Mam problem, mianowicie chce podlaczyc do pradu wkretarke ( 18V ) poprzez zasilacz z komputera, i moje pytanie brzmi, czy sa jakies kabelki na ktorym bedzie wlasnie takie napiecie, jak sa to ktore to ?
Pozdr
13 lip 2007, o 19:46
Bystry
odp.
kur** na forum to było ze stoo razy ! Przepraszam, ale nie wytrzymam już więcej ... ciągle jakieś ****** nie używają opcji szukaj Masz w załączniku i następnym razem nie będzie takiego loozu !
Bystry
Dołączył(a): 4 cze 2006, o 20:19 Posty: 1039 Lokalizacja: Warszawa
Bystry
1 nie jesteś modem wiec nie wiem skad ta gadka
2 mozna napisac to samo z kultura
13 lip 2007, o 20:04
Anonymous
kultury tu czasami troche brak. nie pije osobiscie do Bystrego, to poprostu taki klimat. ale wracajac do rzeczy: na zasilaczu komputerowym masz dosc mocne wyjscie na 5V, obslugujace m.in. procesor oraz takie sobie wyjscia po 12V, moze z 1,5-2A na napedy z twardzielem wlacznie. tak bylo bynajmniej pare(nascie) lat temu. 18V raczej tam nie znajdziesz, a te 12V moga nie wystarczyc... swoja droga troche dziwne napiecie robocze, te 18V...
13 lip 2007, o 21:46
bbiernat
Jest możliwość zrobienia 18V na zasilaczu komputerowym ale trzeba się coś znać na elektronice ąeby przestawić przetwornicę na wyższe napięcie i wymienić kondensatory.
Trochę zabawy jest. Bardziej polecam kupić używany transformator, wstawić mostek z kondensatorem i to wystarczy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości