Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Zagadka :D 
Autor Wiadomość

Widziałem podobne cuda ale przy innej okazji (z dwa..trzy lat temu na uczelni przy pracach nad fosforoorganika i nie były to gazy bojowe! :D )
Już dokłądnie nie pamietam tej reakcji ale tam chodziło o jakąś pochodną naftalenu i też działali na to (PCl5...może PCl3...nie pamietam )
W kazdym razie to co dostali na widmach NMR nie zagdzało się ani troche z tym co przewidywali........paru prof. nad tym pracowało.....
Ciekawe to w każdym razie....moze warto się pobawić PCl5 PBr5 itp...nigdy nie wiadomo co ciekawego czeka na odkrycie..

25 wrz 2005, o 11:29
@MODERATOR

Post ok
chodzi o to, że jak daj jakas zagadke to nie leci to w ten sposob w jaki lecą reakcje z popularnej literatury. TO JEST ALBO WYJĄTEK, ALBO NIEZBADANE JESZCZE!!!

DOBRA!!
ZAMYKAM TEMAT, BO RZECZYWIŚCIE TUTAJ LUDZIE ZAMIAST MYŚLEĆ O CHEMII ORGANICZNEJ TO WSZĘDZIE WĄCHAJĄ JAKIEŚ WAŁY. MYŚLAŁEM, ŻE JAK KTOŚ MA ILEŚ TAM GWIAZDEK LUB MODERATORSTWO TO COŚ ŚWIADCZY O JEGO POZIOMIE I NIE ROBI SOBIE ŻARTÓW W POSTACI WYPISYWANIA BZDUR...
WIDOCZNIE TUTAJ NIE WSZYSCY!!!

ps. Nie chciałbym obrazić panów (kmno4, tchemika, NVXa i kilku innych kt. narazie nie wymieniam) :), którzy wykazują wysoki poziom wiedzy.
Bardzo zaciekawiło mnie rozwiązanie kmno4, ma ktoś jakąś publikacje na ten temat? kmno4 może sam wymyśliłeś, bo to ma sens i jest dla mnie bardzo ciekawe!! Proszę o kontakt jeśli można :)

25 wrz 2005, o 12:51
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2