CZAT!!!

Zmiany, pytania, propozycje itd. - dotyczące Vortalu młodego Chemika oraz forum.

Moderator: #Vortal młodego Chemika

Postprzez Mareo » 26 lis 2005, o 20:13

i tak zawsze na chacie jest 1 osoba albo 0 więć po co nicki se robić jak nikt nie chce tam pisać :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nigdy nie zrobiłem żadnej mieszanki pirotechnicznej ani materiałów wybuchowych, a wszystko to co piszę to totalne kłamstwa lub rzeczy skopiowane z innych stron.
Obrazek
Avatar użytkownika
Mareo
**
 
Posty: 412
Dołączył(a): 19 wrz 2005, o 21:22

Postprzez Anonymous » 27 lis 2005, o 10:01

Ja może nie w temacie ale Tchemik czy bedzie można w najbliższej przyszłości zrobić takie coś że naciska sie drukareczke obok całego działu MWK albo MWI i drukuje ci wszystkie arty?? Bo nie chce mi sie wklejać i koipować 40 razy bo chyba tyle jest MW w MWK.
Anonymous
 

Postprzez Tchemik » 27 lis 2005, o 11:38

Pewnie nie ;)
Za duzo by bylo roboty z przerabianiem skryptu.

Pozdro
Tchemik
Tchemik
@ADMINISTRATOR
 
Posty: 735
Dołączył(a): 10 gru 2003, o 00:09
Lokalizacja: Gliwice / Chorzów

Postprzez Anonymous » 20 gru 2005, o 00:39

Ale czat jest naprawde uczeszczany... jak juz ktos wchodzi na forum i ma zamiar troszke posiedzieć niech odpala czat :)
Anonymous
 

Postprzez Anonymous » 6 lut 2006, o 11:38

Ja naprawiam swiat zaczynając od siebie. :D :D
Jak na forum jestem to i na czacie :D :D
Anonymous
 

Postprzez Franz » 6 lut 2006, o 14:36

ja na tym czacie nie widzialem jeszcze nigdy wiecje niz 3 osoby :D wiec zadko kiedy go odpalam..
Avatar użytkownika
Franz
Zasłużony dla forum
 
Posty: 50
Dołączył(a): 12 kwi 2005, o 20:44
Lokalizacja: Astral City

Postprzez Izunia_737 » 12 lut 2006, o 11:04

sativ napisał(a):A teraz wszyscy wchodzimy na czat... i tak codziennie. :) proponuje wprowadzić zasade- przy wejściu na forum trza sie zalogować na czat. Nie trzeba siedzieć tylko co 5 min. patrzec. To czyba nie problem??
Pozdro


Sądzę że to najlepszy pomysł żeby tem czat wreszcie zadziałał tak jak powinien!!!
Izunia_737
 

Postprzez Anonymous » 12 lut 2006, o 20:23

Siedze chwile na czacie a tu nikogo nie ma, LUDZIE gdzie jesteście, przecież tak dużo zalogowanych na forum
Anonymous
 

Postprzez Nuclear » 27 kwi 2006, o 18:38

Taaa... tak duzo zarejestrowanych i tez na forum siedze poł dnia i nikogog na czacie :szok: :szok: :szok: o zgrozo... a moj nick to jak zawsze: Nuclear
gg 1616087... Powrót księcia ciemności, który uroczyście przysięga nie pisać siana i gromić off-top!
Obrazek
Avatar użytkownika
Nuclear
**
 
Posty: 233
Dołączył(a): 22 kwi 2006, o 15:46
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Anonymous » 5 lip 2006, o 11:45

Ostatnio jak próbuje odpalić czat to mi coś takiego wyskakuje:
[11:42] -krakow.ircnet.pl- *** Banned na tym serwerze wymagany jest ident, sprobuj polaczyc sie z innym
[11:42] Error : Closing Link: abcg242.neoplus.adsl.tpnet.pl (*** Banned )
[11:42] Disconnected from krakow.ircnet.pl "


Dlaczego tak jest? Nie mogę wejść na czat przez to :/
Anonymous
 

Postprzez Mice » 3 sie 2006, o 21:45

hmm.mi tez cos takiego wyskakuje ale dotej pory myslelem ze to przez to ze znajduje sie w bruxeli.hmm padaczka
Avatar użytkownika
Mice
 
Posty: 33
Dołączył(a): 5 kwi 2006, o 14:08

Postprzez Tweenk » 4 sie 2006, o 00:04

Piter napisał(a):czy bedzie można w najbliższej przyszłości zrobić takie coś że naciska sie drukareczke obok całego działu MWK albo MWI i drukuje ci wszystkie arty?

To się da zrobić. Nie wymaga to przeróbek skryptu. Przydałoby się natomiast przerobić arty na trochę inny HTML (tzn. żeby wykorzystywały znaczniki p, h2 i h4 zamiast b, u, font i  ), bo znacznie poprawiłoby to wyświetlanie i umożliwiło łatwą manipulację sposobem wyświetlania.
Siła to ostateczność, do której uciekają się nieudolni.
Obrazek
Avatar użytkownika
Tweenk
@GŁÓWNY MODERATOR
 
Posty: 1171
Dołączył(a): 26 mar 2004, o 19:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Jack21 » 1 sty 2007, o 15:23

Widze, że temat czatu troche "przygasł". Było w tym temacie coś pisane o piątkowych wieczorach. Z czystej ciekawości wejde sobie w najbliższy piątek, ciekawe czy ktoś się jeszcze skusi. Ten czat to według mnie świetny pomysł, no dalej panowie wchodzić i wymieniać się wiedzą !
Jack21
Jack21
 
Posty: 60
Dołączył(a): 21 sie 2006, o 18:59
Lokalizacja: Łódzkie

Postprzez Kein » 1 sty 2007, o 15:41

Po co używać Chata skoro jest irc !
Dumny student Politechniki Gdańskiej i jej wspaniałego wydziału Chemicznego na kierunku Biotechnologia !


GG:3716505
Kein
******
 
Posty: 693
Dołączył(a): 14 gru 2005, o 19:30
Lokalizacja: Grudziądz / Gdańsk

Postprzez Jack21 » 15 sty 2007, o 23:41

Po co używać Chata skoro jest irc !
Zgadzasię jest irc, ale trzeba troche pokąbinować i ściągnąc jakąś łatkę, rzeby na niego wejść a na czata wchodzi się od razu i bezproblemowo. Szkoda tylko, że tak rzadko morzna kogoś tam spotkać.
Jack21
Jack21
 
Posty: 60
Dołączył(a): 21 sie 2006, o 18:59
Lokalizacja: Łódzkie

Postprzez blizzard » 16 sty 2007, o 00:41

Yyy, IRC jest prosty jak cep, bo Blady podał bezpośredniego linka do niego, na pogawędkach masz. Poza tym Blady zawsze tam siedzi a ja również nierzadko zaglądam :lol:
Obrazek

Studentem jestem i nikt, kto ma wódkę, nie jest mi obcy.
Avatar użytkownika
blizzard
@MODERATOR
 
Posty: 703
Dołączył(a): 17 sty 2006, o 00:29
Lokalizacja: behind enemy line

Postprzez Mareo » 16 sty 2007, o 16:33

ja zawsze jak wejde na irc to minimum 3 osoby no a jak ktoś nie odpowiada, to nie znaczy ze nikogo nie ma
Nigdy nie zrobiłem żadnej mieszanki pirotechnicznej ani materiałów wybuchowych, a wszystko to co piszę to totalne kłamstwa lub rzeczy skopiowane z innych stron.
Obrazek
Avatar użytkownika
Mareo
**
 
Posty: 412
Dołączył(a): 19 wrz 2005, o 21:22

Postprzez kaziu » 15 lip 2007, o 01:20

Niewiem czemu ale coś ta strona z czatem niedziała.
Avatar użytkownika
kaziu
 
Posty: 43
Dołączył(a): 10 lip 2007, o 21:36
Lokalizacja: Piła

Postprzez crazyuser » 15 lip 2007, o 01:55

kaziu napisał(a):Niewiem czemu ale coś ta strona z czatem niedziała.


nie do konca ;))
dziala i to ladnie :) nie dziala tylko link na vortalu (co i jak to mozna z kaczej zupy sie dowiedziec) a prawidlowy link masz na kazdej stronei forum na dole pod napisem "Kanał IRC - Vortalu młodego Chemika!"
bo jak pewnei zauwazyles na vortalu link pod czatem prowadzi do irca ;)

wogole to pomieszane jest i nie warto sie w to wglebiac ;))) tylko klikac i koniec ;)

Przez ta domene neizla kicha sie robi szczegolnie dla nowych userow.

I przy okazji sugeuje korzystac np z klient mirc :)
co i jak w watku o naszym kanale irc oraz w kaczej zupie troszeczke :)
posiadane odznaczenia i ordery :
snopeczek sianka z kokardką - dar od [email protected]
Obrazek
Avatar użytkownika
crazyuser
*********
 
Posty: 972
Dołączył(a): 4 sty 2006, o 13:38
Lokalizacja: <*>

Postprzez Kazik » 5 wrz 2011, o 00:50

Działa jeszcze ten irc? Czy już u padło? Pamiętam 4 lata temu jeszcze pare osób siedziało
Nie jestem z CBA :P
Avatar użytkownika
Kazik
 
Posty: 26
Dołączył(a): 7 lis 2007, o 18:41

Postprzez raymundo » 5 wrz 2011, o 08:50

Sam irc działa tylko, że nikt tam nie wchodzi.
Obrazek
Avatar użytkownika
raymundo
@MODERATOR
 
Posty: 1477
Dołączył(a): 18 lut 2007, o 17:00
Lokalizacja: SRC

Postprzez SBKch » 5 wrz 2011, o 09:48

Uhm. 8) Ale przygotowana jest nowa wersja :lol: (co powtarzam od kilku lat). Czekam tylko na przenosiny domeny.
Avatar użytkownika
SBKch
Zasłużony dla forum
 
Posty: 249
Dołączył(a): 4 mar 2005, o 10:38
Lokalizacja: Starachowice

Postprzez Jack21 » 5 wrz 2011, o 22:52

Dobrze by było gdyby jakieś ogłoszenie na forum się pojawiło jak cos w tej kwestii drgnie
Jack21
Jack21
 
Posty: 60
Dołączył(a): 21 sie 2006, o 18:59
Lokalizacja: Łódzkie

Postprzez Kazik » 7 wrz 2011, o 12:47

Dobrze by było jakby coś ruszyło :)
Nie jestem z CBA :P
Avatar użytkownika
Kazik
 
Posty: 26
Dołączył(a): 7 lis 2007, o 18:41

Re: CZAT!!!

Postprzez compaqchemlab » 17 lip 2014, o 22:56

pisałem z cobi na pw w takim tempie , że skrzynka się zapychała , no i powstał taki prosty programik mojej idei do chatowania po LAN-ie i chyba po sieci.
Program można pobrać za free (każdy , nawet nie zalogowany w folderze przeznaczonym na materiały z VMC).Niestety jest on mocno niedopracowany (no bo kto normalny podaje swoje IP osobie z którą pisze :roll: ) Mam nadzieję , że zainspiruje moderację ... :P
Link : http://chomikuj.pl/compaqAdam/VMC
PS.: na początku wyświetla się błąd , bo nie została stworzona książka adresowa .
Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
compaqchemlab
***
 
Posty: 1091
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39
Lokalizacja: Cz-wa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Vortal młodego Chemika - VmC



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość