Bazoka na ziemniaki

Military accessories. Broń palna, miny, wykopane bomby, amunicja, wykrywacze metali itd.

Moderator: #Moderatorzy

Postprzez kromich » 20 paź 2007, o 21:53

Siemka, troche spóźnione

kapelusz napisał: "może spróbuj po prostu zmniejszyć komorę spalania? "

Jeżeli zmniejszy, to bedzie miał jeszcze wiekszą siłe. A może mu to tez rozsadzic. Musi ją zwiekszyc.
Dziobak, nie rozwalonego ryja zycze!-->Bartosz :D
Pamiętaj Chemiku młody
Lej zawsze kwas do wody!
kromich
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 lip 2007, o 12:52

Postprzez kapelusz » 21 paź 2007, o 11:46

miałem na myśli to, że do mniejszej komory trzeba mniej gazu wpsiknąć, przez co będzie mniejsza moc. czyż się mylę? gdyby dawać toą samą ilość gazu, to owszem, zgodzę się z tobą. większą moc ma pistolet, czy artyleria (trochę przegięte, ale przykład jest)? tak więc nie uważam, żebym źle radził
to nie moje są słowa
to legenda ludowa
Avatar użytkownika
kapelusz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 7 mar 2007, o 17:19
Lokalizacja: wieś za górami

Postprzez andrew221 » 29 paź 2007, o 16:34

Witam

mama mały problem. otóż mam Pg na pstryczek pi*** tylko kiedy napsikam gazu to iskra przeskakuje ale gaz nie odpala. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć gdzie tkwi błąd ??
Avatar użytkownika
andrew221
 
Posty: 41
Dołączył(a): 29 cze 2006, o 15:05
Lokalizacja: stamtąd

Postprzez doznanie » 29 paź 2007, o 16:35

za duzo gazu
to ma byc 1/10 objetosci spalania komory zeby bylo wystarczajaco duzo tlenu
<center>Obrazek
Obrazek
"...ale to już tak jest, że chemia jest the best i tyle..."</center>
Avatar użytkownika
doznanie
@MODERATOR
 
Posty: 639
Dołączył(a): 3 kwi 2007, o 15:26

Postprzez bloodassassin666 » 16 lis 2007, o 19:16

Witam mam następujący problem :
Gdy mam zapalniczkę z przyczepionymi kabelkami do piezo to iskra jest wyraźna i przeskakuje na spore odległości a gdy tylko przylutuje do zatyczki z 2 drucikami to mi wcale iskra nie przeskakuje co morze być tego przyczyną?
bloodassassin666
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 sty 2007, o 10:23

Postprzez Dziobak » 26 gru 2007, o 21:54

Też miałem ten problem przez to w komorze spalania mojego PG tkwi z 8 śrub które miały odpalać. Po prostu znajdź druciki z innego stopu lepiej przewodzącego.
Dziobak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 28 lip 2007, o 09:08
Lokalizacja: Sochaczew

Postprzez DJ MHz » 5 sty 2008, o 01:14

... może poprostu masz tak porobione że przebicie masz i dlatego... nie wiem co ma do tego "lepszy drucik " skoro one i tak z miedzi.
DJ MHz
**
 
Posty: 391
Dołączył(a): 12 kwi 2005, o 10:29
Lokalizacja: Polkowice

Wyrzutnia na gaz.

Postprzez Tomaszek » 5 sty 2008, o 17:39

Witam, robiłem takie cudo z rury pcv, ale żle sie odpala jak za dużo gazu,najlepiej gaz do zapalniczek,trzeba malutko psiknąc i musi byc sporo powietrza w rurze,co do zapalarek to u nas są do d... na zachodzie można dostac takie do grila sa exstra,ja mam elektryczną sam robiłem jest to przerobka trafo z tv,na generator wn. daje 2000v z 9v,jest to duża iskra,i niezawodzi można znaleśc schemat tego cuda pod hasłem pastuch elektryczny
w goglach.http://www.eres.alpha.pl/elektronika/re ... cle_id=315
polecam na wyjściu dajemy dwie szpiczaste elektrody tak oddalone od siebie by dały iskre. :wink:
Tomcio.
Tomaszek
 
Posty: 1
Dołączył(a): 31 gru 2007, o 15:26
Lokalizacja: Hel

Postprzez DJ MHz » 5 sty 2008, o 17:49

Przekaźnik R15 za 20 zł, do tego trafo wn z TV za pare zł, i aku żelowy 12 V ... hmm... może to być dobre :]
DJ MHz
**
 
Posty: 391
Dołączył(a): 12 kwi 2005, o 10:29
Lokalizacja: Polkowice

Postprzez ryannpl » 21 lut 2008, o 20:55

witam odgzebalem temat bo warty uwagi otoz mam problem


poszukuje najlatwiejszy poradnik do zrobienia iskrownika jestem zdesperowany robie to juz 4 dzień
prosze o prostą instrukcje/filmik z duza iloscia zdjec

wystawie opinie pozytywna za szybką pomoc PROSZE
ryannpl
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 lut 2008, o 20:51

Postprzez doznanie » 22 lut 2008, o 11:47

z racji tego, że posiadam tylko aparat typu PAINT wklejam ładny zapalnik
można też użyć takiego ręcznego iskrownika jak do starych kuchenek gazowych
kliknij na obrazek a poprawi się jakość
Załączniki
kartofelfaust.JPG
<center>Obrazek
Obrazek
"...ale to już tak jest, że chemia jest the best i tyle..."</center>
Avatar użytkownika
doznanie
@MODERATOR
 
Posty: 639
Dołączył(a): 3 kwi 2007, o 15:26

Postprzez ryannpl » 22 lut 2008, o 17:30

dzieki za ten projekt lecz oczekuje cos mniej skąplikowanego czekam dalej

ort /// doz
ryannpl
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 lut 2008, o 20:51

Postprzez doznanie » 22 lut 2008, o 18:24

eee a rurę umiesz skleić ?? to jest tak proste jak łopata nie znajdziesz nic łatwiejszego
<center>Obrazek
Obrazek
"...ale to już tak jest, że chemia jest the best i tyle..."</center>
Avatar użytkownika
doznanie
@MODERATOR
 
Posty: 639
Dołączył(a): 3 kwi 2007, o 15:26

Postprzez ryannpl » 22 lut 2008, o 18:51

nie mam starej kuchenki
Ostatnio edytowano 22 lut 2008, o 22:22 przez ryannpl, łącznie edytowano 2 razy
ryannpl
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 lut 2008, o 20:51

Postprzez doznanie » 22 lut 2008, o 22:18

te piezo to z zapalniczki
a w starych kuchenkach nie bylo iskrownika wiec trzeba bylo takim recznym
<center>Obrazek
Obrazek
"...ale to już tak jest, że chemia jest the best i tyle..."</center>
Avatar użytkownika
doznanie
@MODERATOR
 
Posty: 639
Dołączył(a): 3 kwi 2007, o 15:26

Postprzez ryannpl » 22 lut 2008, o 22:21

mam pytanko czy cos takiego jak to http://allegro.pl/item316353754__palnik ... iatr_.html

było by dobre na zapalnik do potato gun? a jak nie to prosze o gotowego linka co mam kupić jakiś klikaczy czy coś co nadało by się na zapalnik
ryannpl
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 lut 2008, o 20:51

Postprzez doznanie » 22 lut 2008, o 23:30

nie bo w komorze nic ci się nie zapali tam jest potrzebna ISKRA !!
jak nie rozumiesz to nie bierz sie za to
<center>Obrazek
Obrazek
"...ale to już tak jest, że chemia jest the best i tyle..."</center>
Avatar użytkownika
doznanie
@MODERATOR
 
Posty: 639
Dołączył(a): 3 kwi 2007, o 15:26

Postprzez ryannpl » 23 lut 2008, o 10:09

no to chyba najlepiej umieścić zapalarkę do gazu na baterie emitującą kilkadziesiąt iskier na minute?
ryannpl
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 lut 2008, o 20:51

Postprzez JoHn » 23 lut 2008, o 19:43

Ty z podstawówki jesteś czy z humana :| ?

jak wpierdzielisz do bazooki zapalarę to istnieje duże prawdopodobieństwo, że Ci ją wy... przy wystrzale(nawet jak przykleisz. Przy wystrzale w komorze jest duże ciśnienie(jakbym musiał to pisać).

doznanie zrobił rysunek a parę postów wcześniej masz opisane wykonanie takiego zapalnika(post Raidera - czy jakoś tak :P ). Jeśli ten opis jest dla Ciebie zbyt skomplikowany, to kup sobie zapalarkę na baterie do kuchenek gazowych(u ruskich 5zł), po czym rozbierz ją i wewnątrz znajdują się 2 kabelki, które łączysz z dwoma drutami(czy czego tam użyjesz) umocowanymi w zatyczce od pomory spalań. A jak nawet nie potrafisz wykonać zapalnika to się nie bierz za bazooke, bo szkoda zdrowia - Twojego i innych.
Farmacja, UM Lublin
Avatar użytkownika
JoHn
**
 
Posty: 311
Dołączył(a): 1 lip 2005, o 08:51
Lokalizacja: mam wiedzieć?

Postprzez ryannpl » 23 lut 2008, o 22:11

a jednak udało sie kupiłem zapalniczkę która wytwarza only iskry dałem za nią 19 99 ale opłacało się wepchnąłem ją na Chama mocno i dobrze skleiłem napierdziela aż miło i twoje obawy i przypuszczenia się na szczęście nie sprawdziły niedługo umieszczę filmik.
ryannpl
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 lut 2008, o 20:51

Postprzez szalony » 23 lut 2008, o 22:58

Tragedią jest dyskusja co się toczy w tym temacie :roll:
Avatar użytkownika
szalony
***
 
Posty: 1087
Dołączył(a): 27 cze 2005, o 20:29

Postprzez doznanie » 23 lut 2008, o 23:22

szalony ma racje
ryannpl na chama to mozesz to zostawic bo jak kiedys ci pierdutnie ta zapalniczka to bedziesz mial zamiast kartofla 100m dalej to zapalniczke na twarzy
powiem ci tyle same iskry to mam za 2 zl z kiosku
<center>Obrazek
Obrazek
"...ale to już tak jest, że chemia jest the best i tyle..."</center>
Avatar użytkownika
doznanie
@MODERATOR
 
Posty: 639
Dołączył(a): 3 kwi 2007, o 15:26

Postprzez kostuch 15 » 24 mar 2008, o 15:51

hej jestem tu nowy.
ja mam w posiadaniu bazookę na ziemniaki i mam jeden problem iskra mam tak i nie zawsze odpala
Załączniki
schemat.JPG
schemat.JPG (9.38 KiB) Przeglądane 17353 razy
Avatar użytkownika
kostuch 15
 
Posty: 26
Dołączył(a): 24 mar 2008, o 15:16
Lokalizacja: z dziury

Postprzez kycy » 24 mar 2008, o 16:53

przy tak wysokim napięciu i złej izolacji przewodów często dochodzi do przebicia. Najlepiej wykonać układ zapłonowy od nowa z jak największą starannością i z najlepszych materiałów. Zwróć szczególną uwagę na dokładną izolację połączeń.
Niosę ze sobą grzech......
Avatar użytkownika
kycy
 
Posty: 54
Dołączył(a): 29 gru 2006, o 16:29
Lokalizacja: Dęblin

Postprzez byk1990 » 24 mar 2008, o 17:29

Moim zdaniem zapalnik którego schemat podał "doznanie" jest najlepszy i prosty do zrobienia sam taki zrobiłem tylko że ja drugiej śrubki dotykałem palcem też iskra przeskakiwała a jeśli chodzi o problem z zapłonem to trzeba wypryskiwać gaz do komory spalania z w miarę dużej odległości żeby się dobrze z powietrzem wymieszał albo pierw na pryskać gazu a potem włożyć pyre albo jabłko.
Zastanawiam się jak by to frygało jak by zamiast gazu użyć jakiegoś MWM np: proch czarny lub chloranowy :?
byk1990
 
Posty: 12
Dołączył(a): 24 lut 2008, o 18:34

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Militaria



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość