Autor |
Wiadomość |
Garet
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 19:18 Posty: 515 Lokalizacja: Lubelskie
|
 Anime&Manga
Od dłuższego czasu jestem fanem A&M. Nie wiem czy ktoś z tego forum interesuje się tym ale mam taką nadzieję  Ostatnio z kumplem nie mam za bardzo pomysłu jakie kolejne anime nastawić na ściąganie no i może ktoś mi coś doradzi?
Sam osobiście widziałem już kilkanaście serii poczynając od legendarnego Dragon Ball'a, a kończąc na ostatnio obejrzanym kryminale psychologicznym "Monster"
Anime które mogę w pełni polecić to:
-Eureka Seven
-Neon Genesis Evangelion
-Death Note
-Chobits
-Melancholy of Haruhi Suzumiya
-Bleach
-Naruto (głównie to Shippudden ale żeby go oglądać pierw trzeba obejrzeć 1 serie)
-Monster
Z mang to obecnie czytałem tylko Love Hina i uważam, że była świetna
Przy okazji mogę dodać, że napisy do większości anime można pobrać z www.animesub.info
PS. Nie, nie jest tak jak myślisz, te anime co oglądam nie są pokroju Pokemon'ów czy Shaman King z Jetix'a >_<
|
19 paź 2008, o 21:32 |
|
 |
blizzard
@MODERATOR
Dołączył(a): 17 sty 2006, o 00:29 Posty: 703 Lokalizacja: behind enemy line
|
DB to film robią, ma być w kwietniu czy jakoś tak
Zajawka http://www.widelec.pl/widelec/1,82861,5 ... BALL_.html
19 paź 2008, o 22:26 |
|
 |
o.r.s.
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 6 maja 2004, o 17:24 Posty: 983 Lokalizacja: Bobrosławiec Śl.
|
 Re: Anime&Manga
Proszę bardzo, nawet z możliwością wyboru wersji...
Wersja light:
Soul Hunter, Slayers, Ghost in the Shell, Full Metal Alchemist
Wersja pro:
Hellsing (polecam gorąco), Elfen Lied, Claymore (damski wiedźmin, uwaga)
19 paź 2008, o 22:46 |
|
 |
Karvon
Dołączył(a): 30 gru 2006, o 02:36 Posty: 428 Lokalizacja: Poznań
|
Ja mogę polecić Spirited Away. Co prawda pelnometrażowy, ale chyba takie też mogą być  Niesamowity klimat, taki oniryczny
Księżniczka Monoke też jest niezła, ale niestety trochę gorsza od tego wyżej wymienionego tytułu.
Z odcinkowych dorzucę Texhnolize. Może jako całość nie jest jakieś wybitne czy nawet bardzo dobre, ale za to końcówka zwaliła mnie z nóg 
_________________ Quod fuimus estes
Quod sumus fos erites
Mille anni passi sunt ...
forum biologiczno-chemiczne
|
19 paź 2008, o 22:56 |
|
 |
Karvon
Dołączył(a): 30 gru 2006, o 02:36 Posty: 428 Lokalizacja: Poznań
|
Mała korekta: Texhnolyze
_________________ Quod fuimus estes
Quod sumus fos erites
Mille anni passi sunt ...
forum biologiczno-chemiczne
|
19 paź 2008, o 23:00 |
|
 |
Garet
|
Soul Huntera widziałem kiedyś w tv kawałki i nie byłem pewien czy pobierać, Slayersów też ale ich chyba ściągnę =) Obecnie mam pobrane BLOOD+ może po tym się wezmę za Helsinga, ale podobno strasznie tam akcja monotonna... Elfena ma mi podrzucić kumpel ale to ma tylko 13 odcinków T_T. Natomiast o FMA słyszałem ze dobre anime (chyba leciało na HYPER'rze którego nie mam bo mi kumpel coś wspominał).
Największy ból to to, że z dnia na dzień więcej nauki mam i nie mam czasu oglądać, a jak już się za coś biorę to staram się dossać na dłużej... Pamiętam jak w te wakacje oglądałem Death Note'a... pierw obejrzałem na wstęp z 4 odcinki, a następnego dnia już obejrzałem z 10 na raz  Całą resztę już oblookałem bez odchodzenia od kompa (o 7 rano skończyłem jakoś  ) Tak wiem... nie jestem zbyt normalny 
|
19 paź 2008, o 23:00 |
|
 |
Front
Dołączył(a): 4 cze 2006, o 20:19 Posty: 1039 Lokalizacja: Warszawa
|
fajnie ale co mnie to interesuje 
|
19 paź 2008, o 23:20 |
|
 |
o.r.s.
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 6 maja 2004, o 17:24 Posty: 983 Lokalizacja: Bobrosławiec Śl.
|
Hmm Hellsing i monotonny - obejrzyj lepiej, bo to krzywdząca opinia. Soul Huntera lepiej w nocy nie uważaj - można rodzinę/sąsiadów obudzić wybuchem śmiechu (Slayersy analogicznie). Spirited Away również godne polecenia (nawet bardziej niż tytuł które ja wymieniłem)
20 paź 2008, o 00:01 |
|
 |
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2580 Lokalizacja: Krakow
|
Hellsing
Berserker
Akira
Ninja scroll
Ghost in the shell 1 i 2
Ghost in the shell stand alone complex gig 1 i 2
spiryted away
armitrage II
armitage dual matrix
wonderful days
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
|
20 paź 2008, o 08:18 |
|
 |
SBKch
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 4 mar 2005, o 10:38 Posty: 249 Lokalizacja: Starachowice
|
Higurashi no Naku Koro ni & Higurashi no Naku Koro ni Kai & Higurashi no Naku Koro ni Rei
Zapewnia wiele świetnej rozrywki
Polecam oglądać w nocy, w samotności, z dobrym monitorem i zestawem nagłaśniającym.
Soundtrack też OK.
Ale uwaga - wciąga na długo, czasami bardzo długo...
Nie polecam jednak tego anime zdrowym na ciele i umyśle, szczególnie nieocenzurowanej wersji (którą na szczęście bardzo trudno znaleźć) 
|
21 paź 2008, o 21:32 |
|
 |
SecretKiller
Dołączył(a): 6 sie 2007, o 13:18 Posty: 88 Lokalizacja: co skad...niby ja?
|
Ja tam polecam ogladac Hypera;p lecial tam kiedys (nie wiem czy jeszcze leci) Full metal alchemist , Great teacher Onizuka (to bylo dziwne) itd.
21 paź 2008, o 21:52 |
|
 |
Garet
|
Wszystkie anime i filmy staram się tak oglądać  (tyle że moim zestawem są headphone'sy  ) bez odpowiednich warunków po prostu nie mogę bo czuje, że se marnuje klimat. Najgorsze jest to, że mam jakiś dziwny fart i zawsze w kulminacyjnej scenie albo jednej z ważniejszych, czy podczas jakiegoś podniosłego momentu Matka albo ktoś inny wbija mi do pokoju tylko po to, żeby spytać czy chcę herbatę lub coś... Wtedy objawia się u mnie ADHD mode i mam chęć coś rozwalić
Wcześniej miałem kartę z wejściem wizyjnym to se w TV all oglądałem, ale mi się zjarała i kupiłem zastępczą bez (chwilowa lipa z kasą) 
|
21 paź 2008, o 22:59 |
|
 |
Przemek133
|
Ja obejrzałem WOLF'S RAIN a teraz oglądam KIBA
11 lis 2008, o 22:00 |
|
 |
salpa1
Dołączył(a): 7 paź 2008, o 19:09 Posty: 41 Lokalizacja: Jejkowice
|
Jedynie co to oglądałem Dragon balla.
A nawet lepiej mam wszystkie odcinki na DVD.
I git......  Postaram zobaczyć coś innego ....Może to i fajne jest
A........I jeszcze lubie Hentai 
_________________ Ja nie umre... Ja wylece w powietrze...
|
14 lis 2008, o 21:21 |
|
 |
Garet
|
Z chęcią bym se obejrzał jeszcze raz DB ale ma trochę za dużo odcinków, żeby pobierać  Jak chcesz teraz obejrzeć coś kolejnego to jeżeli jesteś w wieku gimn/lic zapobierz se "Eureka seveN: Psalms of Planets" (mimo iż jest wiekowo dozwolone od lat 7 to nawet mój kumpel z 3 liceum także uważa, że było to zaje***#te anime  ). Dobra fabuła, nawet zapychające odcinki są spox, ciekawe postacie, + dobra grafa i oprawa muzyczna
http://azunime.net/anime/idanm,247,idre ... enzja.html
( Nie czytaj długiej recenzji, bo to za duży spoil. )
Warning! wciąga i po skończeniu będziesz chciał więcej
Następne polecam obejrzeć Death Note, ale po obejrzeniu jego zmienia się pogląd na wszystko co się ogląda (wszystko wydaje się takie jakieś... przewidywalne), więc to niebezpieczne xD
PS. Niedawno skończyłem oglądać w.w. Blood+ i także mogę go polecić 
|
14 lis 2008, o 21:54 |
|
 |
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2580 Lokalizacja: Krakow
|
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
|
16 lis 2008, o 06:49 |
|
 |
kuczman
Dołączył(a): 19 lip 2008, o 08:32 Posty: 4 Lokalizacja: made in gdynia
|
jeżeli ktoś lubi SF to polecam teknoman (moja ulubiona  )
polecam też Death Note (oglądałem 2 pierwsze odcinki i naprawde zaje***  )....no i z pełnometrażowych to Spirited Away: W krainie bogów i Ruchomy zamek Hauru (ogólnie wszystko co zrobił Hayao Miyazaki mi się podoba )...mangi jeszcze nie czytałem żadnej
|
22 lut 2009, o 00:05 |
|
 |
pawcios123
|
Moja siostra lubi mange jesli by polecała to na pewno Junjou Romantica,clannad,death note i inne
_________________ ach ta chemia
|
27 lut 2009, o 09:40 |
|
 |
jaozyrys
@MODERATOR
|
Czasem mangę poczytam.. Ale czasami japońska schematyczność mnie rozbraja, przynajmniej Death Note był konretny  Spirited Away w ogóle mi nie podeszło, ale Ruchomy Zamek Hauru (Howl's moving castle) całkiem sympatyczny, na pewno dużo lepszy..
|
27 lut 2009, o 21:09 |
|
|