Przydałaby mi się jakiś dobry katodoluminofor, moglibyście podać mi parę zwiazków które posiadają interesujące mnie właściwości?
Otórz o co chodzi: katodoluminofor chciałby świecić na na szybce po skierowaniu na niego wiazki elektronów z działka elektronowego...
Jesli możecie podajcie średni czas poświaty katodoluminoforów.
26 mar 2006, o 23:48
nicnowego
@MODERATOR
lampy oscyloskopowej i tak "home made" nie zrobisz
_________________ nihil novi sub sole
"zadajmy sobie pytanie czy musiało do tego dojść?
skoro doszło to znaczy, że musiało!"
27 mar 2006, o 00:09
Anonymous
Nie szkodzi, ale luminofor chyba dałoby sie pobudzic do świecenia.
27 mar 2006, o 10:36
DMchemik
Dołączył(a): 21 cze 2005, o 17:00 Posty: 1595 Lokalizacja: Skoczów
rozbierz kineskop
_________________ Sprzedam wodorotlenek sulfurylu SO2(OH)2, również w postaci r-rów o żądanym stężeniu. Cena do negocjacji.
ehe niech rozbierze a potem niech skrobie te malutkie skupiska tych luminatorów, które mu sie pomieszają i jak zaświeci to bedzie miał miks kolorów RGB
_________________ Dumny student Politechniki Gdańskiej i jej wspaniałego wydziału Chemicznego na kierunku Biotechnologia !
GG:3716505
28 mar 2006, o 18:09
ander
najprostszy luminofor to ZnS, ogólnie wiele związków może być luminoformai łatwo znaleźć je w encyklopedii. jednak ciekawsze są dodatki powodujące barwne świecenie- np In
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości