Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
kwasy dikarboksylowe 
Autor Wiadomość
Post kwasy dikarboksylowe
witam
Moje pytanie brzmi: W jaki sposób można odróznic kwas malonowy i szczawiowy przez ich ogrzanie?


5 mar 2006, o 14:39
Post 
Mozna sprawdzic przy jakiej temperaturze zaczynaja wrzec.
BP kwasu szczawiowego = 190 stopni C
BP kwasu malonowego = 140 stopni C

Roznia jest spora, wiec nie sposob przeoczyc.


5 mar 2006, o 15:39
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Multumiri adresate phpBB.com & phpBB.ro..
Design creat de Florea Cosmin Ionut.
© 2011

..