Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Ściąganie na egzaminach ... Polacy mistrzami :) 
Autor Wiadomość
@ADMINISTRATOR

Post Ściąganie na egzaminach ... Polacy mistrzami :)
Witam

No jak wiadomo Polacy chyba najlepiej potrafią ściagac na egzaminach :) Rekord to bodajże 10metrowa ściaga po rozłożeniu z której na dodatek koleś bez problemu ściągał ;)

No i ja też ścigam hehe ;) Moim zdaniem wkuwanie na pamieć np. czegos z histori co i tak wypadnie z głowy, bedąc w technikum chemicznym jest totalnym marnowaniem czasu :) Lepiej się uczyć to co mi się przyda :) Ja zawsze naklejam sciagi na długopis ;) no a Wy ?:)

Zróbmy tutaj mały poradnik oszusta ;)

ps. a niech mi ktoś powie że admin daje zły przykład..... ;)

pozdr.

8 lut 2007, o 00:05
@MODERATOR

sciagi wyryte w blacie stolu z poprzednich lat
na szybciora sciaga napisana olowkiem na blacie [ widac je tylko pod odpowiednim katem ]
wszelkies ciagi mieszczace sie w rekawie i w zamknietej dloni na skrawku papieru

cale strony z ksiazek pomiejszane osobiscie na ksero - to jak juz wcale mi sie nawet sciag robic nie chce

i niesty najgorsze - dobra sciaga to nei wszytko trzeba wiedziec w ktoreym miejscu co na niej jest ;) - dlatego preferuje telefon i opcje szukaj :) - ale... nie w kazdym telefonie sie da i nie kazdy telefon chociaz sie w nim da to sie nie nadaje (za maly wysswietlacz, rozkladany etc,)

8 lut 2007, o 00:09
Zasłużony dla forum

Ściągi w formacie małych ksiązek formatu dłoni, ze spisem treści :wink: Da sie upchnąć około 3 strony w wordzie czcionką 10ką :wink: tylko wykonanie czasochłonne.... A na mniejsze sprawdziany itp. wszystko po rękawach... Zreszta w gimnazjum nie trzeba tego za często robić :wink:

8 lut 2007, o 00:13

Admin i taki zły przykład daje wstyd :D Hmm dobra sciąga to nie wszystko.
Trzeba umiec sciagac. Zależy to tez od pilnujacego, osobiscie sciagalem z ksiazki formatu A4 otwartej na kolanach i zastrzeżeń sie było :lol: jednak książeczkowe sciagi sa najfajniejsze.

8 lut 2007, o 00:32

Moja pani od geografii jest taka... hmmm trudno to określić ale na jej sprawdzianie jakieś 50% zerżnąłem z podręcznika otwartego na ławce!
Dla odmiany pani od niemca nawet nie pozwoli się popatrzeć w innym kierunku (tak nas pilnuje dlatego, że jesteśmy w 6 osobowych grupach w klasie).

Ja robię harmiijkę z kartki z nadrukiem czcionką 4, kartkę obklejam taśmą, przyczepiam zapałkę, do niej nitkę, nitka idze przez rękaw do guzika w kołnierzu i kiedy chcemy ściągać to zginamy rękę i wyciągamy ściągę, a jak idzie nauczyciel to rękę prostujemy i ściąga się chowa...

Lub piszę ściągę dzień przedtem na tej samej kartce co mam na nij pisać tyle tylko, że magicznym długopisikiem.

Jaki admin taki user.

8 lut 2007, o 00:51

Witajcie :D
A ja przez 2,5 roku w liceum na żadne sprawdzian z historii się wcale nie uczyłem. Robiłem to w ten sposób, że siedziałem obok mojej najbliższej koleżanki i ona zakładała nogę na nogę i między nimi kładła ściągi i ja pisałem razem z nią te wszystkie sprawdziany, bo dla mnie jest bezsensu sie uczyć tego co było parę wieków temu i że jakiś łokietek miał 6 palców i lewej nogi :?
A poza tym w liceum moim zdaniem jest wskazanie ściągać na sprawdzianach z tych przedmiotów z których na pewno nie bedziemy zdawali matury, a poświęcić sie np. chemi 8)

8 lut 2007, o 01:03

ja korzystam głównie z telefonu, pisze duzy tekst jako sms i zapisuje w skrzynce. Czasami tez drukuje sobie jakas mala czcionka tekst i noga na noge, wystarczy bardziej jajka scisnac zeby sciagi nie bylo widac ;)

Obrazek

8 lut 2007, o 02:36
@MODERATOR

Wszelkie emtody typu trzymanie sciag pod biurkiem/na nogach/pod nogami czy gdzie indziej niz kartka papieru nie przejda - bo to za bardzo widac (za bardzo sie garbisz :P )

sciga powinna byc umieszczona w takim miejscu aby bylo ja widac dla sciagajacego nie odrywajac wzroku od kartki papieru i dlugopisa :) a zarazem nie byla widoczna dla pilnujacego

8 lut 2007, o 02:52
Post odp.
Wszelkie śćiągi o kant dupy rozbic !! bez tego należy liczyć na szare kom. i to co w głowie jest , ściągi w testah mozna oporównać do kondomów nie pomoże ale nie zaszkodzi !! zalozenie na glowe
,jesli w niej pustka występuje !! nie zarazi kolegow
eko.

8 lut 2007, o 06:14
**

W sumie ja też ściągam zwłaszcza z historii. Chociaż to ogólniak, to i tak moja wiedza z historii sięga... prawie zera bezwzględnego :wink: Ostatnio dostałem dwa za odpowiedź, mimo że wykułem dzień wcześniej wszystko na blachę... ściągam między innymi z zeszytu, potem ściągi na długopisie (sławne!), ściągi przyklejone do linijki, jak również ściągi w piórniku, bo mam taki w kształcie walca :D chyba że trafi się gotowiec...

Pozdrawiam Alchemik

Obrazek

Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.

8 lut 2007, o 08:06

Najlepszy sposób to przyklejenie ściągi do pleców nauczyciela. Zrobiliśmy tak kiedyś i nauczycielka się w ogóle nie kapnęła a cała klasa mogła ściągać ze zdjęciem było gorzej ale poradziliśmy sobie kolega zagadał panią jaka data miała być narodzin Łokietka a ja w tym czasie zdjąłem ściągę. Nauczycielka tylko się na mnie popatrzyła i powiedziała żebym jej nie tykał.

8 lut 2007, o 10:25
@MODERATOR

O w mordę, hardcorowcy :D Jak się siedzi w pierwszej ławce, a biurko nauczyciela jest wyższe od ławki i jeszcze trochę zachodzi nad ławkę, to można sobie na luzie położyć je przed sobą, dotyczy tylko nauczycieli leniwych którzy nie przechadzają się po klasie :D

I jeszcze taka historia o nauczycielu PO z naszej szkoły :D
Parę osób dzień wcześniej układa pytania, które potencjalnie mogłyby wystąpić na sprawdzianie. Następnie cała klasa pisze sobie gotowce. Nauczyciel na sprawdzianie wymyśla pytania na bieżąco, a że jest starszy wiekiem to nigdy się nie zorientował że wszyscy mieli inne pytania niż on zadał ;) A że jeszcze jest przygłuchy na jedno ucho to.. ;)

8 lut 2007, o 12:37
@MODERATOR

Ha, normalnie banda oszustów tutaj, pewnie myślicie że blizzard ściąga jak inni ale nie moi drodzy, zawiedziecie się :lol: . Nigdy w życiu poza jednym przypadkiem w podstawówce nie sciągałem ze ściąg przygotowanych wcześniej :wink:

Jak byłem w czwartej bodajze klasie podstawówki to napisałem sobie pare dat na ręce. Oczywiście umiałem je na pamięc i napisałem dobrze, ale coś mnie podkusiło żeby luknąć no i nauczycielka mnie złapała :lol: . Wzięła moją rękę i podniosła do góry żeby cała klasa mogła zobaczyć :lol: Trauma na całe życie. Od tamtej pory jak robiłem jakieś ściągi to tylko po to żeby się ich na uczyć na blache 8) Tylko czasami lukałem do innych ale to bardzo rzadko bo zawsze byłem najlepszy w klasie więc co mogłem sciągnąć :lol: Wiem, wiem przechwalam sie ale taka jest prawda :D

OSZUŚCI Wy będziecie mnie pewnie leczyć w przyszłości albo Bóg wie co jeszcze :lol: :lol: :lol:

Nie no żartuje, nie mam Wam tego za złe

Wczoraj miałem examz maty, wychodze i ide do starosty. Patrze a on ma jakiieś pytania. Dokładnie te same co były na examinie. Mówie skąd je masz. - A to są pytania z zeszłego roku. Długo je masz? -no od jakiegoś tygodnia, ale tylko ja je widziałem :roll:
normalnie lol, i co z takimi osobnikami robić :lol:

Studentem jestem i nikt, kto ma wódkę, nie jest mi obcy.

8 lut 2007, o 13:47

Ja nie ściągam w zasadzie wcale,może jak chodziłem do gimnazjum to zdarzyło mi się na klasówce z plastyki <historia>,czy jak historyk zrobił niezapowiedzianą kartkówkę bo się wkurzył,że klasa gadała.
W sumie to nie muszę ściągać,bo chociaż chodzę do liceum ogólnokształcącego,bo nauczyciele np.od historii rozumieją,że w biol-chemie nikomu się nie chce uczyć historii.Ale w sumie nigdy nie wiesz co ci się w życiu przyda.Zależy czy ktoś chce uczyć się tylko tego co lubi i w zasadzie nie wymaga to od niego wysiłku,czy chce mieć dużą wiedzę ogólną i umieć się wypowiedzieć na różne tematy.

8 lut 2007, o 13:56
@MODERATOR

zamiast uczyc sie na blache wole robic sciagi bo moze ze sciagw iecej zapamietam niz z rycia bez zrozumienia - podstawa to zrozumiec temat a nie ryc go - dlatego tak nie znosze wszelkich regulek z fizyki :|

Blizzard - jak to co lincz publiczny za nieudostepnianie wiedzy !

8 lut 2007, o 14:41

U mnie w szkole to ściągi leżą na korytarzach :D Moje sposoby to: zwykła ściąga w rękawie, jak ktoś ma MP3 z dyktafonem i długie włosy (to ja) to jest też super, nagrywasz się po kolei a potem do ucha włosy zasłaniają i ałuchasz ;] dla extremalnych można pisać ściągi bez samogłosek czyli pszprt-dkmnt trzsmsc.... ale trudno jest ;] a nauczyciel nic nie wiem, coś dla dziewczyn, ubierają luźną spódnicę ściągi wlepiają na spódnice i przekładają, jak nauczyciel zagląda mówi się : gdzie mi się pan/pani patrzy. Ściąga w długopisie to standart, tak samo jak książka :P ale to w gim i liceum :P w zime można ubrać szalik i kurtke powiedzieć że jest ci zimno, na szali wlepiesz ściągi(dużo się mieści). Narazie tyle pamiętam. A co zrobić jak zauważy?? jak jest mała ściąga to można zjeść :P osobiście ejszce nie miałem takiego kłopotu ale koledzy musieli :P

8 lut 2007, o 20:57

Koszula w krate z duzym rekawem:) Tak sobie radze z hista od 5 podstawówki, miści sie praktycnzie cały zeszyt, jak nie dwa. A jak naucyzciel podchodzi to dłoń na stół i rekaw sam sie zamyka:)

pozdr.

// Muahaha - to apropo twojego podpisu - Tweenk

8 lut 2007, o 22:36

zdarzyło mi się dopiero na studiach, ale jeśli mam być dobrym chemikiem to wolę się nauczyć, w końcu po to przyszedłem na nie, chyba że jest to jeden z przedmiotów o których się tylko marzy żeby o nich zapomnieć...

Ale znam osobę, która jest zawsze pod baczną obserwacją pilnujących, bo i tak wszyscy wiedzą że ściąga i prawie się nie zdarza, żeby nie wpadł...

Obrazek
weź udział:

9 lut 2007, o 01:15
@GŁÓWNY MODERATOR

Ja ściągałem na chama tylko raz w gimnazjum, na kartkówce z geografii, na której trzeba było uporządkować państwa WNP według liczby ludności (!). Metoda standardowa tj. kartka nalepiona na długopisie.

Ciekawsze pomysły były ze ściąganiem na olimpiadach, np. przed etapem podłożyć książki / ściągi za kiblami :)

9 lut 2007, o 01:28

ja tam wole sie nauczyć z większości przedmiotów, szybciej mi idzie nauka niż sciąganie, ale np. z takiej histrorii, czy tam z tego nieszczęsnego wosu (na szczęscie mam to za sobą i nigdy nie wróci). a ściąganie, hmmm jeste bardziej swany niż wy, sciągi UV na kartkach na których pisze sprawdzian, tylko jeden koleś od angola sprawdza ługopisy na obecność diodu UV, ale co to za problem pokazać mu inny a używać inny :D

GG:3716505

9 lut 2007, o 11:15

Ja jak robie jakieś ściągi to potem 90% z nich pamiętam :P I wlasnie potrzebne mi są czasem do tych 10% których nie pamiętam :)
Więc nie jest taq źle :) Przykłąd niech będzie inżynieria bioprocesowa (filtracje, przenikanie ciepła, zasada działania cyklotronu i pełno wyprowadze nie wiadomo do czego potem potrzebnych ... jak by nie możan bylo samych wzorów znać :P )... czytalem wykłądy 10 razy i i tak malo co zapamiętałem, a robiąc ściągi na drugi dzień byłem oświecony...lol wydaje mi sie że robiąc ściągi na przykłąd przepisując wykłądy mózg lepiej to załapuje i segreguje informacje :-) a czasem nawet pamiętam które słowo mam, na ktorej linijce danej kartko :P Przepisując to raptem raz a nie czytając 3 razy :P
Pozdro :)

PS.: Kein uv działało w LO i w gimie ... na studiach kartki sami przynoszą i rozdają w wiekszosci :P I wolno ci mieć tlyko długopisy dwa, index i chusteczkę do nosa ;]

Kontakt na PW :]

9 lut 2007, o 14:36
Stawiam sobie soczek na stoliku i nic by w tym podejrzanego nie było gdyby nie to że zamiast 20 konserwantów w składzie są daty na histe albo inne 'zaśmiecające głowę' rzeczy... mało który nauczyciel na to wpadnie (moze 1 na 100)
polecam te wersje :p

9 lut 2007, o 19:47
**

ja nagrywam cały zeszyt na mp3 i (...) na sprawdzianie

polecam !

mije oceny z historii :

5,4,4

a nic nie umiem (hyh)

czemu słowo o d s ł u c h u j e się cenzuruje ? przez tą końcówkę ?

9 lut 2007, o 20:01

Ja jak sciagam to tylko na gegrze wosie i hiscie. Na chemii ani razu nie zgalilem. Sa duzo lepsze rzeczy niz uczenie sie histy i gegry (fuuuuj) wole pouczyc sie chemii :D

9 lut 2007, o 20:49
@MODERATOR

Ja mam troche inna metodę ściągania...
Stawiam sobie soczek na stoliku i nic by w tym podejrzanego nie było gdyby nie to że zamiast 20 konserwantów w składzie są daty na histe albo inne 'zaśmiecające głowę' rzeczy... mało który nauczyciel na to wpadnie (moze 1 na 100)
polecam te wersje :p

Ale co, naklejona karteczka / przezroczysta folia / nadruk na pudełku? Fajnie ze mozna pić na sprawdzianie u was ;)

9 lut 2007, o 21:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona