Do czego służy Chlorowodorek β,β’ ,β’’-trójchlorotrójetyloaminy.Dostałem go od cioci, która pracuje w laboratorium mikrobiologicznym.
1 lut 2005, o 16:50
Tweenk
@GŁÓWNY MODERATOR
Dołączył(a): 26 mar 2004, o 19:11 Posty: 1171 Lokalizacja: Warszawa
To jest produkt wyczerpującego chlorowania trietanoloaminy za pomocą PCl3 o wzorze N(CH2CH2Cl)3 x HCl. [EDIT]
_________________ Siła to ostateczność, do której uciekają się nieudolni.
Ostatnio edytowano 1 lut 2005, o 17:45 przez Tweenk, łącznie edytowano 1 raz
1 lut 2005, o 17:36
NVX
PROFESJONAŁ
Dołączył(a): 27 lip 2004, o 22:00 Posty: 755 Lokalizacja: From beyond
Re: Chlorowodorek.....
chemik89 napisał(a):
Do czego służy Chlorowodorek ?,?? ,???-trójchlorotrójetyloaminy.Dostałem go od cioci, która pracuje w laboratorium mikrobiologicznym.
No to jesteś posiadaczem chlorowodorku iperytu azotowego - który wiadomo do czego pierwotnie służył . A w medycynie jest stosowany jako cytostatyk.
PS. Jakoś nie mogę uwierzyć w tą ciocię - musiałaby być kompletną ignorantką aby wynosić coś takiego z laboratorium.
_________________ Podczas stosunku do rzeczywistości mam problemy z erekcją
1 lut 2005, o 17:43
chemik89
Mam tego ok.2g.To nie jest dużo.
Ja się tylko pytałem? Chcesz to nie wież ciocia jest kierownikiem jednego z działów i już nie jedną rzecz mi przyniosła.Od czasu do czasu pozbywają się nieopotrzebnych odczynników i szkła.Coś nie coś mi zawsze przyniesie.Nie potrzebuję wywodów z twojej strony
2 lut 2005, o 00:02
NVX
PROFESJONAŁ
Dołączył(a): 27 lip 2004, o 22:00 Posty: 755 Lokalizacja: From beyond
chemik89 napisał(a):
Mam tego ok.2g.To nie jest dużo. Ja się tylko pytałem? Chcesz to nie wież ciocia jest kierownikiem jednego z działów i już nie jedną rzecz mi przyniosła.Od czasu do czasu pozbywają się nieopotrzebnych odczynników i szkła.Coś nie coś mi zawsze przyniesie.Nie potrzebuję wywodów z twojej strony
To po cholerę się pytasz co to jest.
_________________ Podczas stosunku do rzeczywistości mam problemy z erekcją
2 lut 2005, o 10:48
C4
Dołączył(a): 27 lut 2004, o 16:02 Posty: 68 Lokalizacja: centralna Polska
Stary masz fajną ciocię, też bym taką chciał mieć.............
Spytaj sie jej, przy okazjii czy nie mają tam u niej niepotrzebnego estru izopropylowego kwasu metylofluorofosfonowego, bo szkoda by było jakby coś takiego do kosza wrzucili (szkoda mi śmieciarzy i zbieraczy złomu którzy mogliby to ewentualnie znaleźć...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości