Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Witam wszystkich! :-) 
Autor Wiadomość

Post Witam wszystkich! :-)
Witam wszystkich!
Nigdy bym nie pomyślał, że zarejestruję się na takim forum.
Od razu zaznaczę, że moje wykształcenie nie ma nic wspólnego z chemią ani jakąkolwiek nauką ścisłą. Całe moje dotychczasowe życie było podporządkowane jednej z dziedzin sztuki - specjalistyczna szkoła, a także kierunki studiów utwierdziły mnie w przekonaniu, że jest to coś, czym chciałbym zajmować w życiu.
Mniej więcej rok temu uświadomiłem sobie, że zamknąłem się na inne dziedziny nauki. Czarę goryczy przelał fakt, że musiałem uczyć się do jakiegoś zupełnie niepotrzebnego nikomu egzaminu, którego zakres materiału to typowa "wyższość Bożego Narodzenia nad Wielkanocą". Moją irytację potęgowało to, że mieszkałem w mieszkaniu studenckim, w którym inni studenci uczyli się różnych fascynujących rzeczy (chemia, biologia, fizyka). Dotarło do mnie, że coś mnie omija, i że trzeba w końcu coś z tym zrobić.
W minione wakacje poznałem osobę, która pożyczyła mi książki z chemii (do liceum, poziom rozszerzony). Wprawdzie znajomość już się wypaliła, ale pamiętam, jak bardzo zdeterminowany byłem, żeby pochłonąć całą zawartą tam wiedzę. Determinacji starczyło na pół roku, teraz niestety muszę pisać (kolejną) pracę magisterską o jakichś bzdurach, ale wciąż wierzę, że dostanę jakiegoś kopa, żeby utrwalić i poszerzyć swoją wiedzę chemiczną, która jeszcze rok temu była poziomie zerowym.
Kończąc już te moje wywody chciałbym dodać, że liczę na to, że to miejsce zmotywuje mnie do dalszego zgłębiania wiedzy; że poznam tu ludzi, z którymi będę mógł o różnych aspektach chemii podyskutować. Moim celem jest na tyle opanować chemię, abym mógł bez żadnych problemów czytać specjalistyczne artykuły/referaty/prace/książki chemiczne (także po angielsku) i wszystko z nich rozumieć.
Mam nadzieję, że mi w tym pomożecie. :-)
Pozdrawiam serdecznie!

3 kwi 2015, o 14:21
@MODERATOR

Post Re: Witam wszystkich! :-)
Witamy na forum, to bardzo dobry wybór z twojej strony że do nas zawitałeś, na forum znajdziesz wiele ciekawych pytań i odpowiedzi na wiele problemów z dziedziny chemii i pirotechniki, zapraszamy do czytania
pozdrawiam
eko

4 kwi 2015, o 01:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]