Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Pytanie 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 kwi 2007, o 20:04
Posty: 2
Post Pytanie
Czym różnią się dekstryny żółte od białych? ??

_________________
The Bizzz


23 kwi 2008, o 19:21
Zobacz profil

Dołączył(a): 11 maja 2008, o 16:35
Posty: 46
Lokalizacja: SLO
Post 
Destryna biała Maltodekstryna występuje w postaci białego proszku, jest rozpuszczalna w wodzie. pH jej roztworów wodnych wynosi 5,5 - 7,0. Nie ulega fermentacji. Ma słabo słodki smak i jest łatwo przyswajalna przez organizm człowieka (wchłaniana jest równie szybko jak glukoza).
Zaś żółta czy jak kto woli brązowa w przemyśle jest produkowana w wyniku katalitycznej hydrolizy skrobi pochodzącej z ziemniaków. Żółta To po prostu spieczona mąka. :D :D 8)


17 maja 2008, o 00:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 kwi 2007, o 20:04
Posty: 2
Post 
Wielkie dzięki. :)

_________________
The Bizzz


18 maja 2008, o 19:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 26 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Multumiri adresate phpBB.com & phpBB.ro..
Design creat de Florea Cosmin Ionut.
© 2011

..