Kijanka na SSA

Rocket construction. Budowa, opisy i konstrukcje rakiet

Moderator: #Modelarstwo Rakietowe

Kijanka na SSA

Postprzez homik » 3 sie 2007, o 22:10

Witam otóż od paru dni próbuję okiełznać SSA jako paliwko do naszych rakiet ale za chiny nie wychodzi niżej wszystko opisałem pozdro

Odważam 6gram kclo3 potem 4 gramy BNa mieszam bardzo dokładnie potem prasuję w zmodyfikowanej strzykawce (2ml)znaczy się z dwóch stron jest tłoczek w jednym malutkie 3 dziurki żeby powietrze miało gdzie uciekać sypię porcjami SSA ubijam wstępnie to w rękach potem w imadło jak już skończę wyciągam taki sprasowany wałek wkładam go do papierowego korpusu ze zwiniętych kartek o wym. dł. 30cm szer. 11cm śr podobna jak strzykawka 2ml nie smaruję tego klejem tylko zaklejam taśmą żeby się trzymało Wink
potem zatyczka z jednej strony srajtaśma + super glue wychodzi bardzo wytrzymała zatyczka potem wkładam mój bloczek paliwka który wchodzi jeszcze dodatkowo w papierku żeby nie miał luzów do tego lont przyklejony do ścianki silniczka na super glue podpalam no i robi się gwizdek ale nie chce za chiny ludowe polecieć jutro nagram filmik sami zobaczycie. Opiszcie co jest źle może do paliwka dodać tej stearyny ?? Prasuję na mokro (spirytem) :D

Pozdrawiam homik
Ostatnio edytowano 3 sie 2007, o 22:14 przez homik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
GG:440220
homik

Postprzez Front » 3 sie 2007, o 22:14

eee czy jest tam dysza ?? :lol: IMO zacisk za mały, proporcje słuszne :D
Front

Postprzez homik » 3 sie 2007, o 22:15

Dyszy nie ma bo jak dawałem to z kijanki wychodziła petarda i to nawet mocna. A i żeby nie było to te 10gram SSA starcza mi na około 3 -4 rakietek w małej skali. No na razie nie mogę nazwać tego rakietką tylko gwizdkiem :D
Ostatnio edytowano 3 sie 2007, o 22:19 przez homik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
GG:440220
homik

Postprzez Front » 3 sie 2007, o 22:18

Trza dyszke dac ino odpowiednią :wink: nie prasuj też na sucho :wink: Stearyna jak najbardziej wskazana :D
Front

Re: Kijanka na SSA

Postprzez Dollar » 17 sty 2022, o 21:11

BNa to nie jest wzór na benzoesan sodu.
Dollar

Powrót do Budowa Rakiet