DJ MHz napisał(a):ze starego faksu, drukarki, itp. kumpel niekiedy mi daje...
ostatnie 4 wyrazy -> to mówi samo za siebie

Moderator: #Moderatorzy
kubatron napisał(a):Mendelejew i jego spolka
iras napisał(a):Witam, jako ze jest to mój pierwszy post chciałem sie przywitac z wszystkimi userami i na dzien dobry mam pytani:czy ktos wie jak z proszku np. z glukozy zrobic bryłe - oczywiscie wiem o wodzie ale to nie to co bym oczekiwał- chodzi mi ogólnie jak z proszku zrobic bryłę. pozdrawiam
zostawmy to dla potomności niech potomni wiedzą ze są na świecie PRAWDZIWI IDIOCI no to nawet smieszne jest jak dla mnie(...) wam w dupe PEDAŁY CWELICE je***! obciagacie sobie nawzajem to wam sie w baniach pojebało, pier*** sie z waszymi tatusiami SZMATY ROZKURWIONE!
artnew napisał(a):nie mialem na mysli wody w postaci gazu tylko wlasnie w postaci pary wodnej
Nostra napisał(a):a więc to takie scierwo... jak byłem mały to miałem naje-ne we łbierobiłem kogiel mogiel super extra magiczna mixture, ten piołun, woda, i wszystkei okoliczne trawy.... potem posłużyło mi to przy pochowaniu świętej pamięci żaby, gdyż bawiłem się w lekarza, skalpelem było szkło znalezione przy chodniku, żaba cierpiała na KAC'a czy Katastroficzną Anemię Całocielną... uśmierzyłem jej ból...
pochowana z szacunkiem, zakopana, polana tą mieszanką, a na wierzchu kwiatki były!
cóż, dziś w życiu bym nei umiał rozkroić żaby, z powodu poszanowania dla zwierząt (oprócz robali!!! te to z chęcią tępię NaOH! - szczególnie nalane w mrowisko na podwórku) i ogólnie obrzydzenia...
ale Nostra wyrósł już na porządnego obywatela![]()
wydaje mi się że nie bardzo to na temat? sorki Malutki xD musiałem się zwierzyć, to był sekret mój i kolegi od czasów gdy mieliśmy po 6-8 lat
Panzerfaust_PL napisał(a):Z chemicznej "pożycz" ja tak uprowadziłem kilkanaście g Magnezu a babka często na chemii wchodzi z klasy a odczynniki na tyłach sali zostają tylko jeden przy drzwiach stoi a drugi bierze ile sie da.
Panzerfaust_PL napisał(a):to były dawne czasy zainteresowania pirotechikąod czegoś w końcu trzeba było zacząć nie?
nicnowego napisał(a):ostrzeżenie za nieużywanie przeglądarki i nieznajomość języka polskiego.
front napisał(a):sa ciekawsze wzorce do nasladowania.
No np. JA![]()
![]()
Mi tam chemica dała bez problemu.
front napisał(a):cytat ze sklepu....Pastor napisał(a):Kupię każdą WSKę w dobrym stanie i po przystępnej cenie![]()
podobno to forum chemiczne.....
Ce-Ha napisał(a):oglądałęm kiedyś na tvp1 film o chemi i tam były pokazany "wytrysk ludwika" [...] i po chwili strzelił na wysokość około 4-5 metrów
niech zostanie dla potomnosci...Misiek napisał(a):Wytrysk Ludwika, następuje, gdy się Ludwik bardzo podnieci.
Jeśli masz pindola (siusiakiem zwanym, aby go zlokalizować, kup koszulkę, model 3, która poinformuje Cię, gdzie ów pindol się znajduje.)
Zlokalizowawszy pindola, musisz użyć googli
Po czym przystąp, do opisanego TUTAJ zachowania.
Po pewnym czasie zaobserwujesz wytrysk.
Ludwik ma analogicznie
Vendral napisał(a):Ja w sumie jak robie efbeka to 70% Kclo3 20% Al oraz 10% S. Według mnie to jest najodpowiedniejsze i w miarę dostępne proporcję. Jak robilem z węglem to się paliło bardzo wolno jak na FB.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości