Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Chemia... politechnika Łódzka... może być ?? :) 
Autor Wiadomość

Post Chemia... politechnika Łódzka... może być ?? :)
Witam. :) A więc za rok matura, a podrodzse jeszcze jedno podejście do olimpiady :] Cała moja rodzinka studiowała na politechnice łódzkiej, no i idzie kolej na mnie :) Napewno wybieram sie na 2 kierunki: elektronika i chemia. Chciałem sie dowiedzieć czy widział ktoś wyposażenie na wydziale chemii polibudy ?? Byłem po znajomości na biotechnologii i całkiem nieźle, ale mnie tam chemia interesuje :) Ma ktoś jakieś info ??

10 cze 2007, o 19:24

Co Ty rozumiesz przez wyposażenie ? :lol:

Kontakt na PW :]

10 cze 2007, o 23:25

Post odp.
chodzi mu pewnie o mikroskopy, odczyny itp. :D

11 cze 2007, o 00:45
@MODERATOR

pewnie łatwiej było iść na dni otwarte danego wydziału i samemu obejrzeć co i jak :] jak za rok maturka to nie ma się co śpieszyć

11 cze 2007, o 13:39

jejku... czepiacie sie... jak mówie o chemii to jakie wyposazenie moge mieć na myśli ?? pewnie piłki golfowe :P

Dni otwarte jeszcze przyjdą ale zastanawiałem sie czy jest na forum ktoś z łódzkiej polibudy, albo miał okazje tam być :)

11 cze 2007, o 14:58
@MODERATOR

http://www.mitr.p.lodz.pl/aparatura.php

11 cze 2007, o 17:08

no fajnie, tyle że to jeszcze nie świadczy o wydziale, bo na prawie wszystkich laboratoria studenckie są w kiepskim stanie... A sprzęt który pokazujesz służy celom naukowym i albo student na danej specjalności ma z nim do czynienia raz w czasie studiów albo wszyscy studenci raz w czasie studiów, by im to pokazać, takie rzeczy na dniach otwartych sie pokazuje, co nie znaczy że byle kto sobie przyjdzie bo ma akurat ochotę na rentgenie popracować...

Obrazek
weź udział:

11 cze 2007, o 17:49
Post odp.
DMchemik nie pitol !! przypadkiem znam tę Politechnikę Łodzką i czasem tam bywam :wink: dobra szkoła , dobre wyposazenie , dobrzy wykladowcy :D !! pozatym rozbudowa wspaniała dużo kasy z Unii itd.
Rozwój jest wspaniały dużo nowych laborek nowa kadra ogólne oki.
Polecam dla wachających się , a uczyć się trzeba wszędzie byłem widziałem i mam swoje zdanie !!
eko.

19 cze 2007, o 23:18

no to w takim razie mnie zdecydowaliście :P dwa lata i składam papiery na PŁ :)
Bardzo słusznie popieram / może się spotkamy kiedyś na PŁ/eko

Ostatnio edytowano 28 paź 2007, o 09:31 przez black_coder, łącznie edytowano 2 razy

19 cze 2007, o 23:28

Eko... czekałem na taką odpowiedź jak twoja :) Czyli za 2 lata wybieram sie na chemie na PŁ (jako drugi kierunek).

20 cze 2007, o 08:09

Post Re: odp.
eko osiem napisał(a):
DMchemik nie pitol !! przypadkiem znam tę Politechnikę Łodzką i czasem tam bywam :wink: dobra szkoła , dobre wyposazenie , dobrzy wykladowcy :D !! pozatym rozbudowa wspaniała dużo kasy z Unii itd.
Rozwój jest wspaniały dużo nowych laborek nowa kadra ogólne oki.
Polecam dla wachających się , a uczyć się trzeba wszędzie byłem widziałem i mam swoje zdanie !!
eko.

owszem trzeba wszędzie. Na naszą kadrę narzekać też nie mozna. są też nowe laboratoria, albo raczej laboratoria z nowym sprzętem. W tym roku sprzętu nam przybędzie, między innymi drugi NMR. I laboratoria studenckie wreszcie na organice są remontowane. Mam dobrego kolegę na PŁ i pytałem go o stan laboratoriów studenckich, nie był nim zachwycony, ale jeśli sie to zmienia to bardzo dobrze. Organizację studiów znamy obaj i chyba jest jasne, że pewne rzeczy służą tylko celom naukowym, a studenci mają tylko raz w ciągu studiów ćwiczenia na nich. Albo nawet wcale, jeśli się nie wybrało odpowiedniej specjalności. Sam pierwszy raz widziałem niedawno pewne rzeczy niedawno, przy okazji dnia otwartego, a kończę studia.

PS PŚ też nie wypada źle :wink:

Obrazek
weź udział:

20 cze 2007, o 10:15
Post odp.
Na forum jest kilku studentow PŁ sami powinni się wypowiedzieć , jestem w szoku ile tam się zmieniło przez te kilka latek :wink:
eko.

21 cze 2007, o 00:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ]