Witam wszystkich :D jestem nowa na forum
Bardzo prosze o pomoc...
Czy ktos moglby mi powiedziec w jaki sposob mozna skrystalizowac glukoze?
Glukoza w postaci bialego proszku zostala bardzo podgrzana i zrobila sie taka miekka i brazowa :? Co musze zrobic zeby znowu zrobic z niej bialy proszek?
Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi...
Z gory bardzo dziekuje za pomoc! :)
4 lis 2008, o 19:14
Garet
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 19:18 Posty: 515 Lokalizacja: Lubelskie
Jak dobrze rozumiem to ta glukoza została zkarmelizowana, a to chyba proces nieodwracalny bo podczas karmelizacji zachodzą jakieś reakcje chemiczne (polikondensacja etc.).
4 lis 2008, o 20:00
SecretKiller
Dołączył(a): 6 sie 2007, o 13:18 Posty: 88 Lokalizacja: co skad...niby ja?
nie odwrocisz tego procesu... nigdy karmelu nie robilas?
_________________
5 lis 2008, o 15:07
mateuszp4
Dołączył(a): 29 kwi 2007, o 17:36 Posty: 124 Lokalizacja: Z mojej miejscowości
to, co zwęgliłaś, to już nie odzyskasz. Przecież glukoza to cukier. Nie da rady tego odwrócić. Możesz sobie najwyżej tym alkohol zaprawić a teraz weź sobie nową glukoze, bo z tamtej już raczej nic nie zrobisz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości
Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach Nie możesz edytować swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników