Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
problem z glukoza 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 4 lis 2008, o 18:54
Posty: 1
Post problem z glukoza
Witam wszystkich :D jestem nowa na forum
Bardzo prosze o pomoc...
Czy ktos moglby mi powiedziec w jaki sposob mozna skrystalizowac glukoze?
Glukoza w postaci bialego proszku zostala bardzo podgrzana i zrobila sie taka miekka i brazowa :? Co musze zrobic zeby znowu zrobic z niej bialy proszek?
Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi...
Z gory bardzo dziekuje za pomoc! :)


4 lis 2008, o 19:14
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 sie 2008, o 19:18
Posty: 515
Lokalizacja: Lubelskie
Post 
Jak dobrze rozumiem to ta glukoza została zkarmelizowana, a to chyba proces nieodwracalny bo podczas karmelizacji zachodzą jakieś reakcje chemiczne (polikondensacja etc.).


4 lis 2008, o 20:00
Zobacz profil

Dołączył(a): 6 sie 2007, o 13:18
Posty: 88
Lokalizacja: co skad...niby ja?
Post 
nie odwrocisz tego procesu... nigdy karmelu nie robilas?

_________________
Obrazek


5 lis 2008, o 15:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2007, o 17:36
Posty: 124
Lokalizacja: Z mojej miejscowości
Post 
to, co zwęgliłaś, to już nie odzyskasz. Przecież glukoza to cukier. Nie da rady tego odwrócić. Możesz sobie najwyżej tym alkohol zaprawić :lol: a teraz weź sobie nową glukoze, bo z tamtej już raczej nic nie zrobisz.

_________________
Dajcie mi gwiazdke... :(


9 lis 2008, o 01:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Multumiri adresate phpBB.com & phpBB.ro..
Design creat de Florea Cosmin Ionut.
© 2011

..