Zna ktoś może skład chemiczny skórki owoców cytrusowych oraz prosiłbym o zawartość procentową jeśli to możliwe? A może ktoś jest w stanie polecić takową książkę z której się dowiem tego oraz więcej? Pozdrawiam. : )
7 kwi 2015, o 21:13
compaqchemlab
***
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
Re: Skład chemiczny skórki cytrusów.
Może to Cię zadowoli : https://www.youtube.com/watch?v=J2UaIMfRy6s Narysowałem nawet kilka wzorów, których nie znajdziesz na wiki. Głownie umieściłem w tym filmie wiadomości o wewnętrznych składnikach. na zewnętrznej warstwie jest sporo olejku cytrusowego (citral, limonen itp.). Mam nadzieję, że jakoś pomogłem.
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
8 kwi 2015, o 20:48
tibia313
Dołączył(a): 4 gru 2014, o 00:22 Posty: 34
Re: Skład chemiczny skórki cytrusów.
Jasne, dziękować Oczywiście z tym zgęstnieniem w 6:10 to pewnie przez pektyny, o ile się nie mylę, które wykorzystuje się przy robieniu dżemu. Muszę chyba głębiej poszukać w internecie, by dostać info/książkę o składzie chemicznym także innych owoców.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości
Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach Nie możesz edytować swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników