eko ja też mam kartę pixelview - playtv bt878p+ czy jakoś tak, wprawdzie już dawno jej nie używałem, ale z tego co pamiętam to na stronie firmy Prolink[wykupili pixelview]
http://tnij.org/armq można sciągnąc sterowniki po zainstalowaniu[może się wyświetlić okno że sterowniki są przeznaczone do starszych wind ale ja instalowałem i było ok] restart kompa, wyświetla się instalacja kontrolera multimediów i paru innych rzeczy [jak by instalotr nie mógł znaleźć plików to trzeba go odesłać to folderu z którego instalowało się sterowniki], i najważniejsze - pojawi się takie małe okienko w którym bedziemy wybierać - są 3 albo 4 paski do rozwinięcia, jedną które wyjscie ma być używane do dźwięku, które o tv itp oraz jak jest kodowany sygnał[pal, ntsc z tym że każdego jest po kilka rodzajów...] - gdy wszystko ustawimy ok powinno działać i można zgrywać używając windows movie maker
zgrywanie wygląda tak że najpierw określamy skąd ma pobierać jaki sygnał - skąd dzwięk, skąd obraz itd. gdy to określimy klikamy dalej, zobaczymy małe okno podglądu - najlepiej jest wtedy ustawić kamere w pozycj jak do nagrywanie[tylko nie nagrywamy!] - w oknie powinien pojawić się obraz który aktualnie widzi kamera. jeżeli nie widać to trzeba ustawić rodzaj sygnału - pal, ntsc, secam. można też określić rozdzielczość zgrywania itp. po każdej próbie sprawdzamy okno podglądu. Aby zgrać film klikamy zgraj[czy coś takiego] i odpalamy play na kamerze. Windows movie maker ma standardowo ustawione dzielenie filmu na fragmenty, jest to dobre bo jeżeli zwiesi się komp nie trzeba wszystkiego od początku zgrywać, długość fragemntó można ustalić
nie pamiętam wszystkiego dokładnie bo ostatni raz zgrywałem z kamerki coś ponad pół roku temu, wieć może się trochę różnic opis ale powinno być ok