Wiem że były takie tematy bo czytałem ale mimo to mam pytanie jeśli mój kondensator ma 330v i 220 uf czy to starczy do stopnienia drucika oporowego i jeszcze jedno pytanie czy ktoś ma zdjęcia albo zna jakąś stronę gdzie jest pokazane jak zrobić spłonkę ?
kondzio powinien wystarczyć do przepalenia drucika oporowego (mysle ze mówisz tu o wolframie)
z tym ze weź pod uwagę rezystancję przewodu (najlepiej najcięższy bd dawał mniejszy opor)
a co do spłonki to masz dużo filmów na youtube a także na głównej stornie masz opisana spłonkę (www.vmc.org.pl)
Ten drut co pokazałeś na allegro będzie zły, nie przepali go, już próbowałem bo mam podobny. Kup sobie najlepiej druciak kuchenny w sklepie za 6zł ze stali nierdzewnej i bez problemu go przepali ok. 2-3cm. Taki druciak starczy ci na pewno na bardzo bardzo długo, ponieważ jest go tam ładnych parę metrów...Pozdo
A wracając chce do odpalania rakiet zrobić takie coś by jakieś 5 m od rakiety stała skrzynka z mechanizmem lampy błyskowej baterią i mam starą motorówkę zdalnie sterowaną i chcę żebym przesuwając dźwignię do przodu z odległości 70 m puścić impuls do tego drucika. I czy jeśli mam dwa kabelki idące do silnika i podłącze je w miejcie gdzie w tej lampie jest przycisk testowy (który puszcza błysk) czy to zadziała. I cz z tej samej baterii mogę zrobić zasilanie radia i lampy błyskowe ?
kolego!
masz raczki wyprobój sobie a nie zadajesz durne pytania co nam daje jaki masz kondzio . Możemy Ci dac porady ale nie zrobimy Ci tego i nie wyślemy!Co ty chłopie.
kolka