Szukałam tego przepisu preparatywnego już w 4 ksiązkach i straszna kiszka.. Czy ktoś mógłby mi podać przepis dla tego związku?? będe bardzo bardzo wzięczna.. bo to mój ostatni ratunek.. ( no moze nie ostatni bo w sumie moge jeszcze pogrzebac w czytelni.. ale niestety nie mam czasu - wybaczcie ze ide na łatwizne). Znalazłam p-Chloro-N-fenylohydroksyloamina i zastanawiam sie czy ta reakcja jest analogiczna do mojej
Bardzo proszę o pomoc i wielkie dzięki z góry
12 gru 2007, o 16:16
DMchemik
Dołączył(a): 21 cze 2005, o 17:00 Posty: 1595 Lokalizacja: Skoczów
fenylohydroksyloaminy otrzymasz przez redukcję odpowiedniego nitrozwiązku. Przepis na fenylohydroksyloaminę jest nawet v Voglu, ty postępujesz tak samo, tyle że wychodząc z m-chloronitrobenzenu. Oczywiście inna będzie też temp. topnienia produktu.
_________________ Sprzedam wodorotlenek sulfurylu SO2(OH)2, również w postaci r-rów o żądanym stężeniu. Cena do negocjacji.
weź udział:
14 gru 2007, o 01:32
mikor
Dołączył(a): 17 sty 2005, o 11:05 Posty: 375 Lokalizacja: katowice
i nawet przepis na forum jest (na analog) AAAA przepisów na preparat to się szuka w beilsteinie a później idzie się do czytelni abstraktów zamawia się i tłumaczy... przykro mi że o tym nie wiesz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości