Kupie każdą ilość odpadów zawierających srebro, miedź (nawet zloto), po okazyjnych cenach, 1g = 0,4zł.
9 cze 2009, o 19:00
chemik10
Nauczyciel
Dołączył(a): 30 gru 2007, o 21:59 Posty: 963 Lokalizacja: Katowice
O roztworze mówi się, że jest gęsty, jeśli ma dużą lepkość, a nie gęstość!
Dlatego dodałem przymiotnik "oleisty", żeby nie było wątpliwości...
_________________ <wyk> Państwo się nie martwią że brakuje miejsc, tylko wykład wszyscy mają w jednej sali, konkurs będziecie pisać w warunkach normalnych.
<g>Wolałbym w standardowych, kurtkę zostawiłem w szatni.
9 cze 2009, o 21:06
adrianet
Dołączył(a): 12 kwi 2006, o 17:53 Posty: 20 Lokalizacja: Olsztyn
niestety okazało sie że jest na tyle gęsty że nie da się go przepchnąć przez najgrubszą igłę jaka dostałem. druga sprawa... nie spodziewałem się że ta reakcja jest tak gwałtowna. wkropliłem około 1 cm3 patrze że trochę sie spieniło, myslę ze fajnie, wyczyszczę strzykawkę. i po paru sekundach syk i troche pary z butelki (skojarzył mi sie KMnO4 z gliceryna). i butelka się nagrzała nawet:) więc... jak mocno mogę rozcieńczyc NaOH żeby reakcja zachodziła w miarę szybko ale nie za szybko no i dodatkowo żeby łatwiej mozna było "wciągac" NaOH:) na jutro na trzynastą musze być gotowy:)
11 cze 2009, o 01:29
analityk
@MODERATOR
Nie stosuj maksymalnie stężonego. 2M działa i tak bardzo wydajnie. Zrób r-r około 10%.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość