witam,
mam pytanie do wszystkich doinformowanych...mianowicie, czy ktoś ma info na temat ile wynosi DL50 dla tłuszczów roślinnych bo nigdzie nie mogę tego znaleźć...
z góry dzięki
pozdrawiam
20 lis 2006, o 23:29
Spirol
a nie LD50 przypadkiem...?
_________________ Wszystkie fotografie i opisy dostępne dla kazdego w sieci WEB
Kontakt na PW :]
21 lis 2006, o 00:56
kilo
DL50 to rzekomo po polsku jest. Zobacz na Wikipedii.
_________________ Nie należy przesadzać z demokracją. Nie chciałbym podróżować statkiem, którego kurs byłby określany głosowaniem załogi, przy czym kucharz i chłopiec okrętowy mieliby takie samo prawo głosu jak kapitan i sternik. -- William Faulkner
21 lis 2006, o 09:11
Sędzisław
Dołączył(a): 9 mar 2006, o 13:13 Posty: 234 Lokalizacja: Wrocław
DL - dosis letalis - termin z czasów, gdy ludzie wykształceni władali językami klasycznymi. LD - lethal dose - zrozumiałe w Harlemie
21 lis 2006, o 10:04
kilo
Sędzisław napisał(a):
DL - dosis letalis - termin z czasów, gdy ludzie wykształceni władali językami klasycznymi
A więc jednak. A myślałem, że to spolszczenie dawka letalna.
_________________ Nie należy przesadzać z demokracją. Nie chciałbym podróżować statkiem, którego kurs byłby określany głosowaniem załogi, przy czym kucharz i chłopiec okrętowy mieliby takie samo prawo głosu jak kapitan i sternik. -- William Faulkner
21 lis 2006, o 10:33
Anonymous
z tego co szukałem to ten dl lub ld jest zamiennie stosowany. i tak i tak...
tylko szkoda ze nikt nie zna odpowiedzi na meritum mojego postu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości