Witam! Podobne tematy były juz poruszane, lecz nie dokaldnie taki

Otóż przyszlo mi wybrac sie w tym roku na studia. I tak myśle sobie, myśle że chce isc na chemie ale jak patrze ile tych różnych wydzialów to zapominam po co wszedłem na tą strone i ide cos zjesc... Chcialem prosic troche o pomoc w wyborze

Otoz interesowaloby mnie cos z lekami, tworzeniem ich, substancjami psychoaktywnymi ale do tego to trzeba biologie. Czy orientujecie się gdzie dokładnie takie kierunki mogę znaleźć w Polsce? A może dokładniej - w pomorskim?
Jezeli juz nie leki, bo chyba nie ma wydzialu jednak o materialach wybuchowych ( a slyszalem ze kiedys nna porobe chcieli utworzyc) to chemia organiczna, ale taka na prawde chemia organiczna z prawdziwego zdarzenia. Co byscie polecali? Może niech sie wypowiedzą osoby studiujące właśnie, lub te które niedawno ukończyly podobne kierunki. Dziekuje z góry za bardzo ważna pomoc, u mnie ciężko ze zdecydowaniem sie. Pozdrawiam Patryk.
PS. nie chodzi o lenistwo - szukałem po roznych uczelniach, ale wszystko co znajdywałem to były kierunki w których albo nie byo niczego z lekami albo jak bylo to jakies dziwne, albo chemia organiczna była tylko liźnięta...