Autor |
Wiadomość |
Gabriel
|
Chemia... politechnika Łódzka... może być ?? :)
Witam. A więc za rok matura, a podrodzse jeszcze jedno podejście do olimpiady :] Cała moja rodzinka studiowała na politechnice łódzkiej, no i idzie kolej na mnie Napewno wybieram sie na 2 kierunki: elektronika i chemia. Chciałem sie dowiedzieć czy widział ktoś wyposażenie na wydziale chemii polibudy Byłem po znajomości na biotechnologii i całkiem nieźle, ale mnie tam chemia interesuje Ma ktoś jakieś info
|
10 cze 2007, o 19:24 |
|
|
Spirol
|
Co Ty rozumiesz przez wyposażenie ?
10 cze 2007, o 23:25 |
|
|
Bystry
|
odp.
chodzi mu pewnie o mikroskopy, odczyny itp.
11 cze 2007, o 00:45 |
|
|
$13rg1ej
@MODERATOR
Dołączył(a): 21 maja 2006, o 12:53 Posty: 497 Lokalizacja: Pułtusk/Warszawa
|
pewnie łatwiej było iść na dni otwarte danego wydziału i samemu obejrzeć co i jak :] jak za rok maturka to nie ma się co śpieszyć
11 cze 2007, o 13:39 |
|
|
Gabriel
|
jejku... czepiacie sie... jak mówie o chemii to jakie wyposazenie moge mieć na myśli pewnie piłki golfowe
Dni otwarte jeszcze przyjdą ale zastanawiałem sie czy jest na forum ktoś z łódzkiej polibudy, albo miał okazje tam być
|
11 cze 2007, o 14:58 |
|
|
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
|
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
|
11 cze 2007, o 17:08 |
|
|
DMchemik
Dołączył(a): 21 cze 2005, o 17:00 Posty: 1595 Lokalizacja: Skoczów
|
no fajnie, tyle że to jeszcze nie świadczy o wydziale, bo na prawie wszystkich laboratoria studenckie są w kiepskim stanie... A sprzęt który pokazujesz służy celom naukowym i albo student na danej specjalności ma z nim do czynienia raz w czasie studiów albo wszyscy studenci raz w czasie studiów, by im to pokazać, takie rzeczy na dniach otwartych sie pokazuje, co nie znaczy że byle kto sobie przyjdzie bo ma akurat ochotę na rentgenie popracować...
_________________ Sprzedam wodorotlenek sulfurylu SO2(OH)2, również w postaci r-rów o żądanym stężeniu. Cena do negocjacji.
weź udział:
|
11 cze 2007, o 17:49 |
|
|
eko osiem[*]
|
odp.
DMchemik nie pitol przypadkiem znam tę Politechnikę Łodzką i czasem tam bywam dobra szkoła , dobre wyposazenie , dobrzy wykladowcy pozatym rozbudowa wspaniała dużo kasy z Unii itd.
Rozwój jest wspaniały dużo nowych laborek nowa kadra ogólne oki.
Polecam dla wachających się , a uczyć się trzeba wszędzie byłem widziałem i mam swoje zdanie
eko.
|
19 cze 2007, o 23:18 |
|
|
black_coder
|
no to w takim razie mnie zdecydowaliście dwa lata i składam papiery na PŁ
Bardzo słusznie popieram / może się spotkamy kiedyś na PŁ/eko
Ostatnio edytowano 28 paź 2007, o 09:31 przez black_coder, łącznie edytowano 2 razy
|
19 cze 2007, o 23:28 |
|
|
Gabriel
|
Eko... czekałem na taką odpowiedź jak twoja Czyli za 2 lata wybieram sie na chemie na PŁ (jako drugi kierunek).
|
20 cze 2007, o 08:09 |
|
|
DMchemik
Dołączył(a): 21 cze 2005, o 17:00 Posty: 1595 Lokalizacja: Skoczów
|
Re: odp.
owszem trzeba wszędzie. Na naszą kadrę narzekać też nie mozna. są też nowe laboratoria, albo raczej laboratoria z nowym sprzętem. W tym roku sprzętu nam przybędzie, między innymi drugi NMR. I laboratoria studenckie wreszcie na organice są remontowane. Mam dobrego kolegę na PŁ i pytałem go o stan laboratoriów studenckich, nie był nim zachwycony, ale jeśli sie to zmienia to bardzo dobrze. Organizację studiów znamy obaj i chyba jest jasne, że pewne rzeczy służą tylko celom naukowym, a studenci mają tylko raz w ciągu studiów ćwiczenia na nich. Albo nawet wcale, jeśli się nie wybrało odpowiedniej specjalności. Sam pierwszy raz widziałem niedawno pewne rzeczy niedawno, przy okazji dnia otwartego, a kończę studia.
PS PŚ też nie wypada źle
_________________ Sprzedam wodorotlenek sulfurylu SO2(OH)2, również w postaci r-rów o żądanym stężeniu. Cena do negocjacji.
weź udział:
|
20 cze 2007, o 10:15 |
|
|
eko osiem[*]
|
odp.
Na forum jest kilku studentow PŁ sami powinni się wypowiedzieć , jestem w szoku ile tam się zmieniło przez te kilka latek
eko.
|
21 cze 2007, o 00:32 |
|
|