posiadam zestaw chłodnica z deflegmatorem (wypełnienie pocięte rurki szklane) i w trakcie użytkowania pękła mi chłodnica
mam pytanko czym złączyć nową chłodnicę z deflegmatorem - łączenie przy pomocy palnika odpada - brak umiejętności. czy połączenie przy pomocy np. żywicy epoksydowej było by dobre. czy nie reagowało by z parą alkoholu?
pozdrowionka Emil
19 lip 2005, o 11:33
Anonymous
Najlepiej oddac do "szklarza" - fachowca ktory sie zajmuje obrobka szkla do laboratoriow ... jest na kazdej uczelni wyzszej na wydziale chemicznym ... za niewielkie pieniadze moze ci naprawic nawet peknieta chlodnice , albo dolaczy nowa ...
19 lip 2005, o 11:57
Anonymous
acetate napisał(a):
Najlepiej oddac do "szklarza" - fachowca ktory sie zajmuje obrobka szkla do laboratoriow ... jest na kazdej uczelni wyzszej na wydziale chemicznym ... za niewielkie pieniadze moze ci naprawic nawet peknieta chlodnice , albo dolaczy nowa ...
problem w tym że do takiego szklarza mam ze 150 km i nawet jak bywam w krakowie to w sobotę albo w niedzielę dlaego szukam czegoś w zamian szklarza
19 lip 2005, o 12:31
Anonymous
najpierw owiń ro taśmą teflonową, późńiej wata szklana+wypełanicz.. szukaj wypełniacza który wytrzyma wysokie temp. są też specjalne taśmy, które po ogrzaniu trwardnieją i wytrzymują długotrwałe wys. temperatury.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości