mr.chemikkko napisał(a):Oczywiście okularów ochronnych nie było. /bo po co??/

A kto by pomyslal zeby do obiadu podawac coca-cole

Moderator: #Moderatorzy
Marc n napisał(a):Xteror napisał(a):Hello, słyszałem o takim czymś jak Elektroliza Związku Chemicznego. Mam pytanie czy można do dużej bateri "przykleić" gwoździe, no chyba że się myle mógłby mi ktos wytłumaczyć jak się robi elektrolize? Wink Z góry dzięki
po tym nasza administracja nie wyrobiła...
DK napisał(a): Nie długo zrobię pocisk wypełniony HTMD![]()
![]()
Oczywiście zrobiony ze śruby M10
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Royal napisał(a):Witam jestem tu nowy i chciałem sie zapytać czy nie wychodzac z domu moge zrobić sobie mała bombke z składników domowych!! Jeżeli tak to prosze o małego tutka!
Elmo napisał(a)::lol:![]()
Coz... Czlowiek uczy sie cale zycie
![]()
![]()
Coz... Czlowiek uczy sie cale zycie
![]()
Bystry napisał(a):Masturbuje sięPykam Spring/ Mfo
wyklety napisał(a): kwas 'pachnie' (a raczej wędruje przez nozdrza prosto do mózgu) jak prawdziwy ze szkoły.
kolega nie zrozumiał ironii Marc_n`akewin512 napisał(a):marn c sa fajne prochy i latwe jak chcesz moge ci podac kilka ktore zrobisz na pewno
Darkwalker napisał(a):Sposobu na wyhodowanie wirusa choroby, np. grypy.
Skąd wziąć składniki, w jakiej temperaturze się mają rozwijać itp.
(a to do potrzeb własnych)
nuclear napisał(a):hoduj bakterie... zmieszaj odrobine bialka z jajek z cukrem i na szalke pteriego... pomaz tę pozywke pałeczka ktora wycierales publiczna toalete i po kilku godzinach bedziesz mial pierwsze kultury...
Darkwalker napisał(a):Pomysl niezly i banalny, a napisałbyś coś jeszcze o warunkach, w jakich mają być przetrzymywane?
Darkwalker napisał(a):A więc dobrze panie Moderatorze.
Jak się domyślasz, chodzę jeszcze do szkoły.
Mam również praktykę.
A żeby nie iść na praktykę, potrzebuję zwolnienia od lekarza,
a lekarz mi go nie wypisze nie mając ku temu powodów.
Nie mam czasu na czekanie az sie przeziebie albo zaraze od kogos innego.
Przecież napisałem: do potrzeb własnych.
Turuś napisał(a):Siema, mam pytanie, czy sreberko od czekolady może mi zastąpić folie polietylenową ?, pytam gdyż chce zrobić C2H4 (g) i do tego doświadczenia potrzebuje właśnie spalić folie polietylową.
front napisał(a):Turuś napisał(a):W temperaturze pokojowej SO3 jest ciałem stałym ;> (10*C-15*C)
A ja myslalem ze 20*c...
torus napisał(a):W temperaturze pokojowej SO3 jest ciałem stałym ;> (10*C-15*C)
A tym duszącym gazem nie może być trójtlenek siarki, gdyż chłopak by już nie żył, ponieważ SO3 pobierał by wode z błon śluzowych tworząc H2SO4 ;P
01:39:35 Turuś (GG# 8192572)
no ale wracajac do kwasow nietrwalych no a kwas siarkowy (VI) jest trwalty to czemu po podgrzaniu rozklada sie na SO3 i H2O?
01:41:23 Turuś (GG# 8192572)
tutaj masz moderator napisal ze podgrzewajac
01:44:38 Turuś (GG# 8192572)
slyszalem ze SO3 to najgorsze g*wno jakie moze byc
01:45:39 Turuś (GG# 8192572)
no a co jest gorsze SO3 czy CO?
10:49:06 qkurdej (GG #9193894)
SO3 ma gryzący kwaśny zapach w końcu w stanie gazowym też z wodą reaguje a poza tym dymi (tworzy mgłę kwasu)
10:50:16 qkurdej (GG #9193894)
już mówiłem że jak bedzie w stanie gazowym i dostanie sie do układu oddechowego to z wodą z błon śluzowych tworzy H2SO4
a tak przy okazji czy daloby sie odpalic odpalic Fe2O3+Al2 za pomoca saletry potasowej z weglem drzewnym lub kamiennym
Posiadam w swoich odczynnikach:
- KMnO4 (3x30g)
- Jodyna (taka z apteki)
- Gliceryna
- Nd. Potasu
- H2O2 (3%)
- Dwutlenek manganu
Zrobiłem już:
- Samozapłon (gliceryna + nd. potasu)
Panzerfaust_PL napisał(a):Wszyscy w trymiga załapali o co mu chodzico to jest ten nd?
Panzerfaust_PL napisał:
Laughing dobre! metan by świecił Razz haha co ci john do łba szczeliło?
błędne ogniki owszem zdarzają się, ale nie słyszałem żeby płonący metan na zielono świecił.Chemiczka w szkole, jak mielismy lekcje o metanie mówila, ze to wlasnie palacy sie metan powoduje taki efekt (poprostu skojarzylem fakty Laughing )
blizzard napisał(a):Panzerfaust_PL napisał(a):Wszyscy w trymiga załapali o co mu chodzico to jest ten nd?
nitrodupaz potasu![]()
Panzer, ty chyba całymi dniami forum przeczesujesz w poszukiwaniu kwiatków
admiral napisał(a):2.Czy siarczan megnezu to to samo co magnez i czy mozna zrobić z niego fotobłyska?
admiral napisał(a):Zna ktoś przepis na jak zrobić bardzą mocną tak zwaną bombe?
Czy petarda z rurki pcv wystarczy?
Jak sądzicie co to za miesznina
Tutaj cos czego nie powinno byc..cos z kinem
toc akurat post fajny i smieszny z innego tematu ale do tego pasuje jak najbardziejPotrzebujesz, troche NH4HCO3, H2O, koniecznie 100% i jajko z kinder niespodzianki. Wsypujesz, zalewasz, zatykasz, rzucasz, chowasz sie do schronu, oglądasz błysk nuklearny, wychodzisz ze schronu, niczego wokół nie ma, doświadczenie skonczone.
Mam problem słyszałem że kret do udrożniania rur w granulkach w połączeniuz wodą wybucha. Czy to prawda jeśli tak to jakie powinny byc proporcje i jak tego ciekawie uzywac
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość