Czym można usunąć napis wydrukowany na kartce?? nieniszcząc jej
Thx za wypowiedzi
7 lut 2006, o 17:59
Anonymous
Korektorem najlepiej . Tusze mają to do siebie, że ciężko je usunąć. Też kiedyś próbowałem i nic. A do czego ci to? Pewnie do przerabiania klasówki jakiejś .
7 lut 2006, o 18:12
Vader
to całkiem niegłupi pomysł...
7 lut 2006, o 18:15
Anonymous
Niedawno przeczytałem, że Komisja Europejska zatwierdziła w 2000 r. projekt nr. EASME 19991A00045 o nazwie Controlled paper cleaning using laser technology (Kontrolowane czyszczenie papieru przy użyciu technologii laserowej). Ciekawe...
7 lut 2006, o 18:45
koman
**
wiem że papier wybiela się chlorem.
tyle że to gaz... ale niewiem jak to wszystko wygląda
7 lut 2006, o 20:29
black_coder
jak dostanę HCl spróbuję kawałek wydruku zawiesić w słoiku, na dole tego słoika HCl+KMnO4, przykryć słoik i zobaczę, co będzie, ale wątpię, że się da wybielić - przecież tusze, tonery zawierają sadzę, IMHO będzie trudno...
możesz mieć nie lada problem, hmm coś co przereaguje z węglem a zarazem zneutralizuje reszte składników. Jakiś utleniacz. Hmmmm sprubuj z perhydrolem on wszędzie zostawia białe plamy moze sobie poradzi z tuszem.
_________________ Dumny student Politechniki Gdańskiej i jej wspaniałego wydziału Chemicznego na kierunku Biotechnologia !
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości