Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
VMC w interwencji w polscacie 
Autor Wiadomość

Post VMC w interwencji w polscacie
Było sporo negatywnego o waszej witrynie, a także cytaty z innych for

ech, pismaki

6 mar 2008, o 17:38

Nie oglądam tego programu, ... daj linka jakiegoś jak masz z wersją programu w necie.

AP.

6 mar 2008, o 17:41

w skrócie, były filmy fugasów, petard, jedna z pp.org

pokazywali temat (kamerą na monitor od kompa) temat o H3, zacytowali jedną wypowiedź, o płynie zapalającym od Eko

GenMaster i Mareo byli sławni, widać było ich profile...

polsat pojechał, zaś policja powiedziała że dopóki nie stwarza zagrożenia nie można nic zrobić, czy jakoś tak ;)

ogólnie jakiś ekspert od MW zaczął gadać o naszej ciemnej stronie, że tak nie powinno być, że potem za parenaśie lat możemy być terrorystami

Ostatnio edytowano 6 mar 2008, o 18:07 przez Nostra, łącznie edytowano 1 raz

6 mar 2008, o 17:42

6 mar 2008, o 17:44

właśnie oglądałem. Czy mogą zamknąć stronę??

przed chwilą leciał live. Były filmiki debili z youtuba ( metalowe bomby), po czym pokazane screeny z waszego portalu z przepisami dot. MW, Jakiś doktorzyna się wypowiadał, no i cytaty z for . Ogólnie przedstawienie w bardzo złym swietle. oczywiście interwniujacy zgłosili vortal na policje, i jeden piesek wypowiadał się ze nic nie mogą zrobić.

Ostatnio edytowano 6 mar 2008, o 17:50 przez NBT, łącznie edytowano 1 raz

http://clips.interia.pl/stm/play.html?a ... nterwencja
Tutaj ten sam reportaż co w telewizji leciał.
Pozdro

6 mar 2008, o 17:48

polish amateur pirotechnics compilation tez bylo;) ale tylko fragmenty, ogólnie to porównali nas (czyli portal) do dzieci neostrady ktore robia bomby z gasnicy, takie odnioslem wrazenie bo jak o nich mowili to zaraz nawiazali do portalu ( ze sa przepisy "jak latwo zrobic mw z powszechnie dostepnych skladnikow")

6 mar 2008, o 18:01

http://malutki.vitnet.pl/viewtopic.php?t=15903

ten temat był tam, dobrze sie przyjrzałem xD

6 mar 2008, o 18:06
@MODERATOR

o 19:40 bodaj bedzie powtorka na polsat2. Trza napisać sprostowanie bo tak nie moze byc :)

6 mar 2008, o 18:08

Nie ma tam żadnej ściemy !! nooo może pozatym że C4 da sie łatwo zrobić !!

Problem istnieje i narasta !! dostępność półproduktów i neostrady są tego przyczyną VOTAL wymaga zmian ale nie ma to być likwidacja tylko zmiany by propagować profesjonale podejście do tematu !! O czym pisałem w komentach !! ale widać wszyscy mają to w dupie łącznie z administracją !!

Nie jest to tylko szukanie sensacji ale i szczera prawda !!

Wójek Eko bedzie sławny :lol: :lol:

6 mar 2008, o 18:17

Najbardziej śmieszny to ten psycholog był z tym tekstem o pistolecie :lol:

6 mar 2008, o 18:23

Z tego co zauważyłem to Interwencja chciała pokazać osoby interesujące się pirotechniką i chemią jako przyszłych terorystów... Zostały tam pokazane nasycone negatywnymi emocjami filmiki tj wybuchy z zaznaczonym faktem, że petardy robi się w metalu... Co na naszym forum jest surowo karane, tak samo jak próba myślenia jak by tu komuś dokuczyć, albo spowodować jakieś zniszczenia cudzego mienia, to może skończyś się banem, bo nie chcemy tu takich ludzi... Prawdziwy pirotechnik zachowuje wszelkie środki ostrozności (czyt. BHP) i nie chce nikomu nic złego zrobić!
Ciekawe dlaczego nie było tam filmów z pięknymi kolorowymi szelkami, wulkanami, starminami, itp... - Ja wiem, by nie zostawić dobrego wrażenia na widzu, który teraz uważa VMC za forum dla ludzi wkraczających w półświat przestępców i terrorystów... A rzaden z userów tego forum nie chce takim być. My się uczymy, studiujemy, pracujemy, a pirotechnikę i chemię uważamy jaki zainteresowanie jak każde inne... I nie chodzi tu o rzadną adrenalinę, cz coś w tym stylu, tylko fakt, że cos potrafimy osiągnąć widzą i pracą...

6 mar 2008, o 18:26

No bo media to także przedsiębiorstwo kture produkuje reportaże czasem widać kiepskiej jakości ehh....

6 mar 2008, o 18:28

Najbardziej mnie rozśmieszyły "duże ładunki" i do tego w tle fugas :lol: . Ale "bąby" trzeba tępić, np. ta petarda co wybuchła 2m od kolesia :x . Kto widział robić taki dłuugi lont... Ja do swoich, jedno gramowych petard daję z 10cm. A co do avatara GenMastera to lepiej mieć etykietą na białym proszku niż bez żadnego oznaczenia.
Pozdrawiam piop

6 mar 2008, o 18:28

6 mar 2008, o 18:31
@MODERATOR

jedynie gość w garniturze wypowiadał się z sensem...; ten policant, gość w czarnym i ten profesorek[psycholog] mówili to co chciały usłyszeć media - czyli że jesteśmy niebezpieczni...

również filmy które pokazywali - jakoś niezauważyłem żeby na forum w otwartych były filmy z detonacji MW[poza pro] bądź jakieś głupie filmy fajerwerkami/petardami bo te są usuwane...

za metalowe korpusy i głupote są bany...

ciekawe czy kiedyś pokażą nas z dobrej strony :roll:

6 mar 2008, o 18:31
@ADMINISTRATOR

Nie ma co sie podniecać reportażem, nie pierwszy nie ostatni. Napisałem pewien elaborat do reportera ciekawe czy odpisze.

Front a Ty juz mnie powoli denerwujesz z gadaniem że mamy VmC w dupie! Poki co pracuje na stronie nad czyms innym ! A artykuly są pofesionalne z drobnymi wpadkami. Zawsze się cos nawinie. Jak masz ochote to bardzo proszę, powysyłaj mi fragmenty na meilu do zmiany, z chęcią to zmienie! Poza tym nie mam czasu jak kiedyś że moglem dzien w dzien redagować strone!

6 mar 2008, o 18:34

No właśnie zasiadam se przed telewizor i co to Interwencja, fajnie znowu coś zobacze a tu od razu wylatują "jak by pani zareagowała gdyby syn robił materiały wybuchowe i je detonował" czy jakoś tak. Po tym tekście zaczyna lecieć filmik gdzie pokazują jakiegoś kolesia jak strzela z S&C wsadzonej do butli po tlenie :szok: to aż mnie zatkało. Pokazali piromanów a nie pirotechników. Szkoda że nie dali kilka szelek, jakies wulkany, słoneczka itd :?

6 mar 2008, o 18:36
@ADMINISTRATOR

Rozsmieszyl mnie dwa filmiki od Arka, te z wysadzaniem auta gdzie udzial prała straż pożarna i policja hehe ;)

6 mar 2008, o 18:38

właśnie, pomijając że to było na koncesję i chyba na potrzeby filmu :)

6 mar 2008, o 18:47

nienawidze jak jacyś kompletni ignoranci (czytaj dziennikarze) rąbią "reportaż" o sprawach o których oni i większość społeczeństwa nie ma pojęcia, najgorsza jest chyba opiniotwórcza siła telewizji która pokazuje chemików pirotechników jako piromanów i zaczątek terroryzmu, zwłaszcza że jedynym budynkiem którego wysadzenie by ktoś zauważył jest pałac kultury
co więcej wyobraźmy sobie sytuację w której rodzic takiego chemika przestrzegającego zasad BHP obejrzy sobie taki program...
oczywiście istnieją przecież dzieci neo i ludzie bawiący się niewypałami ale po pierwsze nie ma chyba takich wśród userów tego forum a po drugie i tak usunie ich selekcja naturalna

6 mar 2008, o 18:54

A co do mw to było wiele propozycji na reorganiazacje ale odbiły się echem..... :roll:

Najlepszy jest cytat:" Nasze prawo nie zabrania działaniu takich witryn"
Wkoncu nasze prawo się do czegoś przydało :wink:

6 mar 2008, o 19:00

Po drugie może lepiej byłoby gdyby komnatę z filmami ograniczyć dla zaufanych userów bo przez to mogą być same konflikty a na youtube'a zawsze można wrzucić bez jakichś konsekwencji...

Obrazek

Obrazek

6 mar 2008, o 19:41
@MODERATOR

kilka cytatow z watku

" Prawdziwy pirotechnik zachowuje wszelkie środki ostrozności (czyt. BHP) i nie chce nikomu nic złego zrobić!" - prawdziwy pirotechnik to skonczyl odpowiednie szkolenia, kursy, szkoly - a nie uczy sie z internetu i bawi za domem !!

"jedynie gość w garniturze wypowiadał się z sensem." - nikt z nas nie zna tak naprawde calosci materialu nagranego - ale doswiadczenie podpowiada mi, ze w tego typu programach jest pokazane jakies 30-40% nagranego materialu
natomiast jak juz jest dobrany material to zalezy od tego czy dany program chce wykreowac cos na plus czy na minus - zreszta... tv klamie i sami sie do tego przyznaja mowiac ludzia co maja mowic np. podczas niektorych programow tv (bylem kiedys w czyms takim i wiem jak to wyglada z drugiej strony)

"Pokazali piromanów a nie pirotechników" - pokazali tych co sami sie prosili o pokazanie - bo sorry, ale zamieszczanie filmikow na ktorych jak by nie ukazane jest lamanie prawa wraz z twarzami do inteligentnych rzeczy nie nalezy - wiec sadze, ze i ludzie ktorzy to nagrywali do inteligentnych nie naleza - a za tem nie mysla za duzo, a jak nie mysla to sa zagrozeniem i prosze nie pierdzielic ze przepisy nie sa zagrozeniem... sa, takim samym jak ksiazki czy inne zrodla wiedzy, tylko troszke latwiej dostepnym - zreszta jak nie na vmc to gdzie indziej z latwoscia mozna znalezc wiele przepisow - ale mniej pewnych pod wzgledem tego czy osobnik przezyje synteze

" oczywiście istnieją przecież dzieci neo i ludzie bawiący się niewypałami ale po pierwsze nie ma chyba takich wśród userów tego forum a po drugie i tak usunie ich selekcja naturalna" - tego to bym nie byl taki pewny, zreszta forum to nie calosc strony i nie masz zielonego pojecia, tak jak i ja ile osob dodatkowo spoza forum przeglada forum oraz vortal ktory jest bardzo duza skarbnica wiedzy

6 mar 2008, o 19:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona