Przydatność do użycia mieszaniny nitrującej. Pilne!
Autor
Wiadomość
Kasia_Sz
Przydatność do użycia mieszaniny nitrującej. Pilne!
Chciałam zapytać czy przygotowana tydzień temu mieszanina nitrująca zachowa swoje właściwości? Dobrze ją zabezpieczyłam, przynajmniej tak mi się wydaje. Potrzebuję ją by nitrować benzen i zastanawiam się czy mogę ją spokojnie wykorzystać czy lepiej zrobić świeżą. Proszę pomóżcie
6 lis 2007, o 12:09
DMchemik
Dołączył(a): 21 cze 2005, o 17:00 Posty: 1595 Lokalizacja: Skoczów
może być, tylko żeby była zamknięta
_________________ Sprzedam wodorotlenek sulfurylu SO2(OH)2, również w postaci r-rów o żądanym stężeniu. Cena do negocjacji.
weź udział:
6 lis 2007, o 12:51
Kasia_Sz
Dzięki:) Mam nadzieje że wszystko pójdzie jak trzeba:)
6 lis 2007, o 13:27
Tchemik
@ADMINISTRATOR
Dołączył(a): 10 gru 2003, o 00:09 Posty: 735 Lokalizacja: Warszawa
Nitroza jesli nie naciagnie wilgoci to i z pare lat moze stac. Spokojnie mozna uzywac.
Ty chcesz nitrowac benzen to i jak sie lekko zawodnila nie bedzie mialo wiekszego wplywu.
Dołączył(a): 6 lut 2005, o 11:23 Posty: 380 Lokalizacja: Tarnobrzeg
Mieszanina nitrująca jak dobrze przechywana, to tak jak poprzednik mówi, może stać długo. Nawet jeżeli troche czasu upłynie i dostanie się nieco wilgoci, ostatecznie do domowych celów też może być, słabsza jedynie wydajność będzie.
Pozdrawiam,
Artur Pałasz
_________________ gg: 1460353
6 lis 2007, o 16:09
DMchemik
Dołączył(a): 21 cze 2005, o 17:00 Posty: 1595 Lokalizacja: Skoczów
nawet przemysłowo produkuje się ileś gatunków nitrozy a następnie są przecvhowywane i czekają na użycie, bo są trwałe:)
_________________ Sprzedam wodorotlenek sulfurylu SO2(OH)2, również w postaci r-rów o żądanym stężeniu. Cena do negocjacji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości