwinie policja skoro można z niej bez problemu ANFO zrobić?
front napisał(a):widze ze dochodzimy do punktu gdzie wychodzi na to:
Wszystko(no prawie) może byc niebezbieczne w rękach człowieka który wie co zrobic aby było niebezpieczne. No ale zastanówmy się co mu teraz zrobią na forum HNIW`a Wiktor o tym pisał. No ale jak znaleźli MWK i MWI to co wtedy?? No bo 8latek### ale On jest niepełnoletni.
Ps: Pamiętacie Lejzera http://img372.imageshack.us/my.php?image=bomba6ve.jpg??
front napisał(a):widze ze dochodzimy do punktu gdzie wychodzi na to:
Wszystko(no prawie) może byc niebezbieczne w rękach człowieka który wie co zrobic aby było niebezpieczne. No ale zastanówmy się co mu teraz zrobią na forum HNIW`a Wiktor o tym pisał. No ale jak znaleźli MWK i MWI to co wtedy?? No bo 8latek### ale On jest niepełnoletni.
Ps: Pamiętacie Lejzera http://img372.imageshack.us/my.php?image=bomba6ve.jpg??
Misiek napisał(a):Jeeeeesteeeeś szaaaaaaalooona!
Crazuś - wiem, że wszystko do mnie pasuje, 16 lat, Kraków, ciekawe zainteresowania. Lecz muszę Ci rzec, że Misior cieszy się wolnością i to przez duże U![]()
Jestem wolny, szczęśliwy i chodzę do LO![]()
ale szpan, chodzę do LO! aaa! czcijcie mnie! czcijcie!
Aby oftopa nie robić, powiem, że ubolewamy nad losem kolegi P. oraz jawnie mu współczujemy. Oczywiście jako osoba źle poinformowana i głupkowata, nic o tej sprawie nie wiem![]()
Crazuś, dzięki, że się dla mnie tak rozpisałeś.... ;]
Koniec cytatu.Ciekawy cytat: "(...) a nsatepnie detonowali je poza miastem. Nic nie wskazuje na to aby te srodki miały być wykozystane do innych przestepstw. Obaj nieletni przyznalisiędo niebezpiecznego hobby. Nigdy wcześniej nie wchodzili w konflikt z prawem, uchodzą za zdolnych i dobrych uczniów, cieszą się dobrą opinią w szkole. Jak sami stwierdzili- ich postępowanie było jedynie uzewnetrznianiem zainteresowań i "uzupełnieniem" wykształcenia."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości