Moderator: #Moderatorzy
Fusarium napisał(a):wiecie jak zrobić??
bawiłem się kapiszowym rewolwerem
Co przykuło moją uwagę że pisze o nim. Prosta Budowa.
Co o tym sadzicie ?
Moze robił już toś coś takiego?
CTX napisał(a):Jak by mi się chciało to bym zrobiłA nie chce mi się załatwiać wszystkich urządzeń, pozwoleń itd. Poza tym baaaaardzo mało mnie to interesuje........
Parabellum napisał(a):Bierzesz odpowiedni wałek (ewentualnie wkręcasz w imadło) i stosując taką metodę, wiercisz w nim otwory wystarczająco precyzyjnie za pomocą wiertarki poziomej za 150 zł, by zgrać je z osią lufy. I nawet "podstawowe narzedzia ręczne" są niepotrzebne! Zobacz jakie to proste...
Fusarium napisał(a):Co przykuło moją uwagę że pisze o nim. Prosta Budowa.
CTX napisał(a):Fusarium napisał(a):Co przykuło moją uwagę że pisze o nim. Prosta Budowa.
Parabellum napisał(a):No nie obrażaj się, Fusarium, sprawa jest dość prosta, musisz mieć wspomnianą wcześniej wiertarkę i jakiś ruchomy uchwyt do mocowania stołowego, jeśli czujesz się wystarczająco pewnie, ze średnią dokładnością (i takiej pewnie oczekujesz) wykonasz element, gorzej będzie oczywiscie z ząbkami popychacza bębenka. Jeśli natomiast nie masz pewności jaki byłby efekt twojej pracy, przejdź się do ślusarza i za niewielkie pieniądze on ci wykona, choć po części, bębenek.
SUMAR napisał(a):a jezeli chodzi o ten bebenek to precyzyjnie go sie zrobi tylko na podzielnicy maszynowej kazdy zaklad slusarski to posiadapracowalem na tym super narzedzie
i odrazu zrobilo by sie ząbki i blokady
SUMAR napisał(a):kurde ale dlaczeko akurat rewolwer nie lepiej zrobic jakiegos lamanca dwu strzalowego np na amunicje 9x19 parabelum chociaz i 0,22 long tez by walilo
Parabellum napisał(a):A ja Tobie, Fusarium, polecam stronkę http://www.strzelecka.net , tam możesz podyskutować na ten temat z dużo lepszymi fachowcami niż na tym forum.
Parabellum napisał(a):Tego to i wiertarką byś nie zrobił (mam na myśli lufę), potrzebna bedzie tu gwintownica (ale przewód będzie miał bruzdy), lepiej przejdź się do jakiegoś fachowca i niech on zrobi ci ten element. W ostateczności znajdź odpowiednią rurkę (będzie problem, bo większość ma za cienkie ścianki) i ją zastosuj w charakterze lufy.
[email protected] napisał(a):heh, widze ze uparty jestesjasne ze da sie zrobic byle czym, z byle czego i byle jak, ale chyba nie o to chodzi
W sredniowieczu moze i robiono rewolwery - nie wiem, specem od historycznej broni nie jestem. Tylko jakie to byly rewolwery? Zwykly bejzbol byl od nich 3 razy skuteczniejszy.
[email protected] napisał(a):Mam nadzieje ze ta wymowna historia uswiadomi Ci ze zrobienie chocby przyzwoitego rewolweru to wcale nie taka prosta sprawa jak sie wydaje.
Pozdro
Fusarium napisał(a):ps: ja słuszałem, że z wiatrówki gładkolufowej daje sie z 50 metrów trafić w jabłko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość