Dołączył(a): 14 sty 2009, o 19:45 Posty: 492 Lokalizacja: Zgierz
Cytuj:
Ta czwórka młodych mężczyzn - według informacji policji i prokuratury - wywodzi się ze środowisk uprawiających sporty walki, zajmujących się takimi dyscyplinami jak "airsoft"- gry zespołowe z użyciem replik broni, a także "le parkour" i "free running"- polegających na pokonywaniu różnych przeszkód na drodze w efektowny sposób.
Hmm... Jak ktoś bawi się ASG i biega, to znaczy, że wywodzi się ze środowisk i jest już zdegenerowanym elementem społecznym jak oni
<center>Ludzie ze środowisk łączmy się </center> Autor tego arta chyba niewiele wie o przedstawianiu rzetelnych informacji. O tym co zrobili nie będę się wypowiadał, bo naprawdę szkoda słów
Ale coś powiem... IDIOCI i DEBILE
To "środowisko" naprawdę mnie rozbawiło
To taki dodatni plus w tym co napisane, ale popsuł mi cały art
A się tego uczepiłem jak jakiś polonista - afe...
16 wrz 2009, o 18:06
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
Cytuj:
a także "le parkour" i "free running"
widac ktos nie widzi roznicy miedzy oryginalna francuska nazwa, a nazwa miedzynarodowa ;]
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
16 wrz 2009, o 18:33
nicnowego
@MODERATOR
nie znam bardziej zadufanych w sobie ignorantów niż pismaki.
_________________ nihil novi sub sole
"zadajmy sobie pytanie czy musiało do tego dojść?
skoro doszło to znaczy, że musiało!"
16 wrz 2009, o 19:43
beaker
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 23 wrz 2006, o 18:25 Posty: 149 Lokalizacja: Świętokrzyskie
Ta czwórka młodych mężczyzn - według informacji policji i prokuratury - wywodzi się ze środowisk uprawiających sporty walki, zajmujących się takimi dyscyplinami jak "airsoft"- gry zespołowe z użyciem replik broni, a także "le parkour" i "free running"- polegających na pokonywaniu różnych przeszkód na drodze w efektowny sposób.
Hmm... Jak ktoś bawi się ASG i biega, to znaczy, że wywodzi się ze środowisk i jest już zdegenerowanym elementem społecznym jak oni
Kurcze, to chyba byłem ja. Interesuje się ASG, uprawiam PK, i tez mnie kręci Krav Maga, czy Combat 56...
Lepiej mnie umieśćcie w izolatce bo będę podkładał bomby pod mieszkania itp. itd.
JAK JA NIENAWIDZĘ STEREOTYPOWEGO, ZAŚCIANKOWEGO SPOŁECZEŃSTWA!
Pozdrawiam
Przyszły terrorysta ;]
_________________ "Nie poradzisz nic bracie mój, gdy na tronie siedzi..."
16 wrz 2009, o 21:20
aktus
**
Dołączył(a): 19 lut 2009, o 01:16 Posty: 456 Lokalizacja: /dev/random
Cytuj:
Grupa nastolatków podłożyła bombę "na zlecenie"
PIĘĆ KJM linijek niżej przeczytać można:
Cytuj:
Zatrzymani mają od 18 do 42 lat,
Jak to są nastolatkowie, to w jakim wieku są dorośli? 60 lat i więcej? Szkoda, że żaden nie należał do Klubu Przyjaciół Książki, ani też do Klubu Filatelistów, bo by było dopiero przerąbane
16 wrz 2009, o 21:49
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
przyjaciele ksiazki zajmuja sie atakami za pomoca broni chemicznej
filateliscie atakuja za pomoca broni biologicznej
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
16 wrz 2009, o 22:25
Dobry666
*
Kurcze... Wiecie co, My powinniśmy nazywać się VmT ("T" to słowo, które nie jest lubiane w sieci w obecnych czasach, więc nie będę go używał, ale każdy wie o co chodzi ). Mielibyśmy przynajmniej zapewnioną pracę w różnych organizacjach pro publico bono I jeszcze jedno z mojej strony: Pseudowiadomości z onetu, o2, wp i Bóg jeden wie z czego jeszcze, piszą jacyś niedoedukowani "dziennikarze" z kompleksami, którzy mają płacone za objętość tekstu i za wynajdywanie sensacji. Gdyby przeczytać dokładniej dowolne artykuły z tych portali (mam tu na myśli takie, które wiążą się z nauką, choć niekoniecznie), to zakładam, że w 99,999999% jest w nich pełno nieścisłości. No O.K. - my to wiemy, ale ludzie którzy to czytają nie. Nie zastanawiają się także nad tym, czy jest tam napisana prawda
Później zostaje im w pamięci, że jakiś 16-latek zrobił ładunek wybuchowy z prochu czarnego.
Sulik napisał(a):
filateliscie atakuja za pomoca broni biologicznej
Mam znaczki i nie zawaham się ich użyć - ręce w rozkroku i nogi na kark
16 wrz 2009, o 22:43
aktus
**
Dołączył(a): 19 lut 2009, o 01:16 Posty: 456 Lokalizacja: /dev/random
Sulik napisał(a):
przyjaciele ksiazki zajmuja sie atakami za pomoca broni chemicznej filateliscie atakuja za pomoca broni biologicznej
Hehz. Kto grał w Wormsy, ten wie co potrafią zrobić listy spadające z nieba. O biednych pastuszkach wypasających owieczki i o babciach nie wspomnę. A już bogowie uchowajcie babcie wypasającą owce z książką w ręce, w której jako zakładka jest koperta ze znaczkiem. Bin Laden w porównaniu z w/w osobą to byłby chyba pięciolatką z kręconymi włosami
16 wrz 2009, o 23:06
$13rg1ej
@MODERATOR
Dołączył(a): 21 maja 2006, o 12:53 Posty: 497 Lokalizacja: Pułtusk/Warszawa
swoją drogą zastanawiające jest wspomnienie w art na temat owych "środowisk" - ASG odrazu - repliki broni; czyta dalej sporty walki, później le parkour - jest to tak ewidentna próba manipulacji - podłożyli bombe, interesują się bronią, walkami, szybką ucieczką -> odrazu nasuwa się terroryzm[jutro będzie dodatkowe środowisko że chodzili na zajęcia z jezyka obcego to już będzie miedzynarodowy ]... w ciagu najbliższego tygodnia będą w uwadze
Manipulacje w mediach (O ile można tak nazwać w/w portale ). Kurcze - czuję się jak jakiś młody anarchista, hehe
Ale powiedzcie szczerze - czy kiedykolwiek napiszą prawdę Nie, ponieważ jest nudna, monotonna i szara, w niej nic się nie dzieje. A jak dodadzą coś od siebie (nie to, co poniektórzy sobie pomyślą ), to mogą ubarwić art na swój sposób tak jak chcą
Przez takie osoby (dziennikarzy) i portale chemia oraz piro amatorskie są takie jak widać - postrzegane jako coś niebezpiecznego, wybuchowego i "t"... Przykładów takich zachowań można niestety podać setki
Tacy idioci (tzn. idioci z tematu ) nie pomagają też budować dobrego zdania o Nas
Śmieję się sam z siebie:
Dobry666 napisał(a):
Mam znaczki i nie zawaham się ich użyć - ręce w rozkroku i nogi na kark
@aktus: Ty też ostro pojechałeś
Spakuj już pastę i szczoteczkę, bo rano przyjadą po Ciebie panowie z AT i ABW a PO nich PiS(maki)
16 wrz 2009, o 23:36
eko osiem[*]
odp.
Jako weteran złośliwych publikacji i cytowania moich wypowiedzi medialnie Polsat etc. uważam że :
Idiotyzm zawsze był i będzie eliminacja jest jedyną słuszna drogą proza życia oferuje podobne kary dla amatorów pirotechniki co dla potencjalnych zabójców , co by było jeśli facecik zleceniodawca znalazł by bardziej kumatych w te klocki oszołomów
Debilizm całej sytuacji powoduje obstrukcję stolca jakim trzeba być idiotą zamawiając i przyjmując tego typu zlecenia
Eliminacja idiotów jest jedynie słuszną drogą liczę że tym razem wszyscy odpowiadać będą z odpowiedniego paragrafu
podkładanie ładunków wybuchowych celem zastraszenia to terroryzm który nie ma nic wspólnego z amatorską pirotechniką
pozdro.
eko
17 wrz 2009, o 00:56
Sędzisław
Dołączył(a): 9 mar 2006, o 13:13 Posty: 234 Lokalizacja: Wrocław
Ale jedno co cieszy to to, że ignoranci zaczynają cenić wiedzę fachową. Nawet tą, zdobytą bez papierka. Niedługo, żeby komuś karoserię gwoździem porysować, to trzeba będzie być co najmniej uczestnikiem grupy pl.rec.inżynieria
Ale powiedzcie szczerze - czy kiedykolwiek napiszą prawdę Nie, ponieważ jest nudna, monotonna i szara, w niej nic się nie dzieje.
No nie wiem. Takie portale raczej pisza "prawdę", ale zazwyczaj ją: albo przejaskrawiają i gigantyzują, albo okrajają do jakiejś podstawowej wiedzy, nie przytaczają wszystkich wypowiedzi, danych, faktów itp...
Czyli jakby to ująć: Jak nie urok to sraczka.
A wracając do treści artykułu: zwykła komercha. Nakarmić ludzi jak największą ilością sensacji - za to tam płacą. No a skutki są takie: oni ukazują stereotypy. Każdy zły dzieciak wychowuje sie w srodowisku gdzie znajomi interesują się sztukami walki, okultyzmem, militariami itp. Każdy chemik robi bomby. Każdy dres się buja (no dobra, z tym może nie trafiłem ), ale mniej wiecej wiecie o co mi chodzi...
Ale tacy ludzie muszą być... Ktoś musi klepać tynk na blokach, ktoś musi sprzątać ulice, ktoś musi nosić cegły czy paść gęsi (i niech mnie szlag trafi, ale nie chce ubliżać tym ludziom - są tak samo potrzebni jak każdy inny człowiek na świecie). I moim skromnym zdaniem lepiej podchodzić do tego ze "znacznym" dystansem. Bo te rozmowy o tym jakim ktoś jest debilem podkładając bombę pod czyjeś mieszkanie to raczej nic nie dadzą... Nie lepiej po prostu coś z tym zrobić? Zadziałać? Stworzyć kampanię, zaprojektować plakaty, robić jakieś pokazy, uświadomić ludziom że to co robi chemik amator nie jest czymś "megagroźnym", pokazać, że to może być ciekawe, że to może być w pewnym sensie "zabawą"... Ale trzeba również ludziom uświadomić, że do takich zainteresowań trzeba po prostu dorosnać. Jak ktoś zbiera sobie w domu blendę uranową bo się "w nocy świeci" to pozdrawiam takiego kolegę i życze mu po prostu żeby umarł szybko i bez zbytniego cierpienia ;] ...
Do wszystkiego można dorosnąć, od nas zależy do czego i w jakim stopniu... Nie bierzmy się za to, do czego nie dorośliśmy...
Pozdrawiam
Rajek
_________________ "Nie poradzisz nic bracie mój, gdy na tronie siedzi..."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości