No może i ileś tam prawdy w tym jest. Ale styl tego wykładu jest taki jak konferencji prasowej Jarosława Kaczyńskiego- który mógłby powiedzieć dokładnie to samo dodając, że właścicielem bayera był tak naprawdę dziadek Tuska z wehrmachtu występujący pod fikcyjnym nazwiskiem. A cały interes jest ciągnięty do dzisiaj przez Merkel, Tuska i Putina.
17 lut 2011, o 11:17
analityk
@MODERATOR
Strona internetowa nigdy nie będzie wiarygodnym źródłem informacji, powoływanie się na jakąkolwiek w tak ważnych sprawach jest śmieszne. Może jest w tym prawda, naziści testowali na ludziach "leki", cyklon B sam się nie wyprodukował.
Człowiek aż chce wierzyć w to, o on mówi. Ale to kolejny film w stylu cajt-gajsta. Pewne rzeczy to fakty i pewniki, pewne mogą być wyssane z palca. Te niekoniecznie potwierdzone informacje zestawione z tymi pewnymi robią miłą aurę pewności, że właśnie tak jest.
Nie daje wiary w czystość moralną i finansową wielkich koncernów. Nie daje też wiary temu człowiekowi bo jako człowiek światły powinien wiedzieć, że ważne jest źródło informacji. Były patenty - są numery patentów, można przedstawić. Co do reszty - skoro sie głosi takie nowiny to tym bardziej trzeba się postarać i znaleźć dowody. Inaczej całe gadanie jest nic nie warte.
Pozdrawiam
Analityk
Dołączył(a): 28 lis 2005, o 20:10 Posty: 608 Lokalizacja: Kraków
To tak jak z teorią o tym, że Amerykanie jednak nie stanęli na księżycu albo stanęli, ale później. Jakiś dziennikarz mądrala stwierdził, że skoro flaga powiewała to nie mogli być na księżycu. Jakoś nikt tego nie zauważył wcześniej. Nawet cały sztab radzieckich speców, którzy tylko czekali na każdą, nawet najdrobniejszą wpadkę Stanów. Nie ma sensu wierzyć takim teoriom spiskowym...
17 lut 2011, o 15:51
Afgan
Było nie było, nie ważne, wazne ze tak mogło być. On twierdzi ze to sprawdził, nam sie nie chce. Naiwnym jest przyjecię tego jako pewnik, naiwnym jest też olanie tego ze to zbyt złe by było realne.
Nie trzeba sprawdzać podawanych faktów, wystarczy na chwile przyjąc że to co przedstawiają takie spiskowe filmy rzeczywiscie mogło miec miejsce, lub ciągle ma, i wtedy właśnie włos się jeży.
_________________ Zakazuje modom dopisywania się do moich postów
17 lut 2011, o 18:39
analityk
@MODERATOR
Przyjmowanie wszystkiego czym Cię karmią też jest niebezpieczne. Z jednej strony mam media, które robią kisiel z mózgu, z drugiej to. Prawda leży gdzieś po środku.
A co powiecie o "Samobójstwo" Suworowa? Też teoria spiskowa ale w nią jakoś bardziej chce się wierzyć. Skoro tak, to znaczy, że teorie spiskowe to nie czcza gadanina.
Dołączył(a): 20 sie 2004, o 09:48 Posty: 1084 Lokalizacja: /dev/nul
analityk napisał(a):
Przyjmowanie wszystkiego czym Cię karmią też jest niebezpieczne. Z jednej strony mam media, które robią kisiel z mózgu, z drugiej to. Prawda leży gdzieś po środku. A co powiecie o "Samobójstwo" Suworowa? Też teoria spiskowa ale w nią jakoś bardziej chce się wierzyć. Skoro tak, to znaczy, że teorie spiskowe to nie czcza gadanina.
A i owszem. Tylko zawsze znajdzie się jakiś raymundo, który wszystko porówna do Kaczyńskiego. Bo jest jedyna prawda, ta ogłaszana przez chudego ruja.
Cytuj:
Ale styl tego wykładu jest taki jak konferencji prasowej Jarosława Kaczyńskiego- który mógłby powiedzieć dokładnie to samo dodając, że właścicielem bayera był tak naprawdę dziadek Tuska z wehrmachtu występujący pod fikcyjnym nazwiskiem. A cały interes jest ciągnięty do dzisiaj przez Merkel, Tuska i Putina.
Niestety, czegoś takiego nie mówił. Odstaw narkotyki lepiej. Bo raz, że bredzisz, dwa, że zaprzepaścisz szansę jaką dało Ci przez pójście na wybory i wypisywanie głupot na forach internetowych zostanie "młodym, wykształconym i z dużego miasta".
17 lut 2011, o 20:12
pseudochemik
Dołączył(a): 18 lut 2011, o 16:01 Posty: 19 Lokalizacja: z jaskini chemii
Akurat Yodok Stories to nie był film "spiskowy", tylko autentyczny dokument o tym, co się dzieje w Korei, co robią tam z ludźmi. Widziałem tylko kawałek, i to mi wystarczyło. Włos się jeży, bo nie ma podstaw aby uważać to za fikcję - to jest w tym najgorsze.
O jakim Suworowie piszesz, analityku? Czy o tym mordercy ruskim, który dokonał rzezi Warszawy-Pragi w listopadzie 1794 roku? Ktoś taki zasługiwał na taki koniec - choć podejrzewam, że to tylko zbieżność nazwisk. Zresztą nie obchodzi mnie biografia tego zbrodniarza.
A co do tych koncernów to ani zupełna wiara w to, ani też i totalna niewara i odrzucenie "na wstępie" nie jest roztropna. Nic nie jest białe ani czarne w takich tematach... :/
Nie wiem też, co macie do tego kaczyńskiego. Ślepi jesteście czy niepoczytalni (pisze to do ludzi ogarniętych chorą nienawiścią do Kaczyńskiego i to jego obłudnie oskarżających o mowę nienawiści! :!: ), że nie widzicie jak został nasz naród oszukany (czy raczej jego durnowata część, która ma przewagę w wyborach)?! Nie słyszycie, co planują zrobić ws. płatnych studiów? : :!:
Kaczyński przynajmniej oświatę chce utrzymać darmową dla wszystkich, a nie zrobić jej przywilejem dla najbogatszych szumowin! Ja np. jestem studentem i wbrew pozorom obchodzi mnie, co rząd majstruje przy kestii studiów wyższych. I nie należę do większości durniów polskich, którym można wszystko wmówić poprzez "opiniotwórcze" media!
_________________ Moja xywa jest celowo taka prowokująca - ma podkreślać pokorę, z jaką podchodzę do nauk chemicznych.
I każdemu podobną zalecam!
Tzn. pokorę, niekoniecznie xywę...
18 lut 2011, o 16:46
Elmo
@MODERATOR
Dołączył(a): 28 lis 2005, o 20:10 Posty: 608 Lokalizacja: Kraków
raymundo napisał(a):
No może i ileś tam prawdy w tym jest. Ale styl tego wykładu jest taki jak konferencji prasowej Jarosława Kaczyńskiego- który mógłby powiedzieć dokładnie to samo dodając, że właścicielem bayera był tak naprawdę dziadek Tuska z wehrmachtu występujący pod fikcyjnym nazwiskiem. A cały interes jest ciągnięty do dzisiaj przez Merkel, Tuska i Putina.
CTX napisał(a):
analityk napisał(a):
Przyjmowanie wszystkiego czym Cię karmią też jest niebezpieczne. Z jednej strony mam media, które robią kisiel z mózgu, z drugiej to. Prawda leży gdzieś po środku. A co powiecie o "Samobójstwo" Suworowa? Też teoria spiskowa ale w nią jakoś bardziej chce się wierzyć. Skoro tak, to znaczy, że teorie spiskowe to nie czcza gadanina.
A i owszem. Tylko zawsze znajdzie się jakiś raymundo, który wszystko porówna do Kaczyńskiego. Bo jest jedyna prawda, ta ogłaszana przez chudego ruja.
Cytuj:
Ale styl tego wykładu jest taki jak konferencji prasowej Jarosława Kaczyńskiego- który mógłby powiedzieć dokładnie to samo dodając, że właścicielem bayera był tak naprawdę dziadek Tuska z wehrmachtu występujący pod fikcyjnym nazwiskiem. A cały interes jest ciągnięty do dzisiaj przez Merkel, Tuska i Putina.
Niestety, czegoś takiego nie mówił. Odstaw narkotyki lepiej. Bo raz, że bredzisz, dwa, że zaprzepaścisz szansę jaką dało Ci przez pójście na wybory i wypisywanie głupot na forach internetowych zostanie "młodym, wykształconym i z dużego miasta".
pseudochemik napisał(a):
Akurat Yodok Stories to nie był film "spiskowy", tylko autentyczny dokument o tym, co się dzieje w Korei, co robią tam z ludźmi. Widziałem tylko kawałek, i to mi wystarczyło. Włos się jeży, bo nie ma podstaw aby uważać to za fikcję - to jest w tym najgorsze.
O jakim Suworowie piszesz, analityku? Czy o tym mordercy ruskim, który dokonał rzezi Warszawy-Pragi w listopadzie 1794 roku? Ktoś taki zasługiwał na taki koniec - choć podejrzewam, że to tylko zbieżność nazwisk. Zresztą nie obchodzi mnie biografia tego zbrodniarza.
A co do tych koncernów to ani zupełna wiara w to, ani też i totalna niewara i odrzucenie "na wstępie" nie jest roztropna. Nic nie jest białe ani czarne w takich tematach... :/
Nie wiem też, co macie do tego kaczyńskiego. Ślepi jesteście czy niepoczytalni (pisze to do ludzi ogarniętych chorą nienawiścią do Kaczyńskiego i to jego obłudnie oskarżających o mowę nienawiści! :!: ), że nie widzicie jak został nasz naród oszukany (czy raczej jego durnowata część, która ma przewagę w wyborach)?! Nie słyszycie, co planują zrobić ws. płatnych studiów? : :!:
Kaczyński przynajmniej oświatę chce utrzymać darmową dla wszystkich, a nie zrobić jej przywilejem dla najbogatszych szumowin! Ja np. jestem studentem i wbrew pozorom obchodzi mnie, co rząd majstruje przy kestii studiów wyższych. I nie należę do większości durniów polskich, którym można wszystko wmówić poprzez "opiniotwórcze" media!
Dalibyście sobie (i innym) chociaż na chwilę spokój z tą polityką...
18 lut 2011, o 18:12
analityk
@MODERATOR
Elmo napisał(a):
Mosznaby ale temat traktuje o polityce.
Pseudochemiku, mówię o Suworowie znanym też jako Władimir Bogdanowicz Rezun. Szkoda, że cie nie interesuje, ciekawa postać.
Dołączył(a): 19 lut 2009, o 01:16 Posty: 456 Lokalizacja: /dev/random
Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze, a w biznesie i na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone. Nie zdziwiło by mnie, jeżeli te informacje były by wyssane z palca albo też były by prawdą. Z największym szacunkiem dla wszystkich, ale my wszyscy razem do kupy wziąwszy jesteśmy "zbyt ciency w uszach" aby ogarnąć zamiary wielkich koncernów. Z tym to jak z dziewictwem 17 latek - niby są, ale nie stwierdzono...
19 lut 2011, o 03:50
Qwerty
Film jest bardzo interesujący, zastanawia mnie m.in : w filmie jest mowa produkcji z amoniaku materiałów wybuchowych, czyli chyba chodzi o patent Ostwalda, pracował dla nich czy niby po prostu sprzeał im swój patent?
_________________ panta rhei kai ouden menei
19 lut 2011, o 12:14
pseudochemik
analityk napisał(a):
Elmo napisał(a):
Mosznaby ale temat traktuje o polityce. Pseudochemiku, mówię o Suworowie znanym też jako Władimir Bogdanowicz Rezun. Szkoda, że cie nie interesuje, ciekawa postać.
Aha, teraz już wiem o kogo chodzi - postać rzeczywiście dość ciekawa.
którego ruscy uważają za bohatera, co każdy obiektywnie patrzący na historię Polski uzna za hańbę i skandal.
_________________ Moja xywa jest celowo taka prowokująca - ma podkreślać pokorę, z jaką podchodzę do nauk chemicznych.
20 lut 2011, o 12:30
onerous
Dołączył(a): 3 lut 2011, o 15:33 Posty: 85 Lokalizacja: z piekła rodem
Wznawiając narzekanie na firmy farmaceutyczne, widzieli "epidemię" świńskiej grypy? I propagandę że trzeba się szczepić? Otóż:
1: W meksyku umiera się nawet na zwykłą grypę.
2: W polsce w przypadku gdyby ktoś zachorował na świńską grypę a media nie robiłyby w okół tej choroby takiego hałasu, lekarz nawet nie zaleciłby jechać do szpitala, bo zdiagnozował by normalną grypę. Po dwóch tygodniach gość byłby zdrów. Jak nie ma się AIDS to się nie ma czego bać. A polityką którzy spowodowali zakup szczepionek powinni dać dożywocie.
_________________ Bum, headshot!
Zasady są po to żeby neutralizować kwasy.
Nie materiały wybuchowe lecz chęć szczera zrobi z ciebie kalekę.
20 lut 2011, o 22:53
pseudochemik
onerous napisał(a):
A polityką którzy spowodowali zakup szczepionek powinni dać dożywocie.
Wybacz, że Ci to wytykam, onerous - ale jak możesz dopuszczac się takiej językowej profanacji!? Po poslku piszmy, a nie po polskiemu... :/
Nie piszę tego złośliwie, serio, nie bierz tego do siebie - po prostu taki błąd ortograficzny to jakaś makabreska!
_________________ "Nie poradzisz nic bracie mój, gdy na tronie siedzi..."
21 lut 2011, o 18:05
pseudochemik
Czym innego literówka, rajku, a czym innym napisanie tak oczywistej końcówki błędnie. To chyba jednak ogromna różnica...
Tym politykom, (celownik liczby mnogiej)
z tą kobietą (narzędnik liczby pojedynczej rodzaju żeńskiego).
"Jesteśmy Polakami, więc mamy obowiązki polskie!" - również i w ortografii! Parafrazując to, co pięknie napisał kiedyś wielki patriota i erudyta Roman Dmowski...
Nie musisz tłumaczyć błędu, na języku polskim uważam wystarczająco by wiedzieć jak deklinować.
Dmowski? A to nie ten antysemita co uważał, że światem rządzi masoneria?
Nawet pasuje do tych karteli farmaceutycznych
21 lut 2011, o 18:16
pseudochemik
rajek1992 napisał(a):
Nie musisz tłumaczyć błędu, na języku polskim uważam wystarczająco by wiedzieć jak deklinować. Dmowski? A to nie ten antysemita co uważał, że światem rządzi masoneria?
Spoko, nie pisałem deklinacji ze złośliwości, serio.
Antysemita? Szok normalnie, szok... Kto Ciebie uczył historii, chłopcze, kto Ci tak Twój młody umysł skutecznie zatruł obrzydliwą propagandą godną samego mistrza Goebbelsa...?
A kim jesteś rajku, Aszkenazyjczykiem jakimś czy kim, że tak się obawiasz antysemityzmu? Zresztą rzekomego w przypadku Dmowskiego, bo on pisał po prostu obiektywnie - jako prawdziwy Polak. Ale o tym widocznie w Twoich zakłamanych podręcznikach (podobnie jak i w moich zresztą!) nie napisano...?
A kto rządzi światem według Ciebie? Może demokratycznie wybrani dobrotliwi i mający na uwadze tylko dobro obywateli "pierwsi obywatele"? Trochę zazroszczę takim ludziom sposobu widzenia świata, że jest taki naiwny. Szkoda, ze prawda jest inna i żadna propaganda, usiłująca zszargać pamięć Wielkich Polaków jak ś.p. R. Dmowski, nigdy jej nie zmieni.
A jako doskonały komentarz, poetycki wprawdzie, ale doskonale pasujący do tego posta i wyrażający moje podejście do tej całej awantury tutaj rozpętanej niepotrzebnie przez Ciebie, rajku drogi, przytoczę słowa Mickiewicza z wiersza "Do przyjaciół Moskali":
Cytuj:
Kto z was podniesie skargę, dla mnie jego skarga Będzie jak psa szczekanie, który tak się wdrożył Do cierpliwie i długo noszonej obroży, Że w końcu gotów kąsać - Rękę, co ją targa.
Ani nie boję się antysemityzmu, ani nie boję się Żydów. Pisałem o tym co wiem, i tego akurat o dziwo nie ma w moim podręczniku z historii.
A. I oprócz tego wyrafinowanego i poetyckiego języka radziłbym Tobie również podchodzenie z większym dystansem do tego co czytasz, oraz trochę odważniejsze postrzeganie ironii.
A o tym co sądzę o rządzących tym światem nie powiedziałem ani słowa, więc nie wydaje mi się byś mógł pisać, że naiwnie wierzę w propagandę
Powróćcie lepiej do tematu, ja się nie znam w nim więc kończę.
Pozdrawiam
Rajek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości